معروف‌ترین کیک و شیرینی‌های دنیا

معروف‌ترین کیک و شیرینی های دنیا

لذت‌های خوراکی،‌ همیشه جز جذاب‌ترین لذت‌ها هستند و یکی از لذت‌بخش‌ترین بخش‌های هر سفری مربوط به تست کردن انواع غذاها، شیرینی‌ها، کیک‌ها و دسرهای خوشمزه در کشورهای مختلفه که اصطلاحا بهش توریسم غذا (food tourism) می‌گن. یکی از خوش‌مزه‌ترین قسمت‌های این گردشگری، کیک و شیرینی هستند؛ در این مطلب به معروف‌ترین کیک و شیرینی‌ها در کشورهای مختلف دنیا می‌پردازیم.

کیک جنگل سیاه

آلمان و کیک جنگل سیاه

اگر روزی گذرتون به کشور آلمان افتاد، حتما کیک جنگل سیاه (Black Forest gateau) رو امتحان کنید؛ این کیک از چندلایه خامه، کیک سیاه شکلاتی و گیلاس فراوان تشکیل شده. کمتر کسی می‌تونه به کافه‌ها یا شیرینی‌فروشی‌های آلمان بره و از خوردن این کیک خوشمزه بگذره! گیلاس‌های وحشی‌ای که روی این کیک گذاشته می‌شه، خیلی وسوسه‌انگیزند. اگر همین الان که این متن رو می‌خونید آب دهن‌تون سرازیر شده! حتما در سفرتون به آلمان به شهر تریبرگ سری بزنید و این کیک خوشمزه رو امتحان کنید؛ در این شهر درجه‌یک‌ترین کیک جنگل سیاه رو می‌تونید میل کنید. اما ما دستور پخت این کیک رو هم براتون می‌گذاریم تا اگه خیلی هوس کردید، خودتون دست به‌کار شید!

مواد اصلی:

  • آب کمپوت گیلاس: نصف لیوان
  • کره: نصف لیوان
  • شکر: (۲۲۰ گرم) ۱.۵ لیوان
  • قهوه (دم شده غلیظ) یک‌چهارم لیوان
  • کمپوت گیلاس: ۲ قوطی

مواد مابین :

  • شکلات تخته ای(رنده شده) نصف قاشق غذا خوری
  • شیر خشک (یا پودر قند): ۲ قاشق غذا خوری
  • آب کمپوت: یک هشتم لیوان
  • خامه‏ (۴۷۵ میلی لیتر): ۲ لیوان

مواد رویه :

  • عصاره وانیل: نصف قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو (۵۷ گرم): دو سوم لیوان
  • آرد (۲۱۰ گرم): یک و نیم لیوان
  • جوش شیرین: یک و نیم قاشق چای خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای خوری
  • شکر (۳۰۰ گرم): یک و نیم لیوان
  • کره :۱۰۰ گرم
  • عصاره وانیل: نصف قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر کره (باتر میلک): یک و نیم فنجان

طرز تهیه کیک

  • در ابتدای کار فر رو با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شه.
  • قالب مناسبی رو انتخاب کرده و ته اون کاغذ روغنی قرار بدید.
  • مواد خشک رو با هم مخلوط کرده و حد اقل ۳بار اون‌ها رو با ارتفاع کمی بالا الک کنید تا مواد هواخورده و سبک بشن.
  • کره و شکر رو تا حد ممکن مخلوط کنید؛ بهتره کره کمی آب شده باشه و هم زدن تا زمان حل شدن شکر ادامه پیدا کنه.
  • تخم مرغ و وانیل رو جداگونه مخلوط کرده و بعد به همراه باتر میلک و بقیه مواد به کره و شکر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  • حالا مواد خشک رو کم کم به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. توجه داشته باشید اضافه کردن باید به آهستگی انجام شه تا مواد گلوله نشن.
  • مواد آماده شده رو بین ۳قالب تقسیم کرده(یا سه قسمت کنید و هر قسمت رو یک بار بپزید) داخل قالب ریخته و ۲۵دقیقه بپزید.
  • وقتی کیک پخت، اجازه بدید کاملا سرد شه؛ بعد اون رو از قالب جدا کرده و روی یک توری قرار بدید تا رطوبتش از بین بره.
  • روی سطح کیک رو با خلال دندان سوراخ کرده و سعی کنید در تمامی قسمت‌ها آب کمپوت گیلاس بریزید.

