روز جهانی خانواده
مجمع جهانی سازمانملل در ۲۰ام سپتامبر سال ۱۹۹۳ میلادی با توجه به اهمیت بنیان خانواده در جامعه، روز ۱۵ مه، مصادف با ۲۵ اردیبهشت را روز جهانی خانواده نامیده است. شاید در برخی کشورها روز دیگری را بهطور رسمی روز خانواده بنامند؛ اما اهمیت و جایگاه این روز در تمامی جوامع یکسان است. در سرتاسر جهان در این روز خانوادهها کار و مشغلههای دیگر خود را کنار گذاشته، و از این فرصت برای استحکام روابط خانوادگی خود بهره میبرند. اما در روز خانواده چه کارهایی میتوانیم بکنیم تا این روز، به روزه خاطرهانگیز تبدیل شود؟ با آچاره در ادامه مطلب همراه باشید تا با فعالیتهای فرحبخش مناسب، فلسفه و اهمیت بنیان خانواده در این روز بیشتر آشنا شوید.
- رابطه خانواده و اجتماع
طبق یک تعریف جهانی، خانواده کوچکترین واحد سازندهی اجتماع است. به طرز جالبی ضرب المثل قدیمیِ «مشت نمونهی خروار است» توجه ما را به اهمیت جایگاه خانواده جلب میکند. به عبارت دیگر، خانواده نمونهی کوچک شدهی یک اجتماع است. هر رفتاری که ما در خانوادهیمان نسبت به یکدیگر داریم؛ مانند آینه در جامعه انعکاس پیدا میکند. اگر محیط خانواده، محیط شادی و نشاط باشد، درست مثل بازی دومینو، جامعه، شاد و بانشاط میشود. اما اگر افراد در خانوادهی خود مورد خشم قرار گیرند، به زودی به فضای اجتماع می آیند و با سایر مردم با خشونت رفتار میکنند. پس کشوری که بتواند سلامت بستر خانواده را تامین کند، پویاترین و موفقترین مردم را خواهد داشت. روز خانواده بهانه خوبی است تا شادی و نشاط را بیش از پیش بین اعضای خانواده تقویت کنیم. از این روز بیشترین بهره را برید.
هستهی اصلی هر خانواده را والدین میسازند. پس آنها هستند که راجع به سمت و سوی خانواده مهمترین تصمیمات را میگیرند. فرزندان، اصلیترین و اولین آموزههای تربیتی خود را از والدین و در بستر خانواده دریافت میکنند. در نتیجه والدین باید هوشیار و آگاهانه رفتار کنند؛ زیرا معمولا شخصیت بلوغ یافته فرزندان مشابه یکی از والدین یا هردوی آنها میشود. تاکید شما بر باهم بودن در روز خانواده، برای تثبیت پایههای خانواده شما جهت تربیت هرچه بهتر فرزندانتان بسیار مفید خواهد بود.
- دوری اعضای خانواده از هم
در جوامع امروزی دغدغههای شغلی و مالی والدین از یک طرف و ورودِ فراگیر شبکههای اجتماعی و رسانههای جمعی به خانواده از سوی دیگر، باعث شده اعضای خانواده از هم دور شوند و وقت کمتری را با هم بگذرانند. ما در آچاره ۳۶۵ روز در سال در خدمت شما هستیم تا بخشی از کارهای شما را برایتان در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهیم. با این حال همانطور که در بالا اشاره کردیم، روز خانواده یکی از بهترین موقعیتها خواهد بود تا از مشغلههای روزمره دور شده و زمان شاد و مفید بیشتری را با اعضای خانواده و البته فرزندانتان بگذرانید.
شاید هیاهوی دنیای امروز خیلی از پدیدهها را تغییر شکل داده باشد؛ اما کم و بیش خانوادهها در سراسر دنیا همچنان بوی صمیمت، عشق و یکرنگی میدهند. خانواده بستر عمیقترین درسهای اخلاقی و انسانی است. احترام به بزرگتر، وحدت داشتن، همدلی کردن و مشورت کردن شماری از آموزههای خانواده هستند. از خودگذشتگی کردن یعنی اینکه از خواستههای فردیمان بهخاطر ارزشهای گروه یا حتی بهخاطر خواسته دل یک عزیزمان بگذریم. اگر همین درس ایثار و از خودگذشتگی را از محیط خانواده با خود به اجتماع بیاوریم، جامعه ما تبدیل به یک آرمانشهر میشود. گذشت کردن که یک نمودِ دیگر از ایثار است، باعث از بین رفتن نزاع های اجتماعی میشود. چقدر زیباست اگر هموطنان خود را مثل اعضای خانواده بزرگمان یعنی ایران ببینیم.
