کم شدن فشار آب شیر اهرمی
کم شدن فشار آب شیر، واقعا میتواند عذابآور باشید. فرض کنید در حال استحمام یا ظرف شستن هستید و فشار آب کافی نیست. این مشکل میتواند دلایل زیادی از جمله کثیفی فیلترها و رسوبگرفتگی داشته باشد. در این مقاله، چند روش برای رفع مشکل کم شدن فشار آب شیر اهرمی ارائه میدهیم که اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، بتوانید بهسادگی آن را رفع کنید. شما همچنین میتوانید از متخصصان آچاره که در سرویس نصب شیرآلات آماده ارائه خدمات به شما هستند کمک بگیرید.
در این مقاله همراه ما باشید.
- شیرآلات اهرمی با بالا و پایین کردن دسته شیر باز و بسته میشوند و کنترل فشار آب با آنها آسانتر از شیرهای پیچشی است.
- شیرهای اهرمی از یک اهرم کنترل استفاده میکنند.
- پرلاتور یکی از قطعات مهم این نوع شیر است و یک صفحه مشبک فلزی است که به سر شیر وصل میشود و مثل فیلتر عمل میکند.
- گرفتگی پرلاتور و توری سر دوش و سر شلنگ یکی از مهمترین دلایل کم شدن فشار شیر آب اهرمی است.
شیر اهرمی چیست؟
شیرآلات اهرمی، که این روزها دیگر در تمامی خانهها و اماکن دیده میشوند. این شیرها، با بالا و پایین کردن دسته شیر باز و بسته میشوند و کنترل فشار آب با آنها سادهتر از شیرهای پیچشی قدیمیست. همچنین، این شیرها مقاومت بالاتری در برابر استهلاک و خرابی دارند و ظاهر شکیلتری دارند. میزان هدررفت آب نیز در این مدل شیرآلات کمتر است.
نحوه عملکرد شیر آب اهرمی
شیرهای اهرمی، برخلاف شیرهای کلاسیک که دو اهرم کنترل برای آب سر و گرم داشتند، از یک اهرم کنترل استفاده میکند. برای این که از آب سرد استفاده کنید، باید اهرم را به راست، و برای اینکه به آب گرم دسترسی داشته باشید، باید اهرم را به چپ بچرخانید.
دسته کارتریج که داخل شیر اهرمی است، به دست خود شیر اهرمی کنترل میشود و با چرخاندن به هر جهت، ورودی آب گرم و سرد را باز میکند.
این شیرها، برای سینک روشویی، ظرفشویی، دوش حمام و دستشویی قابل استفاده است و تقریبا کامل جای شیرآلات کلاسیک را گرفته است. از مزایای این شیرآلات اهرمی میتوان به این اشاره کرد که فضای کمتری میگیرند و ظاهر لوکسی دارند. همچنین، کار با آن سادهتر است و برعکس شیرآلات پیچشی که باید چندین بار بچرخانیدشان تا فشار آب تنظیم شود، این شیرها تنها با بالا و پایین رفتن اهرم، فشار مورد نظرتان را پیدا میکنند.
اما گاهی فشار آب در شیرآلات اهرمی کم میشود که میتواند بسیار آزاردهنده باشد. بنابراین، در ادامه دلایل کم شدن فشار آب شیر اهرمی و راههای رفع این مشکل را با هم بررسی خواهیم کرد.
مطلب پیشنهادی:تعویض کارتریج شیر آب اهرمی
بررسی دلایل کم شدن فشار آب شیر اهرمی
- گرفتگی پرلاتور و توری سر دوش و سر شلنگ
- کاهش فشار آب در لولههای آب
- نشت آب یا ترکیدن لولههای اصلی ساختمان
- خرابی کارتریج
- تجمع املاح و رسوبات در آبگرمکن
1. تمیز کردن پرلاتور برای رفع کم شدن فشار آب شیر اهرمی
پرلاتورها، قطعات مشبک فلزیای هستند که به سر شیر وصل میشوند و مانند فیلتر عمل میکنند. پرلاتور، تمام اجرام اضافی آب را میگیرد و آب تمیز و شفافی را به شما تحویل میدهد. همین تماس دائمی با جرمها و رسوبات مختلف، منجر به گرفتگی سوراخهای این فیلتر میشود و از فشار آب میکاهد. برای باز کردن پرلاتور، مطابق عکس، انبر را به آن متصل کنید و در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا باز شود. اگر هم نگران این موضوع هستید که انبر به بدنه شیر آسیب بزنید و آن را بخراشد، میتوانید حولهای بین انبار و پرلاتور قرار دهید.
