
تفاوت جوش آرگون و co2


یکی از رایجترین سبکهای جوشکاری در این صنعت جوش آرگون است. برای اینکه شما بتوانید تفاوت جوش آرگون و co2 را بهخوبی درک کنید، باید ابتدا با هر یک از این جوشها آشنا شوید و نکات مربوط به آنها را بشناسید. در این مقاله از مجله آچاره به بررسی تفاوت جوش آرگون و co2 میپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
آنچه باید درباره تفاوت جوش آرگون و CO2 بدانید
اولین تفاوت در اسم آنها است. نام دیگر جوش آرگون، جوش تیگ است. در جوش آرگون از تنگستن و گازهای خنثی استفاده میشود. در حالی که در جوش co2 از اسم فلز و گاز خنثی برای نامگذاری آن استفاده شده است. مورد بعدی که در تفاوت این دو نوع جوشکاری جوش آرگون و CO2 میتوان به آن اشاره کرد، تفاوت سرعت آنها با یکدیگر است و سرعت جوش آرگون از سرعت جوش co2 کمتر در نظر گرفته میشود. مورد بعدی تفاوت ضخامت در این 2 نوع جوشکاری است. ضخامت جوش در جوش آرگون نهایتاً به 5 میلیمتر میرسد ولی در جوش co2، ضخامت جوش تا 40 میلیمتر هم میرسد.
مورد بعدی در تفاوت جوش آرگون و co2، استفاده کردن از سیم جوش در جوشکاری است. در جوش آرگون نیازی نیست که از سیم جوش در روند جوشکاری استفاده شود، اما در جوش co2 حتماً باد از سیم جوش در جوشکاری استفاده کرد. در سیستم جوشکاری CO2 از جریان DC با قطب معکوس استفاده میشود؛ در حالی که در جوشکاری آرگون، از جریان برق AC هم استفاده خواهد شد. تفاوت دیگر این دو نوع جوش در مصرف الکترود آنهاست. در جوش CO2 به الکترود مصرفی نیاز است اما در جوش آرگون نیازی به الکترون تنگستن نیست.
برای جوشکاریِ قطعاتی مانند جعبه ابزار، جوش لوله یا سینک ظرفشویی، از جوش تیگ استفاده میشود؛ در حالی که جوش میگ، برای جوشکاری فلزهای مختلف باضخامتهای مختلف کاربرد دارد. در جوش آرگون برای گاز محافظ و بهمنظور جداسازی منطقه جوش، از هوای محیط استفاده میشود؛ در حالی که در جوش CO2، برای جداسازی منطقه جوش از گازهای خنثی که با فلز ترکیب نمیشوند، استفاده میشود.
نکته دیگر در تفاوت جوش Ar و CO2 این است که در جوش تیگ، سیم جوش با سرعت کم و دستی تأمین میشود ولی در جوش میگ با استفاده از دستگاه و بهصورت مداوم این کار انجام خواهد شد. دلیل صدای زنبوری و ممتد در جوشکاری CO2 نیز همین موضوع است. این صدا در طی فرایند جوشکاری نباید دچار قطعی شده یا قطع و وصل شود.
در جوش آرگون، تنگستن بهعنوان الکترود مصرفنشدنی استفاده میشود؛ ولی جوش میگ از سیم جوشکاری بهعنوان الکترود اول استفاده میکند و فلز محل جوش بهعنوان الکترود دوم در نظر گرفته میشود. در ادامه برای درک بهتر تفاوت جوش آرگون و CO2، خصوصیات هر یک از این 2 نوع جوش را بهطور جداگانه شرح خواهیم داد.
معرفی جوش آرگون یا جوش تیگ یا جوش TIG
نام دیگر جوش آرگون، جوش تیگ است و برای متصل کردن نواحی فلزی با این روش، ابتدا باید به کمک دستگاه جوش اینورتر، یک قوس الکتریکی ایجاد شود. در ادامه با زیاد شدن دمای منطقه جوش، حوضچه مذاب ایجاد خواهد شد.
آشنایی با لوازم جوشکاری در روش جوش آرگون
- دستگاه جوش اینورتر مولد برق AC و DC
- تورچ جوشکاری آرگون
- الکترود غیرمصرفی یا تنگستن
- رگولاتور بهمنظور تنظیم فشار گاز خروجی
- شلنگ دوقلو
- کپسول گاز آرگون
برای متصل کردن فلزات با استفاده از این روش، میتوان هم با استفاده از سیم جوش هم بدون آن، جوش را ایجاد کرد. همچنین برای جلوگیری از ایجاد هوا در منطقه جوش، باید بهصورت همزمان از گاز محافظ آرگون استفاده شود تا از اکسید شدن منطقه جوش جلوگیری کند.
معرفی جوش CO2 یا جوش میگ یا جوش MIG
از جوش میگ برای فلزات و اتصالاتی که حداکثر ضخامت آن 40 میلیمتر باشد، استفاده میشود و سرعت جوش CO2 از روشهای دیگر جوشکاری بیشتر است.
آشنایی با لوازم جوشکاری در روش جوش CO2
- دستگاه اینورتر DC با قطب معکوس
- تورچ
- قرقره سیم جوش
- کپسول گاز محافظ CO2
مزایای جوشکاری آرگون و CO2
مزایای جوشکاری آرگون عبارتند از:
- بهرهوری بالا
- سرعت مناسب کار
- تمیزی محل جوش
- امکان جوشکاری طولانیمدت
- کیفیت بالاتر
- قابلیت اتصال ورقهای فلزی در وضعیتهای صاف و قوسی شکل
- امکان ظریفکاری
- جوشکاری رسوبی با کیفیت بالا
- بهکارگیری در اتصال فلزات مختلف
- پاشش کم مواد مذاب به اطراف فلز
مزایای جوشکاری CO2 عبارتند از:
- کم بودن میزان جرقهزنی
- امکان تغذیه مستمر الکترود
- کاربرد آسان
- امکان دیدن محل جوش در زمان کار کردن
- ارزان بودن گاز CO2
- بالا بودن ضریب جوش
- چقرمگی قابلقبول
- برخورداری از کیفیت جوشکاری و استحکام مناسب
- اکسیداسیون و سوختگی کمتر
- عدم ایجاد گِل جوش
- کمتر بودن میزان مضرات گاز دی اکسید کربن نسبت به سایر گازهای محافظ
معایب جوشکاری آرگون و CO2
معایب جوشکاری آرگون عبارتند از:
- بیماریهای تنفسی به دلیل گاز متصاعدشده در حین جوشکاری
- بیماریهای ناشی از گرمای جوشکاری آرگون
- آسیبهای بینایی
- کاهش شنوایی
معایب جوشکاری CO2 عبارتند از:
- کیفیت این جوشکاری به مواد استفاده شده بستگی دارد.
- در صورت استفاده از این جوشکاری برای ورقهای گالوانیزه، فلز روی وارد حوضچه مذاب میشود و احتمال ایجاد تردی و شکنندگی افزایش پیدا میکند.
- مضر بودن گاز CO2 برای سلامتی انسان
سخن پایانی
در این مقاله از مجله آچاره به بررسی تفاوت جوش آرگون و co2 پرداختیم. شما میتوانید سوالات و نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید تا پاسخ خود را در کوتاهترین زمان از متخصصین آچاره دریافت کنید. از اینکه تا پایان این مطلب با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.