راهنمای جامع خرید پکیج دیواری و زمینی
وجود آب گرم در زندگی هر فرد یکی از نیازهای ضروری وی محسوب شده و بدون آن همه ما با چالش مواجه میشویم. امروزه در راستای تامین این آب گرم باید از سیستمهای موجود در این زمینه استفاده کرد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. با بررسی ویژگیهای هر یک از این سیستمها شما میتوانید مناسبترین انتخاب را نسبت به نیازهای خود داشته باشید. یکی از این سیستمها پکیج نام داشته که امروزه در مدلهای گوناگونی در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد. شاید بپرسید که پکیج چه تفاوتی با آبگرمکن دارد؟ در این مقاله از مجله آچاره شما را با این سیستم تامین آب گرم بیشتر آشنا کرده و نکات لازم در روند خرید آن را در قالب راهنمای خرید پکیج دیواری و زمینی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید.
در این مقاله قصد داریم اطلاعات خوبی را درباره پکیج ارائه دهیم: اینکه اصلا پکیج چه چیزی است و چه کاربردی دارد؟ انواع پکیج و ویژگیهای آن ها را باهم شناخته و به شما در خرید پکیج دیواری و زمینی کمک خواهیم کرد.
فهرست مطالب
پکیج چیست و چه تفاوتی با آبگرمکن دارد؟
تقریبا همه ما با آبگرمکن و کارایی آن آشنا هستیم اما شاید خیلی از افراد از تفاوت این سیستم مرسوم و پکیج اطلاعی نداشته باشند. پکیج همانند آبگرمکن آب گرم مصرفی شما را تامین میکند اما کارایی این سیستم به اینجا محدود نمیشود. برخلاف آبگرمکن، پکیج قابلیت پشتیبانی از سیستم گرمایشی ساختمان را نیز دارد. این نکته بدین معناست که پکیج علاوه بر تامین آب گرم مصرفی، آب گرم موردنیاز برای فعالیت سیستم گرمایشی یا شوفاژها را نیز مهیا خواهد کرد. بنابراین میتوان گفت که این سیستم قادر است جایگزین سیستم گرمایشی مرکزی یا موتورخانه شود. تواناییهای منحصر به فرد پکیج باعث شده که این دستگاه در سالهای اخیر مورد استقبال عموم مردم قرار بگیرد.
پکیجها را با نام آبگرمکن هم میشناسیم. اما این دو دارای یک سری تفاوت های جزئی هستند: آبگرمکنها، دارای مخزنی هستند که آب سرد موجود در آن را گرم میکنند و وارد لوله کشی آب گرم ساختمان میکنند. این کار توسط پکیجها هم میتواند انجام بگیرد، اما پکیجها برای گرم کردن رادیاتورها هم میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند و به این ترتیب میتوانند فضای خانه و ساختمان را هم گرم کنند.
مطلب پیشنهادی نحوه تنظیم فشار پکیج
پکیج ها میتوانند در دو نوع دیواری و زمینی ساخته شده و مورد استفاده قرار بگیرند. انواع دیواری آنها، به صورت آنی و در هنگام استفاده، آب ساختمان را گرم میکنند و انواع زمینی آنها، دارای مخازن ذخیره آب گرم هستند.
مزایای پکیج
- هزینه نصب پایین و روند نصب ساده
- هزینه کمتر راهاندازی و نگهداری نسبت به موتورخانه ( سیستم گرمایش مرکزی )
- بازدهی و راندمان بالا
- وزن کم و جابهجایی راحت
- تعمیرات راحت و کم هزینه پکیج نسبت به موتورخانه
- اشغال فضای کمتر
- مجزا کردن سیستم گرمایشی واحدها
- عدم نیاز به راهاندازی سالانه همانند سیستم گرمایش مرکزی
- امنیت بیشتر نسبت به موتورخانه
- نمایش کد خطا به منظور عیبیابی سریع
- کاهش میزان لولهکشی نسبت به سیستم گرمایش مرکزی و …
امروزه مدلهای مختلفی از این سیستم تولید و در بازار عرضه میشود که هر کدام از آنها را میتوان در یک دستهبندی قرار داد. البته شما میتوانید پکیجها را بر اساس عوامل مختلفی دستهبندی کنید و این موضوع صرفا به یک عامل محدود نمیشود. کسب اطلاع از این دستهبندیها در روند خرید پکیج به شما کمک شگرفی خواهد کرد زیرا رضایت بلندمدت شما از این سیستم به طور مستقیم به این طبقهبندیها مرتبط است. به همین منظور همه این عوامل را به طور کامل مرور خواهیم کرد.