طرز تهیه مواد میانی

  • داخل ظرفی مناسب کره، رو به خوبی مخلوط کرده و بعد شکر و مقدار بسیار کمی نمک به اون اضافه کنید و تا حد توان مخلوط کنید تا حالت نرم و پفکی پیدا کنه. بعد قهوه آماده شده رو به اون اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
  • حالا بین هر کیک رو با مواد پر کنید.
  • روی لایه‌ها مقداری گیلاس بدون هسته(کمپوت)بچینید.
  • در این مرحله بهتره کیک ۱تا ۲روز داخل ظرف در بسته داخل یخچال استراحت کنه!

طرز تهیه پوشش خامه‌ای

  • همه مواد رویه (به جز شکلات و اب گیلاس )رو داخل ظرف مناسب ریخته و با درجه تند همزن تا حد ممکن بزنید تا کاملا حالت خامه به خود بگیره.
  • (بهتره ظرف رو روی کاسه یخ قرار بدید تا مواد بهتر حالت بگیرند) در انتها آب گیلاس رو اضافه کرده و کمی با لیسک مخلوط کنید.
  • میتونید ابتدا سفیده رو به خوبی بزنید تا حجیم و پفکی شه و بعد بقیه مواد رو جداگانه هم زده و در نهایت به سفیده اضافه کنید.
  • کرم خامه ای رو روی کیک ریخته و روی خامه مقداری شکلات بسیار سرد رنده کنید.

تیرامیسو

ایتالیا و ترامیسو

یکی دیگه از کیک و شیرینی‌‌های معروف تیرامیسو هست که در زبان انگلیسی به این دسر خوشمزه،‌ “pick me up” هم می‌گن؛ یعنی من رو بالا بکش! مشخصه‌ی اصلی این دسر همون‌طور که از اسمش پیداست دادن حال حس و خوب به شماست! این دسر یکی از محبوب‌ترین دسرهای ایتالیایی هست که بهترین نوعش رو می‌تونید در شهرهای ونیز و رم ایتالیا میل کنید.

مواد لازم

  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • ماسکاراپونه (چیز کرم):۲۵۰ گرم
  • خامه:۴۰۰ گرم
  • قهوه اسپرسو: یک فنجان سرد
  • لیدی فینگر: ۱۲ عدد
  • پودر کاکائو:کمی
  • سیروپ وانیل: ۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه

  • ابتدا خامه رو باشکر هم بزنید تا خوب سفت بشه البته خامه فرم گرفته میخوایم .
  • بعد ماسکاراپونه رو بهش اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا قدری که یکدست بشه. یادتون باشه زیاد نزنید، چون شل می‌شه؛
  • بعد لیدی فینگرها رو توی قهوه فرو ببرید و بگذارید ته ظرف کنار هم .
  • حالا روش رو کمی از خامه و ماسکاراپونه اماده بریزید و دوباره این عمل رو تکرار کنید.
  • بعد بگذارید توی یخچال که ۳ ساعت بمونه.
  • موقع سرو با یک الک یا چای صاف کن روش رو کامل پودر کاکائو رو بپاشید.

چیزکیک امریکایی

امریکا و چیز کیک نیویورکی

قطعا یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌های جهان، چیز کیک‌ها هستند و یکی از خوشمزه‌ترین اون‌ها، چیزکیک امریکایی یا نیویورکی! چند سالی می‌شه که این دسر در ایران هم علاقه‌مندان خاص خودش رو پیداکرده. اما اگر خواستید بهترین چیزکیک دنیا رو بخورید حتما سری به امریکا و شهر نیویورک بزنید!

 مواد لازم

  • پنیرماسکارپونه:  ۴۰۰ گرم
  • پنیر خامه‌ای: ۴۰۰ گرم
  • بیسکویت گندمی ساده(ساقه طلایی): ۲۵۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • خامه: ۱۰۰ گرم
  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • پودر قند: ۴ قاشق غذاخوری
  • شکلات چیپسی: ۲۰ گرم
  • آرد ذرت:۲۰ گرمتخم مرغ: ۳ عدد
  • لیموترش:۱ عدد
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک کمی

