چای ماسالا چیست؛ یک نوشیدنی یا اکسیر شفابخش؟!

در سالهای اخیر در مورد چای ماسالا مطالب بسیاری شنیدهایم؛ اما شاید به درستی ندانیم که مزایای چای ماسالا چیست و چرا این نوشیدنی به یکی از نوشیدنیهای محبوب در سرتاسر دنیا تبدیل شده است؟!
چای ماسالا به دلیل طعم و عطر خاص خود در هند بسیار محبوب است. در این کشور اعتقاد عمومی بر این است که یک فنجان کامل از چای ماسالا میتواند از انواع بیماریها پیشگیری کند و شما را سالم نگه دارد. این نوشیدنی گرم و خوشعطر و طعم هندی، نهتنها لذتبخش است؛ بلکه سرشار از خواص درمانی هم است.
چای ماسالا ترکیبی از چندین ماده مانند هل، زنجبیل، دارچین، فلفل سیاه و دارچین است. هر تولیدکننده و علاقهمند به چای ترکیب خاص خود را برای تهیه چای ماسالا دارد؛ بههمین دلیل، هیچگاه دو فنجان چای ماسالا دقیقا شبیه یکدیگر نخواهند بود. البته مواد اصلی تقریبا در همه نوعها یکسان یکی است. در این مقاله با این نوشیدنی، مزایا و نحوه تهیه آن بهصورت کامل آشنا میشوید.
- چای سیاه که ماده اصلی چای ماسالا است، دارای خواص آنتیاکسیدانی قدرتمندی است. به طور طبیعی استفاده از میخک و هل در این نوشیدنی به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.
- یکی دیگر از مواد تشکیلدهنده این چای میخک است که به دلیل خاصیت ضدالتهابی بهعنوان مسکن هم به کار میرود.
- اگرچه کافئین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ اما سایر ادویههای موجود در چای ماسالا این اثرها را کم میکنند. طعم قوی چای ماسالا همراه با دوز قوی کافئین، انرژی لازم برای شروع یک روز مثبت را فراهم میکند.
خواص چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا علاوهبر طعم و عطر خاص خود، دارای خواص درمانی بسیاری است که به سلامت عمومی بدن کمک میکند. در ادامه به برخی از خواص مهم چای ماسالا اشاره کردهایم.
1. کاهش التهاب
چای ماسالا از ادویههای متنوعی مانند زنجبیل تشکیل شده است؛ بههمین دلیل، خواص ضدالتهابی قوی دارد. تحقیقات مختلف نشان دادهاند که زنجبیل بر روی بدن انسان تاثیرهای مثبت بسیار زیادی میگذارد.
یکی دیگر از مواد تشکیلدهنده این چای میخک است که به دلیل خاصیت ضدالتهابی بهعنوان مسکن هم به کار میرود.
2. تقویت سیستم ایمنی
چای ماسالا برای سیستم ایمنی بسیار مفید است؛ چراکه دارچین و میخک دارد. این دو ماده در کنار هم تاثیر درمانی یکدیگر را تقویت میکنند.
نقش این دو درکنارهم یک خط دفاعی ایجاد میکند که از ضعف سیستم ایمنی در برابر عفونتها جلوگیری خواهد کرد. پس میتوان گفت که چای ماسالا از خاصیت دارویی هم برخوردار است.
3. کمک به هضم غذا
مواد تشکیلدهنده چای ماسالا مانند هل و میخک در فرایند هضم بسیار موثر هستند. افزودن زنجبیل به این ترکیب اثر آن را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
این چای باعث آرامش بدن میشود. اگر مشکلات گوارشی دارید، مصرف چای ماسالا با هل را توصیه میکنیم؛ چراکه تولید بزاق را افزایش میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نوشیدنیهای مفید جهت هضم غذا و کمک به کاهش وزن، پیشنهاد میکنیم مقاله چای سبز چیست را بخوانید.
4. حاوی آنتیاکسیدانها
چای سیاه که ماده اصلی چای ماسالا است، دارای خواص آنتیاکسیدانی قدرتمندی است. به طور طبیعی استفاده از میخک و هل در این نوشیدنی به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.
این ترکیب از تشکیل پلاکهای مضر که باعث انسداد و بیماریهای قلبی میشوند، جلوگیری میکند. مواد موجود در چای ماسالا به تنظیم فشار خون و ضربان قلب کمک میکنند.
5. پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان دادهاند که خواص آنتیاکسیدانی قوی چای ماسالا میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. مطالعههای مختلف روی دارچین، زنجبیل و هل نشان دادهاند که این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند. پس برای پیشگیری از انواع سرطان میتوانید مصرف چای ماسالا را در برنامه غذایی خودتان بگنجانید.
6. افزایش سطح انرژی
ماده اصلی تمامی انواع چای ماسالا چای سیاه است که حاوی مقدار زیادی کافئین است. پژوهشهای مختلف نشان دادهاند که کافئین به طور طبیعی سطح انرژی بدن را افزایش میدهد.
اگرچه کافئین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ اما سایر ادویههای موجود در چای ماسالا این اثرها را کم میکنند. طعم قوی چای ماسالا همراه با دوز قوی کافئین، انرژی لازم برای شروع یک روز مثبت را فراهم میکند.
ابزار لازم برای تهیه چای ماسالا چیست؟
برای تهیه چای ماسالا میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. یکی از سادهترین راهها، خرید پودر آماده چای ماسالا است. شما با ترکیب این پودر با شیر داغ یا آب جوش، میتوانید در کمترین زمان ممکن این نوشیدنی خوشطعم را آماده کنید.