مطلب پیشنهادی تعمیر برد پکیج ایران رادیاتور
انواع پکیجها
پکیج هایی که در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند، بر حسب نوع سوخت مصرفی به موارد مختلفی تقسیم میشوند:
1. پکیج برقی: این پکیج ها بیصدا هستند، اما مصرف برق آنها بالاست. جالب آنکه در هر دو نوع زمینی و دیواری هم ساخته میشوند.
2. پکیج گازوئیل سوز: این پکیجها را معمولا باید در موتورخانهها نصب کرد تا از واحدهای مسکونی دور باشند.
3. پکیج دوگانه سوز: این پکیجها هم زمینی هستند و در موتورخانهها نصب میشوند.
4. پکیج گاز سوز: این پکیجها از متداولترین نوع پکیج ها هستند، در بسیاری از خانه ها مورد استفاده قرار میگیرند و در دو مدل دیواری و زمینی ساخته میشوند.
در قسمت قبل اشاره کردیم که پکیج میتواند بر اساس فاکتورهای مختلفی دستهبندی شود و دستهبندی آن با توجه به یک متغیر امکانپذیر نیست. با مرور این عوامل به شما در روند خرید پکیج کمک خواهیم کرد.
1. مخزندار و بدون مخزن
از آن جایی که این عامل تاثیر بسیار زیادی بر روی ظاهر و عملکرد پکیج شما دارد به هیچ عنوان نباید آن را نادیده بگیرید. احتمالا تا به حال نام پکیج دیواری و زمینی را شنیدهاید اما تفاوت اصلی این دو سیستم در چیست؟ مهمترین تفاوت پکیج دیواری و زمینی را میتوان وجود مخزن در نوع زمینی آن دانست. در ساختار پکیجهای دیواری از مخزن استفاده نشده و صرفا آب سرد از یک سمت وارد و آب گرم از سمت دیگر خارج میشود. در واقع این نوع پکیج در ساختار خود آب را ذخیره نکرده و آب صرفا از آن عبور میکند.
اما در پکیج زمینی بسته به ظرفیت آن از مخزنهایی با حجم متفاوت استفاده شده است. بنابراین این نوع پکیج قابلیت ذخیره آب گرم را در ساختار خود دارد. اهمیت این موضوع به میزان مصرف آب گرم شما باز میگردد و شما باید نسبت به میزان آب موردنیاز خود در هر روز یکی از این مدلها را برای تامین آب گرم خود انتخاب کنید. در واقع اگر میزان مصرف روزانه آب گرم شما بیشتر از حد طبیعی است، استفاده از پکیج دیواری به شما پیشنهاد نمیشود. مخزن پکیج زمینی در راستای تامین حجم زیاد آب گرم انتخاب بهتری نسبت به نوع دیواری بوده و شما در استفاده از آن با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد.
البته در این قسمت تنها ملاک میزان مصرف روزانه آب گرم نبوده و عوامل دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال برای شرایطی که چند نفر به صورت همزمان از آب گرم استفاده میکنند، کدام یک از این پکیجها انتخاب مناسبتری است؟ اگر سیستم تامین آب گرم شما پکیج دیواری باشد و همزمان چند نفر از آب گرم استفاده کنند، احتمالا این پکیج پاسخگوی شما نخواهد بود. عدم وجود مخزن در این نوع پکیج باعث شده که در یک بازه زمانی مشخص، قادر به تولید حجم معینی آب گرم باشد اما اگر در ساختار پکیج از مخزن استفاده شده باشد، شما در این زمینه با چالشی روبهرو نخواهید شد.
2. تک مبدله و دو مبدله
هر پکیج از قطعات مختلفی تشکیل شده که هر کدام از آنها وظیفه مشخصی را بر عهده دارند. یکی از این قطعات مبدل است. آب سرد پس از ورود به پکیج به منظور گرم شدن وارد مبدل شده و گرم شدن آب در این قسمت انجام میپذیرد. پس از این که آب درون مبدل گرم شد از سمت دیگر این قطعه خارج شده و وارد شبکه آبرسانی میشود.