در ادامه، پرلاتور را زیر جریان مستقیم آب بگیرید تا هر چیزی مسیرش را گرفته، زدوده شود. بهتر است از آب گرم استفاده کنید تا رسوبات نرم، و راحتتر جدا شوند. اگر فشار آب به تنهایی چارهساز نبود، میتوانید از یک مسواک قدیمی کمک بگیرید. بعضی از رسوبات، احتمالا به راحتی جدا نشوند و آنقدر ریز باشند که حتی مسواک هم نتواند کمکتان کند. در این مرحله میتوانید بروید سراغ سرکه سفید که محلولی معجزهآسا است و در از بین بردن رسوبات، نقش زیادی دارد.
لیوانی را از سرکه پر کنید و پرلاتور را داخل آن بیاندازید. بهتر است یک شب تمام بگذارید در همان حال بماند تا تمام اجرام چسبیده به آن کنده شوند. روز بعد که پرلاتور را از سرکه بیرون آوردید، آب بکشید و سر جایش قرار دهید.
مطلب پیشنهادی:رسوب گیری شیر اهرمی
برای این کار، باید این سری پرلاتور را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. با دست خالی هم این کار راه میافتد و نیازی به استفاده از انبر نیست. فقط در پایان کار، شیر آب را باز کنید و اگر فشار تغییر کرده بود، یعنی مشکل رفع شده است. در صورتی که پرلاتور همچنان آب را با فشار خوبی بیرون نمیداد، باید پرلاتور جدیدی تهیه کنید.
گرفتگی توری کارتریج
به جز پرلاتور، رسوب گرفتگی کارتریج هم میتواند کاری کند که آب با فشار مورد نظر از لوله خارج نشود. اما اول بهتر است ببینیم که کارتریج چیست؟ و چرا گرفتگی آن میتواند روی سرعت فشار آب تاثیر بگذارد.
کارتریج، قطعهای است که دمای آب، فشار آب، و قطع و وصل کردن آن را بر عهده دارد. در کارتریج یک توری قرار گرفته که در تماس دائم با آب است و گرفتگی آن بر فشار آب تاثیر میگذارد و از آن میکاهد. با یک بررسی سریع، متوجه خواهید شد که مشکل به کارتریج برمیگردد یا نه. اگر کم شدن فشار آب شیر اهرمی از گرفتگی توری کارتریج نشات میگرفت، میتوانید طبق توضیحاتی که در ادامه آمده، عمل کنید.
ابتدا، جریان آب را با بستن شیر فلکه که زیر سینک است، قطع کنید. برای این که به پیچ مغزی دسته شیر برسید، باید نشان آبی و قرمزی که نشانگر سرد و گرم بودن آب هستند و روی دسته قرار دارند را باز کنید. یک آچار آلن به شما کمک میکند که دسته را باز کنید و بتوانید دسته اهرمی را خارج کنید. حال، قالپاق را بردارید و با کمک آچار فرانسه، مهره کارتریج را باز کنید. با بیرون آوردن کارتریج، متوجه توری درون آن که پر از رسوبات و املاح آب است میشوید.
استعلام قیمت نصب شیرآلات ساختمانی و بهداشتی
اگر رسوبات مدت زیادیست که در توری جا خوش کردهاند، احتمالا سفت شدهاند و کندنشان زور میخواهد. باز هم میتوانید همان مراحلی را که برای تمیز کردن پرلاتور طی کردید، پیاده کنید. پس از آن که یک شب توری کارتریج در سرکه سفید بمامد، رسوباتش کنده میشود و پس از آبکشی، میتوانید آن را نصب کنید.
پایان
گرفتگی شیرآلات و کاهش فشار، میتواند آزاردهنده باشد، اما دلایلی که در این مقاله ذکر شد و راههای رفع آنها، میتواند به شما کمک کند تا اگر باز با چنین مشکلی مواجه شدید، برای مقابله با آن آماده باشد. بهتر است هر چند ماه یکبار برای پیشگیری از تجمع رسوبات و گرفتگی شیر، پرلاتور را تمیز کنید تا احتمال بروز این مشکل کمتر شود.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد، منتظر خواندن نظراتتان هستیم.