به طور معمول، یک قاشق غذاخوری از پودر آماده برای تهیه یک فنجان کافی است؛ اما اگر به طعم زنجبیل یا دارچین حساس هستید، میتوانید از مقدار کمتری استفاده کنید.
البته شما میتوانید برای تهیه چای ماسالا خودتان هم اقدام کنید. اما برای این کار به مواد و ابزار لازم نیاز دارید. در زیر تمام مواد لازم برای تهیه این چای آورده شده است:
- ظرف بزرگ
- اجاقگاز
- قاشق
- نصف قاشق غذاخوری رازیانه
- یک و نیم تا دو پیمانه آب
- سه چهارم پیمانه شیر پرچرب
- دو تا سه قاشق شکر (ترجیحا ارگانیک)
- 3 عدد هل سبز
- عسل به میزان دلخواه
- یک عدد فلفل سیاه
- 2 تا 3 عدد میخک
- یک تکه دارچین به طول حدود 1.5 سانتیمتر (اختیاری)
- یک قاشق چایخوری زنجبیل
- دو سوم قاشق چای سیاه
نحوه درست کردن چای ماسالا
همانطورکه در بالا اشاره شد، چای ماسالا با ترکیب چای سیاه، شیر و انواع ادویههای گرم و معطر تهیه میشود. برای تهیه یک فنجان چای خوشمزه در خانه مراحل زیر به ترتیب انجام دهید:
- در داخل یک قوری یا یک ظرف، آب، ادویههای کامل و زنجبیل تازه را ترکیب کنید. سپس مخلوط را به جوش بیاورید و حرارت را کم کنید تا روی حرارت ملایم بجوشد. شما در این مرحله باید اجازه دهید ادویهها و زنجبیل طعم خود را به آب منتقل کنند.
- چای سیاه را به آب در حال جوشیدن و ادویهها اضافه کنید. بگذارید چای چند دقیقه دم بکشد تا به غلظت مورد نظر برسد.
- شیر را به قوری اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشانید تا چای ماسالا گرم شود.
- مخلوط چای ماسالا را صاف کنید تا ادویههای کامل، زنجبیل و برگهای چای جدا شوند.
- چای ماسالا را با شکر، عسل یا شیرینکننده دیگری به دلخواه شیرین کنید.
چای ماسالا را به صورت داغ در فنجان یا لیوان سرو کنید. اگر میخواهید چای را همانطور که در هند سرو میشود، بنوشید، میتوانید از فنجانهای سفالی استفاده کنید!
ترکیبات چای ماسالا چیست؟
گیاهان و مواد دقیق مورد استفاده در تهیه چای ماسالا باتوجهبه سلیقه شخصی و تفاوتهای هر منطقه میتواند بسیار متغیر باشد؛ اما ادویهها و گیاهان رایج در تهیه آن عبارتند از:
- چای سیاه: معمولا از انواع قوی و معطر مانند چای آسام یا سیلان استفاده میشود.
- ادویههای کامل: ادویههای رایج شامل دارچین، هل سبز، میخک و دانههای کامل فلفل سیاه هستند.
- زنجبیل تازه: زنجبیل تازه به صورت نازک برش دادهشده یا رنده میشود و طعمی گرم و تند به چای اضافه میکند.
- شیرینکنندهها: شکر، عسل یا سایر شیرینکنندهها به مقدار دلخواه اضافه میشوند.
- شیر: از شیر پرچرب، جایگزینهای غیرلبنی مانند شیر بادام، سویا یا حتی شیر تغلیظشده برای اضافه کردن خامهای بودن به چای استفاده میشود.
جمعبندی
چای ماسالا یک نوشیدنی خوشطعم و پرطرفدار هندی است که ترکیبی از چای سیاه، شیر، ادویههای گرم و عطرهای خاص را در خود دارد. این چای نهتنها بهدلیل طعم و عطر فوقالعادهاش محبوب است؛ بلکه بهخاطر خواص درمانی بینظیرش هم مورد توجه قرار گرفته است.
چای ماسالا از تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب گرفته تا بهبود هضم و افزایش انرژی، یک گزینه عالی برای حفظ سلامت عمومی بدن است. حال که مشخص شد مزایای چای ماسالا چیست شما با رعایت چند مرحله ساده و استفاده از مواد تازه، میتوانید این نوشیدنی مقوی و دلپذیر را در خانه تهیه کنید و از طعم و فواید آن لذت ببرید.
سوالات متداول
مزایای چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا به تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به هضم غذا، پیشگیری از سرطان، افزایش انرژی، کاهش التهاب بدن کمک میکند.
آیا چای ماسالا برای سلامتی مفید است؟
بله؛ چای ماسالا بارمحتوای غنی آنتیاکسیدانها و توانایی در پیشگیری از برخی بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن، برای سلامتی شما مفید است.
چای ماسالا یا قهوه کدام یک سالمتر است؟
چای ماسالا بهخاطر خواص آنتیاکسیدانی، محتوای کافئین کمتر و دیگر فواید سلامتی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، بسیار سالمتر از قهوه است.
آنتیاکسیدانهای موجود در چای چه فوایدی برای سلامتی دارند؟
آنتیاکسیدانها در چای به محافظت از سلولها، کاهش ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و تقویت سلامت عمومی بدن کمک میکنند.
آیا نوشیدن چای ماسالا به صورت روزانه مشکلی ندارد؟
حفظ تعادل در هر کاری بسیار منطقی است؛ اما گزارش خاصی مبنی بر مضر بودن مصرف روزانه چای ماسالا تاکنون منتشر نشده است.