همانطور که اشاره کردیم پکیج برخلاف آبگرمکن صرفا آب گرم مصرفی را تامین نکرده و آب گرم موردنیاز سیستم گرمایشی را نیز در اختیار آن قرار میدهد. اگر در پکیج شما از یک مبدل استفاده شده باشد، آب مورد نیاز هر دو بخش توسط یک مبدل تامین شده و وارد شبکه مختص به آنها میشود اما اگر در پکیج از دو مبدل استفاده شده و اصطلاحا دو مبدله است، هر کدام از این مبدلها به یک شبکه اختصاص خواهند داشت. این نکته بدین معناست که آب گرم مصرفی شما توسط یک مبدل و آب گرم سیستم گرمایشی توسط مبدل دیگر تامین میشود. اما کدام یک از این موارد انتخاب بهتری هستند؟
مطلب پیشنهادی آموزش نصب پکیج بوتان مدل پارما (parma)
اگر شما پکیج را صرفا به منظور تامین آب گرم یکی از این شبکهها نیاز دارید، نوع تک مبدله برای شما انتخاب مناسبی است زیرا این نوع مبدل در بلندمدت استهلاک کمتری خواهد داشت. اما اگر میخواهید از این سیستم برای تامین آب گرم موردنیاز هر دو شبکه استفاده کنید، پکیج دو مبدله برای شما انتخاب بهتری است. دو مبدل مجزا نرخ تشکیل رسوب در این سیستم را نسبت به نوع تک مبدله کاهش داده و شما میتوانید با اطمینان خاطر بیشتر به استفاده از پکیج خود بپردازید.
3. چگالشی و غیرچگالشی
دیگر عاملی که میتوان بر اساس آن پکیج را دستهبندی کرد، چگالشی بودن یا نبودن آن است. زمانی که روند گرم کردن آب در پکیج توسط مشعل آغاز میشود، بر اثر احتراق میزانی از آب بخار شده و در کنار دیگر گازهای حاصل از احتراق قرار میگیرد. در پکیجهای مرسوم یا غیرچگالشی قسمتی از راندمان سیستم صرف دفع این گازها میشد اما با معرفی پکیج چگالشی این مشکل برطرف شده و راندمان سیستم افزایش یافته است.
در پکیج چگالشی پس از احتراق گازهای تولیدی وارد یک شبکه تقطیر شده و دوباره به حالت مایع برمیگردد. پس از روند تقطیر این مایع که ماهیت اسیدی دارد، توسط یک کیت خنثیکننده حالت اسیدی خود را از دست خواهد داد. سپس از حرارت این مایع به منظور پیش گرمسازی آب سرد ورودی به پکیج استفاده میشود که نتیجه آن افزایش ده درصدی راندمان پکیج است.
از دیگر تفاوتهای پکیج چگالشی و پکیج غیرچگالشی میتوانیم به مواردی همچون وجود یک مبدل حرارتی برای تقطیر گاز حاصل از احتراق در پکیج چگالشی، جنس دودکش و … اشاره کرد. البته شما باید در ازای این قابلیت هزینه بیشتری را برای خرید پکیج چگالشی صرف کنید بنابراین بهتر است قبل از خرید پکیج دیواری و زمینی اولویت های خود را مشخص کنید.
4. فندار و بدون فن
امروزه پکیجها به دو دسته فندار و بدون فن تقسیم میشوند. در گذشته طراحی و موقعیت قرارگیری دودکش پکیج به گونهای بود که گازهای حاصل از احتراق به صورت خودکار از آن خارج شده و نیازی به فن برای هدایت این گازها به سمت بیرون نبوده است. این نوع پکیج اصطلاحا پکیج بدون فن نام دارد. اما محدودیتهای موجود در استفاده از این پکیج افراد دخیل را گاها با مشکل مواجه میکرد.
مشکلاتی اعم از ممنوعیت نصب این پکیج در فضای باز و یا قطر و طول زیاد دودکش آن در بعضی از موارد برای مصرفکنندگان این سیستم آزاردهنده واقع میشد که نتیجه آن هدایت سازندگان این سیستم به سمت طراحی نوع فندار پکیج بود. در پکیج فندار این محدودیتها از بین رفته و شما میتوانید از این سیستم با خیال راحت در فضای باز و با یک دودکش استاندارد استفاده کنید. بنابراین شما باید وابسته به این که پکیج شما در چه ناحیهای قرار میگیرد، انتخابی متناسبی داشته باشید.
