محاسبه رنگ ساختمان: تخمین مقدار رنگ در 9 گام

تعمیرات ساختمانساختماننقاشی ساختمان

رنگ تازه می‌تواند ظاهر خانه را به کلی متحول کند، اما برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید باید برنامه‌ریزی کنید و هزینه نقاشی ساختمان را تخمین بزنید. برای برآورد هزینه باید قبل از شروع کار بدانید که مقدار رنگ مورد نیاز برای نقاشی ساختمان شما چقدر است و باید چقدر رنگ بخرید. تنها کافی است مراحل زیر را برای محاسبه رنگ ساختمان دنبال کنید.

مراحل نه‌گانه محاسبه رنگ ساختمان

میزان پوشش دهی رنگ پلاستیک، رنگ‌ روغنی و اکریلیک متفاوت است. کیفیت رنگ نیز تاثیر مستقیمی روی میزان مصرف آن دارد و توجیهی بر گران‌تر بودن رنگ‌های با کیفیت است.

  1. اولین مرحله برای محاسبه رنگ ساختمان این است که اتاق یا فضایی که می‌خواهید رنگ کنید را اندازه‌گیری کنید. اندازه‌گیری را با ثبت ارتفاع و عرض دیوارها شروع کنید.

سرویس نقاشی ساختمان را از کارشناسان کاربلد آچاره بخواهید!

  • خدمات نقاشی ساختمان 
  • زیرسازی و بتونه کاری 
  • نقاشی ساختمان و دیوار
  • رنگ های روغنی، پلاستیک و اکریلیک
درخواست خدمت نقاشی ساختمان
سرویس نقاشی ساختمان را از کارشناسان کاربلد آچاره بخواهید!
  • خدمات نقاشی ساختمان 
  • زیرسازی و بتونه کاری 
  • نقاشی ساختمان و دیوار
  • رنگ های روغنی، پلاستیک و اکریلیک
درخواست خدمت نقاشی ساختمان

2. برای محاسبه رنگ ساختمان باید سطح دیوارها را بر حسب متر مربع تعیین کنید. برای مثال، اگر یک دیوار 4 متر عرض و 3.5 متر ارتفاع داشته باشد، مساحت آن 14 مترمربع است. لذا اگر در بخشی از اتاق (با عرض 1.5 متر) دیوارها بلندتر باشند و ارتفاع سقف تا کف 5 متر باشد، مساحت آن بخش 7.5  متر مربع خواهد بود .

3. مشخص است که دیوارهای روبروی در یک ساختمان استاندارد دارای سطح یکسانی هستند و برای سرعت دادن به کار نیاز به محاسبه مجدد نیست.

4. اندازه مجموع سطوح دیوارها را با جمع‌کردن مساحت دیوارها به دست بیاورید. همه اعداد و ارقام را یادداشت کنید. در نمونه گفته شده در بخش قبل مساحت دیوار برابر شد با 21.5 =7.5 + 14

5. در این مرحله باید لیستی از مساحت بخش‌های مختلف اتاق آماده کنید و تمام موارد را با هم جمع کنید. فرض کنید قصد داریم مساحت دیوارهای آبی اتاق زیر را حساب کنیم.

اصول اساسی بازسازی خانه

مساحت بخش 1:

14 = 3.5 * 4

مساحت بخش 2:

            6 = 1.5 * 4

مساحت بخش 3:

4 = 1 * 4

مساحت بخش 4: بخش چهار شامل دو قسمت است و باید حاصل را ضربدر دو کنیم.

8 = 2 * (1 * 4)

برای بازسازی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

بنابراین مساحت دیوار آبی رنگ برابر است با 32 متر مربع. دقت کنید که اگر در داخل دیوار درب یا پنجره‌ای وجود داشت، هنگام محاسبه مقدار رنگ مورد نیاز، سطح درها، از جمله چارچوب و قرنیز را نیز کم کنید پس در محاسبه متر مربع برای نقاشی باید مساحت کل را حساب کنید و مساحت درب یا پنجره را از آن کم کنید.

