۷ عادت غذایی را برای سحری و افطار ترک کنید

ماه رمضان این سال‌ها، یعنی ۳۰ روز روزه داری سخت در روزهایی طولانی و داغ!

روزهایی که عاشقان زیادی دوست دارند شکوه روزه داری رو تجربه کنند و در عین حال، باید حواسشون جمع سلامتیشون هم باشه. غذای سحر و افطار ، تاثیر زیادی بر سلامتی اونها و نحوه روزه داری اونها خواهد گذاشت.

برای همین هم، آچاره به سراغ پیدا کردن نظرات مشاوران و پزشکان تغذیه رفته و تلاش کرده پیشنهادهای اونها رو در این زمینه گردآوری و ارائه کنه و اونچه خواهید خواند، نتیجه این جستجوست.

اگر شما هم قصد دارید در این روزهای دوست‌داشتنی، اما سخت روزه بگیرید و یا عزیزی رو می‌شناسید که ماه رمضان، روزه داری می‌کنه، این مقاله حتما مفید خواهد بود.

در سحری و افطار چه غذاهای بخوریم؟

غذای سحری و افطار آچاره

کدوم یک از وعده های غذایی افطار و یا سحری، برای تامین انرژی ۱۶ ساعت روزه داری، مهمتره؟ شما به کدوم یک از این وعده ها بیشتر اهمیت می دید؟ فارغ از پاسخ به این دو سوال، که تا حدی شخصی و ذائقه‌ای هست، تامین انرژی برای ساعات روزه، به هر دو وعده نیاز داره و باید با انواع کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین‌ و آب کافی تامین بشه. اما چطوری؟

۱. غذاهایی میل کنید که مجموعه این مواد غذایی رو دربردارند.

۲. کربوهیدارات‌ها در سه دسته قندهای طبیعی، نشاسته و فیبر قرار می‌گیره.

۳. قندهای طبیعی رو در خرما، شیره انگور و کشمش خواهید یافت.

۴. نشاسته در سبزیجاتی مانند ذرت و نخودفرنگی فراوان هست.

۵. فیبرها به وفور در سبزیجات و میوه‌جات مختلف وجود دارند (سالادها بهترین گزینه هستند).

۶. پروتئین‌ها رو در انواع گوشت‌ها خواهید یافت (گوشت سفید مانند گوشت ماهی و مرغ، گوشت قرمز، مانند گوشت گوساله و گوسفند).

۷. اگر از گوشت ماهی استفاده می‌کنید، این موضوع رو به یاد داشته باشید که این نوع گوشت طبع سردی داره. پس حتما بعد از میل کردن این غذا، چند عدد خرما و یا یک ماده شیرین دیگه میل کنید.

۸. برنج، نان و ماکارونی، سرشار از کربوهیدرات هستند. این مواد رو می‌تونید با مخلفات گفته شده در بالا، مخلوط کنید.

۹. آب ولرم و چای کم‌رنگ فراموش نشه. شما در طول روزهای روزه‌داری، باید آب بدنتون رو تامین کنید.

۱۰. بخشی از آب مورد نیاز خودتون رو می‌تونید از میوه‌ها و سبزیجات به دست بیارید.

۱۱. بخشی از ویتامین‌ها در انواع مواد غذایی که میل می‌کنید وجود داره:

  • ویتامین A را در انواع میوه‌های رنگی و سبزیجات وجود دارند.
  • مجموعه ویتامین‌های B در انواع حبوبات وجود دارند.
  • ویتامین H، در برنج کته، عدس و غلات وجود دارن
  • ویتامین C، در سیب زمینیو میوه‌هایی مانند مرکبات و توت‌فرنگی پیدا می‌شه
  • ویتامین D، در کره و زرده تخم‌مرغ وجو داره (اگر قصد مصرف تخم‌مرغ دارید، اون رو در شام بگنجونید)
  • ویتامین E در انواع غلات، سیب‌زمینی و روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون وجود داره.

۱۲. سالاد کاهو، گوجه و خیار به همراه آبلیموی تازه، وعده خوبی بعد از صرف غذای سحری و یا شام هستند.

۱۳. برای تامین سهم لبنیات می‌تونید از شیر گرم شده، برای افطار و یک پیاله ماست در هنگام شام و یا سحر استفاده کنید.

۱۴. در فاصله بین افطار تا سحری، سعی کنید ۸ لیوان آب مصرف کنید. نیازی نیست که حتما آب سرد مصرف کنید. موارد زیر را می‌توانید امتحان کنید:

۱) آب جوش ولرم شده

۲) چای بسیار کم‌رنگ

۳) آبمیوه‌ها و میوه‌ها هم تامین کننده خوبی برای آب بدن هستند، به ویژه هندوانه.

۴) اگر از تخم شربتی برای شربت آبلیمو استفاده کنید، می‌تونه میزان زیادی آب برای بدن جذب کنه.