5. محفظه احتراق باز و بسته
پکیجها از نظر طراحی محفظه احتراق به 2 دسته تقسیم میشوند. اگر در پکیج از محفظه احتراق باز استفاده شده باشد، هوای موردنیاز برای روند احتراق از محیط اطراف پکیج تامین خواهد شد. در واقع جریان هوای لازم برای احتراق به صورت مستقیم از محیطی که پکیج در آن قرار دارد، وارد محفظه احتراق میشود. اما اگر محفظه احتراق بسته در پکیج به کار رفته باشد، این هوا از طریق شبکه دودکش وارد محفظه شده و هوا از بیرون از محیط در اختیار سیستم قرار داده میشود. در نتیجه این محفظه به طور مستقیم با محیط اطراف در ارتباط نخواهد بود. اگر در پکیچ از فن استفاده نشده باشد، محفظه احتراق آن باید حتما بسته باشد اما در پکیج فندار میتوان از هر دو نوع محفظه احتراق استفاده کرد. این نکته میتواند فاکتور مهمی در انتخاب شما باشد بنابراین حتما آن را مدنظر خود داشته باشید.
اما در روند خرید پکیج باید به چه نکات دیگری دقت کرد؟ در ادامه اطلاعات لازم راجع به این روند را در قالب راهنمای خرید پکیج دیواری و زمینی شرح میدهیم.
راهنمای خرید پکیج دیواری و زمینی
اگر قصد خرید پکیج برای تامین آب گرم موردنیاز خود را دارید نباید به برخی از نکات بیتوجه باشید. عوامل مختلفی در انتخاب یک پکیج مناسب موثر هستند و انتخاب ایدهآل برای هر فرد وابسته با نیاز وی متفاوت است. در نتیجه بهتر است قبل از خرید پکیج یک لیست از نیازها و اولویتهای خود تهیه کرده و با توجه به این لیست راجع به این موضوع تصمیمگیری کنید. در این راستا عوامل مهم دیگری که باید قبل از خرید پکیج مورد توجه قرار بگیرند را ذکر خواهیم کرد.
سوخت مصرفی پکیج
هر پکیج با مصرف یک نوع انرژی قادر به فعالیت است و شما باید نسبت انرژی مصرفی این سیستم خرید آن را انجام دهید. امروزه مرسومترین سوختهای پکیج گاز و برق میباشد. پکیج گازی از گاز شهری به عنوان سوخت میانی استفاده کرده و مرسومترین مدل این سیستم است.
در پکیج برقی همانطور که از نام آن پیداست برخلاف نوع گازی از برق به عنوان سوخت استفاده میشود. وابسته به این که دسترسی به کدام یک از این سوختها در محل زندگی شما و محل قراردهی پکیج سادهتر است، نوع پکیج خود را انتخاب کنید. به طور معمول در صورت استفاده از پکیج گازی شما هزینه کمتری را نسبت به نوع برقی متحمل خواهید شد. همچنین باید قیمت اولیه پکیج را نیز مدنظر داشته باشید زیرا قیمت پکیج برقی نسبت به گازی بیشتر بوده و شما باید هزینه بیشتری برای خرید آن صرف کنید.
متراژ
هر پکیج دارای یک ظرفیت مشخص است که این ظرفیت نشاندهنده توانایی سیستم در تولید آب گرم است. شما باید بنابر مقیاس محیطی که قصد استفاده از پکیج در آن را دارید، ظرفیت پکیج را انتخاب کنید. هر چه متراژ این محیط بیشتر و مقیاس سیستم گرمایشی بزرگتر باشد، شما باید یک پکیج با ظرفیت بیشتر را تهیه کنید. یک قاعده غیررسمی حاکی از این است که شما میتوانید با ضرب متراژ محیط در عدد ( 150 ) به ظرفیت مناسب برای پکیج دست پیدا کنید. معمولا پکیجها از ظرفیت 22000 شروع شده و افزایش مییابند. پکیج 22000 برای محیطهایی با متراژ کمتر از صد و پنجاه متر مناسب بوده و شما میتوانید برای متراژهای بیشتر از قاعده ذکر شده استفاده کنید.
به عنوان مثال برای متراژ دویست متر، 200 را در 150 ضرب کنید تا ظرفیت مناسب برای پکیج را به دست آوردید. حاصل این معادله 30000 است که به معنای مناسب بودن این حجم برای پکیج شماست. اگر حاصل معادله عددی نابرابر با ظرفیتهای معین پکیج بود، نزدیکترین ظرفیت موجود پکیج به این عدد، برای شما بهترین گزینه خواهد بود. لازم به ذکر است که این ضریب برای ساختمانهای اداری ( 100 ) بوده و ضریب ( 150 ) برای فضای مسکونی مناسب است.