محاسبه رنگ ساختمان

6. برای محاسبه رنگ ساختمان، شرایط خاص را هم در نظر بگیرید. ممکن است بخواهید قسمت‌های خاصی مانند طاقچه‌های پنجره را همرنگ دیوارها رنگ‌آمیزی کنید. می‌توانید با افزودن 10 درصد به سطح خالص خود، مناطق کوچکی را که در محاسبه رنگ نقاشی ساختمان از قلم افتاده‌اند را در محاسبات خود بگنجانید. برای مثال اگر بعد از جمع زدن مساحت تمام دیوارها به این نتیجه رسیدید که 100 متر از خانه شما نیاز به نقاشی دارد؛ این عدد را در 1.1 ضرب کنید و مساحت نهایی را 110 متر لحاظ کنید. بدین ترتیب خیالتان راحت خواهد بود که تمام سطوح اضافی پوشش داده خواهند شد.

محاسبه رنگ ساختمان برای نقاشی قرنیز

7. اگر می‌خواهید درها، چارچوب درها و قرنیزها را هم همرنگ دیوارها کنید این بخش‌ها را نیز در محاسبه مقدار رنگ دخیل کنید. البته اکثر افراد از رنگی متفاوت برای این بخش‌ها استفاده می‌کنند. قرنیزها، معمولاً حدود 9 سانتی‌متر (معادل 0.09 متر) ارتفاع دارند و دور تا دور اتاق (به جز فضای قاب درب) نصب می‌شوند. برای محاسبه مساحت آن باید طولش را حساب کرده و در ارتفاش ضرب کنید. اگر وقت کافی برای محاسبات دقیق جهت محاسبه رنگ مصرفی درب‌ها ندارید، می‌توانید برای پوشش درب، چارچوب درها و قرنیزها 20 درصد به مساحت اضافه کنید. در اینصورت نیاز به محاسبه رنگ نرده و لوله نیز ندارید و تمام موارد کاور می‌شود.

8. مساحت سقف را هم برای محاسبه رنگ ساختمان بدست بیاورید. عرض و طول کف را اندازه‌گیری کنید. این دو را در هم ضرب کنید. مساحت سقف بر اساس مترمربع به دست می‌آید. اگر دریچه یا چیز دیگری وجود دارد، مساحت آن را محاسبه کنید و از مساحت کل کم کنید. فقط یادتان باشد اگر می‌خواهید رنگ سقف و دیوارها متفاوت باشد و یا از دو نوع رنگ استفاده کنید این عدد را با اعداد قبلی جمع نزنید و مقدار رنگ سقف را جداگانه حساب کنید. تا در انتها مصرف رنگ پلاستیک و رنگ روغنی مشخص باشد. در اینفوگرافی زیر فرمول محاسبه وزن رنگ را مشاهده می‌کنید.

فرمول محاسبه وزن رنگ

9. تا اینجای کار مساحت تمام سطوحی را که نیاز است نقاشی شود بدست آوردید اما چطور محاسبه رنگ ساختمان را انجام دهید؟ نگران نباشید چون بخش سخت کار را انجام داده‌اید. تنها چیزی که باید بدانید این است که هر گالن رنگ برای رنگ کردن 32 تا 37 مترمربع دیوار مناسب است. هر گالن تقریبا 4 لیتر است. در این مثال برای رنگ کردن 110 متر مربع تقریبا به 3 تا 3.5 گالن رنگ نیاز دارید. یادتان باشد این محاسبات مناسب نقاشی با غلتک و قلمو است. اگر از پیستوله برای رنگ کردن استفاده می‌کنید، به حدود 10 درصد رنگ بیشتر نیاز دارید. همچنین اگر نیاز به لایه‌های رنگ بیشتری باشد مقدار رنگ بیشتر می‌شود.

برای محاسبه قیمت نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

هر لیتر رنگ چند کیلو است؟

هر لیتر رنگ بسته به دما و چگالی آن بین یک تا یک و نیم کیلوگرم وزن دارد. قوطی‌های رنگ در ابعاد و حجم‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند که عبارتند از:

  • قوطی رنگ ربعی: حاوی 230 تا 250 گرم
  • قوطی رنگ نیمی: نیم کیلو یا 500 گرم
  • قوطی رنگ کوارت: حاوی1 کیلوگرم رنگ
  • گالن: گالن یک واحد آمریکایی است و حاوی 3.7 کیلوگرم است.
  • دبه رنگ : وزن تقریبی 12 کیلو
  • حلب رنگ: وزن تقریبی 20 تا 21 کیلو
برای نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