۱۵. شیر داغ شده به همراه خرما هم می‌تونه برای افطار کردن بسیار مناسب باشه.

۱۶. افطار رو با غذاهای آبکی مانند سوپ هم می‌تونید شروع کنید. هضم مواد سوپ، برای معده آسان‌تر هست.

۷ عادت غذایی بد برای افطار و سحر!

غذاهای افطار و سحر آچاره

افطار کردن، یکی از بخش‌های شیرین و دوست‌داشتنی ماه‌ رمضان محسوب می‌شه و حتی افرادی که روزه نمی‌گیرند، این ساعات افطاری رو دوست دارند.

روزه‌دارها در این زمان، باید توجه ویژه‌ای به مواد غذایی که میل می‌کنند، زمان خوردن افطار و شام کنند. این موارد اینجا لیست شده:

۱. از خوردن آب سرد و یا مایعات سرد، خودداری کنید. حتی مواردی وجود داره که می‌گه مایعات سرد، مغز رو تحلیل می‌بره، علاوه براینکه می‌تونه مشکلاتی برای دستگاه گوارش ایجاد کنه.

۲. فاصله بین افطار و شام، نباید چندان طولانی باشه. در نهایت بین این دو، بین نیم تا یک ساعت فاصله بندازید. این موضوع از دو جنبه اهمیت پیدا می‌کنه:

a. اگر فاصله چندانی بین دو وعده افطار و شام قرار ندید، برای خوردن سحری، زمان کافی خواهید داشت و دراین زمان، معده، امادگی مجدد برای دریافت غذا رو خواهد داشت.

b. فاصله قرار دادن بین وعده افطار و شام، به معده و سایر بخش‌های دستگاه گوارش اجازه می‌ده با سرعت مناسبی، دوباره فعالیتش رو شروع کنه.

۳. مصرف زولبیا و بامیه رو به حداقل برسونید. این شیرینی‌ها، با روغن‌های سرخ‌کردنی تهیه می‌شن و چندان برای سلامتی مفید نیستند.

۴. از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده در شام و افطار، پرهیز کنید.

۵. مصرف غذاهای ساندویچی و سس‌دار، برای افطار توصیه نمی‌شه

۶. اگر برای افطار، آش می‌خورید، باید بدونید آش، یک غذای کامل محسوب می‌شه. اما بهتره در تهیه اون از حبوبات کم استفاده کنید.

۷. از خوردن غذاهای پرچرب، خودداری کنید. این نوع غذاها، اشتهای شما رو برای خوردن در سحر، کم می‌کنند.

جلوگیری از یبوست در ماه رمضان

غذاهای سحر و افطار آچاره

ساعات زیاد روزه‌داری و زمان کم بین افطار و سحری، ممکن است موجب کم کار شدن روده و در نهایت یبوست بشه که برای سلامتی به شدت مضر هست. برای جلوگیری از این اتفاق، موارد زیر رو در نظر داشته باشید:

۱) حتما در فاصله بین افطار تا سحر، میوه مصرف کنید

۲) میوه‌های پر فیبر، از بهترین موارد برای مصرف هستند. این میوه‌ها در فصل بهار و تابستان میتونه شامل سیب، انجیر، توت فرنگی و سبزیجاتی مثل خیار و کاهو باشه.

۳) به اندازه کافی آب بنوشید

۴) سعی کنید از تخم شربتی و خاک شیر، در آب مصرفی استفاده کنید.

۵) از خوردن غذاهای خشک پرهیز کنید و یا به میزان کافی در وعده افطار، غذاهای آبکی مانند سوپ، بگنجونید.

نظر شما راجع به فینگرفود برای افطار چیست؟

غذاهای ماه رمضان

یکی از راه‌های جالب برای تهیه غذای مناسب برای افطار که میل خوردن غذا رو در شما افزایش خواهد داد و مجموعه‌ای از غذاهای سالمی هست که می‌شه در افطار میل کرد، استفاده از فینگرفودهاست. انواعی از این فینگرفودها می‌تونه موارد زیر باشه:

  • راتا حلوایی
  • راتانون و پنیر سبزی
  • کاناپ نون و پنیر سبزی
  • فینگرفود گوشت و سبزیجات هم می‌تونه یک پیش‌غذای خوب محسوب بشه.

سخن پایانی

همونطور که می‌دونید، آچاره یکی از اپلیکیشن های خوب خدمت رسانی هست که کاربران رو به نیروهای متخصص مرتبط می‌کنه. اگر مایل باشید از فینگرفودهای مناسب برای افطار تهیه کنید، فینگرفود آچاره، می‌تونه، راهنمایی مناسبی باشه. همچنین از این صفحه، به طور مستقیم می‌تونید این خدمت رو درخواست کنید.

۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب تیم تحریریه آچاره

بدون دیدگاه

[Forwarded from Maede Rajabi]