جغرافیای محل موردنظر
متوسط دمای فصول گرم و سرد سال در هر منطقه جغرافیایی متفاوت بوده و یکسان نیست. اهمیت این نکته در این است که هر چه شما تابستانهای گرمتری داشته باشید، مصرف آب گرم شما در فصول گرم کمتر شده و هر چه زمستانهای سردتری را پشت سر بگذارید مصرف شما افزایش پیدا میکند. در نتیجه این عامل باید در انتخاب ظرفیت پکیج مورد توجه قرار گرفته و نسبت به آن تغییرات لازم در این زمینه اعمال شود.
گارانتی و خدمات پس از فروش
آخرین نکتهای که میتوان در راهنمای خرید پکیج دیواری و زمینی به آن اشاره کرد، گارانتی و خدمات پس از فروش پکیج است. در قدم اول فراموش نکنید که خرید خود را در فروشگاههای معتبر انجام داده و از با اصالت بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید. پس از کسب اطمینان از این موضوع، مدت زمان و شرایط گارانتی را بررسی کرده تا در صورت وجود مشکل تدابیر لازم در انتخاب پکیج را در نظر بگیرید. در نهایت بررسی کیفیت و فراگیری خدمات پس از فروش شرکت سازنده یا شرکت گارانتیکننده است که در این روند بسیار حائز اهمیت میباشد.
بهترین نوع پکیجها
با توجه به موقعیتهای مختلف، پکیجهای متفاوتی را میتوان انتخاب کرد. برای مثال برای خانههای با مساحت زیاد و خانههایی که بیش از یک حمام دارند، بهتر است از پکیجهای زمینی استفاده شود. معمولا توصیه میشود، هر طبقه و هر واحد، از یک پکیج دیواری استفاده کند و اگر منطقه مورد نظر به گاز شهری دسترسی دارد، این کار با پکیجهای گازی دیواری امکان پذیر خواهد بود.
مزایا و معایب پکیج دیواری گازی
1. این پکیجها به راحتی در محل مورد نظر، نصب و راهاندازی میشوند.
2. فضای چندانی اشغال نمیکنند و حتی اگر در فضای آشپزخانه برای نصب آنها، فضا وجود ندارد، میتوان در بالکن و تراس آنها را نصب کرد.
3. هر واحد به طور جداگانه میتواند این پکیجها را داشته باشد و مصرف و استفاده از آن کاملا مستقل خواهد بود.
4. دارای عمر کمتر نسبت به موتورخانه است.
5. هر چند مدت یکبار، کویلهای مسی آن، نیاز به شستشو و جرم گیری دارد تا آهک موجود در آن را تخلیه کند.
خرید پکیج دیواری و پکیج زمینی
در هنگام خرید پکیج، قبل از آنکه بخواهید برند و مارک مورد نظر را انتخاب کنید، سعی کنید چند موضوع را مشخص کنید:
میزان مصرف آب، متراژ خانه و ساختمان و تعداد حمام های واحد شما چقدر است. در مرحله بعد مشخص کنید کجا میخواهید پکیج را جاسازی کنید. آیا مکانی که برای اینکار اختصاص خواهید داد، متناسب با یک پکیج دیواری است و یا پکیج زمینی؟ چه میزان هزینه خواهید کرد؟ آیا به پکیج فن دار نیاز دارید و یا خیر؟
همه این موارد به شما کمک خواهد کرد انتخاب بهتری در نوع پکیج داشته باشید. در مرحله بعد باید مارک های مختلف را جستجو کنید تا بهترین مورد را بیابید. برای یافتن بهترین مورد برندها، می توانید از نصاب های پکیج ها و تعمیرکاران مربوطه پرس و جو کنید، چرا که آنها با موارد زیادی از این دستگاه ها سر و کار داشته اند.
نتیجه گیری
در این مقاله تلاش کردیم که تمام نکات مهم در روند خرید پکیج را در قالب راهنمای خرید پکیج دیواری و زمینی در اختیار شما قرار دهیم. در صورتی که پس از مطالعه این راهنما باز هم سوالی در ذهن خود داشتید میتوانید با ذکر سوال خود در قسمت نظرات همین مطلب پاسخ آن را در سریعترین زمان ممکن از کارشناسان کاربلد آچاره کمک بگیرید.