مقایسه پوشش دهی رنگ روغنی، پلاستیک و اکریلیک

رنگ‌های روغنی انواع مختلفی دارند و در سه نوع مات، نیمه براق و براق تولید می‌شوند و پوشش‌دهی خیلی خوبی دارند. یعنی با خرید حداقل رنگ می‌توانید بیشترین مساحت را نقاشی کنید. به همین دلیل در نقاشی سطوح و درب‌های آهنی و چوبی از آنها استفاده می‌شود. پوشش دهی رنگ پلاستیک نیز به غلظت آن وابسته است و اگر رنگ رقیق باشد باید از چند لایه برای رسیدن به نتیجه مطلوب استفاده کنید. البته در صورت استفاده صحیح با غلظت مناسب پوشش‌دهی این رنگ قابل قبول است. مزیت رنگ پلاستیک این است که به دلیل مات بودن ایرادات دیوار مثل موج و ناهمواری را به‌خوبی می‌پوشاند. پوشش دهی رنگ اکریلیک نیز بسیار خوب است. با خرید حجم کمتری نسبت به رنگ روغن، سطح بیشتری را می‌توانید نقاشی کنید و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. دقت کنید که رنگ اکریلیک براق دوام و پوشش‌دهی بالایی دارد و قابل شستشو است اما نوع مات آن قابل شستشو نیست.

 
4.1/5 - (84 امتیاز)

26 دیدگاه

  1. سلام وخسته نباشی ازاینکه اطلاعات لازم وکافی رو داده اید ازتون ممنونم حالا با این اوصاف میتونم بهترین نتیجه رو از داده های شما داشته باشم بطورمثال میتونم محاسبه کنم چقدر برای من هزینه دارد وایا این مقدار پول را برای نقاشی ساختمان دارم یانه سپاس ازشما بابت اطلاعاتی که توسایت گذاشتین

      1. سلام و عرض ادب با توجه به زیر سازی معمولی هر 4 متر 1 کیلو که در مجموع 2کیلو 250گرم رنگ نیازه

  2. درود بر شما، مرسی خیلی مفید بود. من قصد دارم آپارتمان صد متری خودم رنگ کنم، حالا میدونم چطور محاسبه کنم.

    1. با سلام
      ی واحد تقریباً ۱۴۰ متری که تا حالا رنگ نشده و زیر سازی نخواد چقدر هزینه اش میشه

      1. سلام. بستگی به نوع رنگ دارد، حدود 20 میلیون تومان هزینه رنگ کاری واحد می‌باشد.

    1. سلام. در صورتی که سقف تازه گچ کاری شده باشد و تمیز باشد 12 کیلو رنگ پلاستیک اما در صورتی که سقف کهنه باشد حدود 17 کیلو رنگ پلاستیک نیاز دارد.

    2. سلام و عرض ادب برای سقف جدید و تمیز باشد 12 لیتر درصورت سیاه بودن و شرایط بد سقف 17 کیلوگرم

    1. سلام
      ممنون از مطالب خوبتون، برای رنگ یک واحد 40 متری که زیرسازی چندانی نداره و با رنگ آکریلیک هزینه چقدر در میاد؟
      و آیا این درسته که رنگهای آکریلیک چون با آب حل میشند زودتر خشک میشن و بوی رنگ زیادی ندارند، و بوی رنگ زود از بین میره؟؟
      ممنونم از پاسختون

      1. سلام وقت بخیر
        هزینه نقاشی با رنگ آکرلیک حدودا 5.400.000 است.
        بله رنگ آکرلیک خیلی زودتر خشک می‌شود و مانند رنگ روغنی بو ندارد.

    1. سلام وقت بخیر رنگ آکرلیک مخصوص نما و قابل شست و شو است و رنگ مناسبی است.

  3. سلام یه واحد 47 متری فقط اتاق با کمد و ۳تا در سرویس و اتاق به همراه سقف پذیرایی واسقف اشپزخونه چقدر هزینش میشه ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید

دانلود اپلیکیشن دانلود آچاره

با نصب اپلیکیشن آچاره بیش از 256 خدمت مورد نیاز در جیب شماست.

  • دانلود مستقیم آچاره
  • آچاره در گوگل‌ پلی
  • آچاره در کافه بازار
  • آچاره در  مایکت
دکمه بازگشت به بالا