طرز تهیه

  • ابتدا بیسکویت‌ها رو در میکسر پودر کنید.
  • ۱۵۰ گرم کره رو آب ‌کنید. بهتره این کار رو بر روی شعله خیلی کم گاز انجام بدید و مواظب باشید تا دود نکنه.
  • بیسکویت پودرشده رو با کره در ظرفی خوب مخلوط کنید تا کره کاملا به خورد بیسکویت‌ها بره.
  • قالب کمربندی (۲۴ سانتی متری) رو کمی چرب کنید.
  • بیسکویت‌ها رو ابتدا با قاشق در کف قالب به طور یک نواخت پهن کنید و بعد کمی هم از کف دست کمک بگیرید تا بهتر کف قالب پهن شه. توجه داشته باشید که باید به قدری خرده بیسکوییت رو فشار بدید که بافت منسجمی به خود ‌بگیره.
  • قالب رو به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
  • پوست لیمو رو ریز رنده کنید.
  • پنیرخامه ای و ۲۰۰ گرم ماسکارپونه رو با همزن برقی خوب بزنید تا به یک کرم یک دست برسید.
  • ۶۰ گرم خامه، ۲ قاشق غذاخوری پودر قند و پوست لیمو رنده شده رو اضافه ‌کنید.
  • تخم مرغ‌ها رو با شکر و نمک خوب هم بزنید تا کاملا شکر حل شه و خوب پف کنه. (حدود ۱۰ دقیقه)
  • پنیر و آرد ذرت رو با تخم مرغ‌های زده شده خوب مخلوط ‌کنید. (تا جایی که مایه یک دست تقریبا زرد رنگی به دست بیاد)
  • قالب رو از یخچال بیرون آورده و مایع رو بر روی اون بریزید.
  • اون رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵ دقیقه قرار بدید.
  • بعد از پخت اول چیزکیک رو از فر بیرون نیارید، در فر خاموش به مدت تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه رها ‌کنید تا دمای اون پایین بیاد، ‌بعد مجددا فر رو روشن کرده و اون رو برای ۲۵ دقیقه در دمای ۱۵۰ درجه بپزید. اگر دوست ندارید روی اون زیاد تیره شه روی قالب رو با فویل بپوشونید.
  • بعد از پخت دوم مجددا در فر رو باز گذاشته تا دمای چیز کیک به آرومی پایین بیاد و چیزکیک رو از فر خارج نکنید.
  • ۲۰۰گرم پنیر ماسکارپونه رو با ۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش خوب هم بزنید و اون رو در جای گرم به مدت ۳۰ دقیقه رها ‌کنید تا ترش شه. اون رو با ۴۰ گرم خامه و ۲ قاشق غذاخوری پودر قند خوب هم بزنید.
  • شکلات ۵۵ ٪ چیپسی رو به اون اضافه ‌کنید و به کمک لیسک اون رو بر روی چیز کیک به صورت یک دست پهن ‌کنید.
  • چیزکیک رو به مدت ۶ تا ۸ دقیقه در فر گرم با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید. ‌بعد اجازه بدید در فر که در اون نیمه باز است سرد شه تا روی اون ترک برنداره.
  • بهتره ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از پخت داخل یخچال قرار بدید ‌بعد سرو کنید.

شیرینی مادلین

فرانسه و شیرینی مادلین

کمتر کسی می‌تونه از این شیرینی خوشمزه بگذره! مادلین (Madeleine) ازجمله شیرینی‌های خوشمزه‌ایه که بافتی مثل بافت کیک داره و درواقع یک کیک در قالب شیرینی هست. اگر روزی گذرتون به فرانسه و شهر پاریس رسید،‌حتما این شیرینی خوشمزه رو امتحان کنید.

مواد لازم

  • کره: ۱۷۰ گرم
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • نمک: ۱/۸ قاشق چایخوری
  • شکر: دو سوم پیمانه
  • وانیل: ۱ قاشق چایخوری
  • آرد: سه چهارم پیمانه