- بازیهایی مناسب برای روز خانواده : هر بازی چه درسی در دلش دارد؟
اسم-فامیل، دبرنا، شطرنج، منچ و مارپله، پانتومیم، وسطی و … همه بازی هایی هستند که مناسب محیط خانواده اند. هر بازی میتواند مهارتها و درسهایی به ما بیاموزد.
در بازی اسم-فامیل که برای هر تعداد نفرات است، یاد میگیریم که در سکوت با دقت و تمرکز، با اطلاعات عمومیمان با هم رقابت کنیم و اطلاعات همدیگر را بهخاطر بسپاریم. دبرنا هم یک بازی تمرکزی دیگر است که باید با دقت به عددهایی که خوانده میشوند، گوش کنیم و خانه های کارتمان را پر کنیم. شانسی که در این بازیِ گروهی دخیل است، هیجان آن را بسیار بالا میبرد. دبرنا هم مثل اسم فامیل در تعداد نفرات محدودیتی ندارد؛ پس در هر جمعی میتوان حسابی با آن خوش گذراند. در بازی شطرنج اما هیچ شانسی دخیل نیست! این بازی نبرد اندیشه هاست. پشتوانه داشتن مهره ها در شطرنج، نماد همبستگی است. خانه های سیاه و سفید میتوانند نماد غم و شادی زندگی باشد که زندگی از آنها تنیده شده. درس بعدی این بازیِ فوق العاده، آیندهنگری است. اینکه هیچ مهرهای شاه را نمیزد؛ یک جور احترامی را نشان میدهد که همه باید نسبت به بزرگ خانواده حفظ کنند و … منچ و مارپله باز هم بهیاری فاکتور شانس پر از هیجان هستند. مارها و نردبانهای مارپله نماد شکستها و موفقیتهای زندگیاند. اینکه از موفقیتها به خودمان غره نشویم و وقتی شکست خوردیم، کاملا خودمان را نبازیم. زندگی پر از معجزه است. یک نردبان میتواند حال ما را به کلی عوض کند. در بازی پانتومیم میفهمیم که اگر فقط اجازه صحبت کردن را از ما بگیرند، چقدر ارتباط گرفتنمان سخت میشود. این بازی هم درس سکوت کردن و دقت کردن را به ما میآموزد. در زندگی اغلب زمانهایی که سکوت میکنیم میتوانیم از دیگران چیزی بیاموزیم. این بازی به خاطر سرعت عملی که میطلبد، هوش ما را میسنجد و خیلی هم هیجان دارد. پانتومیم و وسطی هردو بازیهایی پر از تحرکاند. تحرک نشاط میآورد. تحرکِ بازی پانتومیم از جنس نقش بازی کردن است و کمک میکند که با اندام خودمان بیشتر دوست شویم. بهطوری که از حرکت دادن آن بتوانیم یک سری از معانی را منتقل کنیم. بازیهایی مثل وسطی که یک جنبه ورزشی هم پیدا میکنند، بسیار مناسب فضای باز و طبیعت هستند. اگر با خانوادتان در روز خانواده، به پیک نیک رفتید و هوا خوش بود، حتما وسطی بازی کنید.
درپایان، خانواده آچاره روز جهانی خانواده را به شما عزیزان تبریک میگوید و آرزومند است که همه شما سالم و بانشاط در خانوادههایتان، ملت یکدل ایران را بسازید. همچنین این مایه افتخار تیمِ آچاره است که با انجام خدمات منزل شما، بتواند قدری به ساعات با هم بودنِ شما عزیزان، بیافزاید. شاد باشید!
روز جهانی خانواده مبارکباد
دیدگاه شما