طرز تهیه

  • کره رو از نیم ساعت قبل در دمای اتاق قرار بدید تا نرم بشه.
  • تخم مرغ و شکر و وانیل رو در ظرفی بریزید و با دور متوسط همزن برای ۳-۴ دقیقه حداقل بزنید تا به مایه کرمی و غلیظی برسید.
  • بعد هم آرد و نمک رو کم کم اضافه کنید و با دور آروم همزن بزنید.
  • وقتی که مخلوط شدند، کره نرم رو هم به مواد اضافه ‌کنید و کم کم هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط بشن.
  • خمیری که به دست میاد رو برای ۱ تا ۲ ساعت میذاریم در یخچال تا استراحت کنه.
  • تنها چیزی که برای این شیرینی باید تهیه کنید، قالبش هست که به شکل صدف هست. قالب مخصوص شیرینی مادلین رو از فروشگاه‌های لوازم قنادی تهیه کنید.
  • خمیر رو در قالب مادلین بریزید.
  • قالب رو چرب کنید و بعد هم خمیر رو با قیف و یک قاشق داخل قالب‌ها بریزید.
  • کمی از سر قالب رو خالی بذارید چون این شیرینی در قالب پف میکنه.
  • بعد هم قالب رو در فر رو که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن کرده بودید و تاحالا گرم شده، قرار بدید تا برای حدود ۱۵ دقیقه بپزه.
  • شیرینی‌های شما وقتی آماده‌ست که روش کاملا طلایی شده باشه (مثل کیک)

کیک لمینگتن

استرالیا و کیک لمینگتن

کیک لمینگتن (lamington) یکی دیگه از کیک و شیرینی های خوشمزه در جهانه که درواقع ترکیبی از کیک اسفنجی ساده و یا کاکائویی، خامه، برش‌های نارگیل هست که در مراسم‌ و مجالس استرالیایی استفاده می‌شه.

مواد لازم

  • کره نرم: ۱۷۰ گرم
  • شکر: ۱۷۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۴ عدد
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • آرد:  ۲۲۵ گرم
  • بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
  • شیر:  ۷۵ میلی‌لیتر
  • پودر نارگیل: ۵۰ گرم
  • خامه فرم گرفته برای تزئین:  ۳۰۰ گرم
  • خامه فرم گرفته برای وسط کیک:  ۲۰۰ گرم
  • کرم شکلاتی:  به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه کرم شکلاتی

  • شکلات:  ۱۱۵ گرم
  • کره:  ۱۱۵ گرم
  • تخم‌مرغ:  ۲ عدد
  • شکر: ۲ قاشق سوپخوری
  • خامهفرم گرفته: ۲۲۵ گرم
  • پودر کاکائو: ۲۵ گرم
  • پودر ژلاتین: ۱ قاشق سوپخوری
  • آب: ۳ قاشق سوپخوری

طرز تهیه

  • در کاسه مناسبی کره و شکر رو با همزن برقی بزنید تا سبک و روشن بشن.
  • بعد تخم‌مرغ‌ها رو یکی یکی اضافه کنید و بعد از افزودن هر تخم‌مرغ، یک دقیقه اون رو بزنید. ‌بعد وانیل رو اضافه کنید.
  • بعد آرد و بیکینگ پودر رو با هم الک کنید و همراه با شیر، در چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به کمک لیسک مخلوط کنید.
  • مایه رو در قالب لوف به گنجایش ۲ لیتر بریزید و در فر (تاون) گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید.
  • بعد از پختن، کیک رو از قالب جدا کنید و روی توری قرار بدید تا خنک شه.
  • حالا کیک رو از ارتفاع به سه قسمت کنید و روی هر برش رو با کرم شکلاتی و خامه بپوشونید. برش‌‌های کیک رو روی هم قرار بدید و در پایان کیک رو با خامه و پودر نارگیل تزئین کنید.

طرز تهیه کرم شکلاتی

  • در ظرف مناسبی شکلات، کره و پودر کاکائو رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت بسیار ملایم قرار بدید تا شکلات و کره ذوب بشن.
  • در کاسه دیگه‌ای، تخم‌مرغ و شکر رو با همزن برقی بزنید تا مایه، سبک و روشن شه.
  • ‌بعد اون رو با مخلوط شکلات، کره و کاکائو ترکیب کنید و کمی هم بزنید.
  • حالا پودر ژلاتین رو روی آب بپاشید و روی بخار آب جوش قرار بدید تا ژلاتین حل شه.
  • بعد اون رو به مایه شکلاتی اضافه کنید و بعد از خنک شدن، با خامه فرم گرفته مخلوط کنید.

شما می توانید از خدمات آچاره با قیمت اقتصادی استفاده نمایید

لینک درخواست سرویس
۰
نویسنده مطلب پریسا باصره‌منش
من پریسا باصره‌منش هستم، فارغ‌التحصیل رشته مالتی‌مدیا (چندرسانه‌ای) از دانشگاه هنر تبریز. عاشق ادبیات، زبان فارسی و دنیای واژه‌ها هستم و یک سالی هست که در آچاره می‌نویسم.

بدون دیدگاه

[Forwarded from Maede Rajabi]