هنری به نام بنایی ساختمان با پیشینه چندین هزار ساله
احتمالا نیازی به گفتن نیست؛ بنایی ساختمان، کار طاقت فرسا، زمانبر و کاملا تخصصی است که نتیجه آن شکل گرفتن ساختمانهای کوچیک و بزرگ است! شاید اشاره به بناهای باشکوه، زیبا و کهنی مثل اهرام سهگانه مصر، کولوسئوم رم ایتالیا، تاج محل هند و دیوار بزرگ چین بسیار بهتر بتواند اهمیت حوزه تخصصی بنایی ساختمان را نشون بدهد. بناهایی که برای چندین قرن، همچنان مستحکم رخنمایی میکنند.
آچاره در این مقاله، تلاش میکند، تاریخچه کوتاهی از سرگذشت آدمها در بنایی ساختمان ارائه بدهد و در نهایت از ویژگیهای بنّای ساختمان، شاخههای مختلف بنایی ساختمان و راههای جدید این حرفه صحبت کند. امیدواریم این مقاله، اطلاعات ارزشمندی برای شما داشته باشد، با ما همراه باشید.
اجداد ما همگی بنّای ساختمان بودند
- 6000 سال پیش، آدمها به کمک هوش و فکری که داشتند، اولین بلوکهای ساختمانی را که از جنس خاک رس بود، خلق کردند تا به جای غار نشینی و چادرنشینی، در ساختمانهای مستحکمتر، زندگی کنند.
- این بلوکها، در بیشتر مواقع با کاه و پوشال، مخلوط میشد تا قدرت جذب آب بیشتری به خشتها بدهند و به این ترتیب، عمر بناهای ساخته شده بیشتر شود.
- تا این مرحله، تقریبا همه آدمهایی که تواناییش را داشتند، خودشان بلوکهای ساختمانی را تهیه و برای ساخت ساختمان مورد استفاده قرار میدادند تا اینکه مثل باقی کارها، به یک کار تخصصی تبدیل شد.
- بالاخره خشتها به آجرها تبدیل شدند، چرا که خشتها به جای اینکه در مقابل تابش مستقیم آفتاب خشک شوند، داخل کورههای آتش، حرارت میدیدند و به این ترتیب، مقاومت و استحکام بسیار بیشتری پیدا میکردند.
و در حال حاضر ما میبینیم که آجرها به اشکال مختلف و نه فقط در شکل مستطیلی ساخته میشوند. همچنین آنها را با کاربردهای مختلف، در رنگها و اشکال مختلف میبینیم.
برای بنایی ساختمان، باید هنرمند بود و در عین حال مهندس
شاید خود شما تجربه کرده باشید و یا از گوشه و کنار شنیده باشید: عدم استفاده از بنّای خوب، که معمولا آنها را “اوستا” خطاب میکنیم، علاوه بر ناراحتیهای که ایجاد میکند، هزینه زمانی و پولی زیادی برای ما دربردارد.
افرادی که در حرفه بنایی ساختمان فعالیت میکنند، مجبور هستند در شرایط مختلف آب و هوایی کار کنند و همچنین کارهای یدی زیادی را در طول یک روز کاری انجام بدهند. با توجه به این دو عامل مهم، آنها باید ویژگیهای مناسب چنین شرایطی را داشته باشند. از طرفی کار بنایی ساختمان بسیار حساس بوده، چرا که اشتباه در هر بخش، میتواند روی کل ساختمان، اثر منفی بگذارد.
در واقع بنایی ساختمان را میشود به یک هنر چندگانه تشبیه کرد که فردی که در حال کار در این حرفه است، باید ویژگیهای مختلفی داشته باشد. برای مثال:
- دقت زیاد، توجه به ظرافت کار و صبر و حوصله، بخشی از ویژگیهایی است که افراد مشغول به حرفه بنایی، به آن نیاز دارند.
- نیروی بدنی خوب برای انجام کارهای طاقت فرسا لازمه کار آنهاست.
- آگاهی از محاسبات ریاضی و نقشه خوانی.
- خوش قول، معتمد بودن، و خوش خلقی هم از ویژگیهای اخلاقی است که هر بنّای ساختمان باید آنها را در خودش پرورش بدهد.
شاخههای متنوع بنایی ساختمان
بعد از طراحی نقشه ساختمان، تقریبا بیشتر کارهای هر ساختمانی به عهده بنّایان ساختمان است که بخشهای مختلف ساختمان را میسازند. بخشی از انواع فعالیتها که در بنایی ساختمان مورد نیاز است، در اینجا فهرست شده اند:
- اجرای پایهگذاری و اسکلت بتنی و آهنی
- دیوار کشی ساختمان
- گچ کاری و گچ بری
- سیمانکاری
- نصب کاشی و سرامیک دوغابی و چسبی و نصب موزاییک
- نصب سنگ آنتیک و سنگ بادبر و سنگفرش کف
- ساخت دیوار بلوکی
- قیرگونی و ایزوگام
بنایی ساختمان، همراه اصلی بازسازی خانه
هربار که ساختمان با مشکلی روبرو میشود و یا تمایل داریم با ایدههای جدید، آن را تغییر بدهیم، بنایی ساختمان، دوباره مورد نیاز است. بخشی از مهمترین بازسازیهای ساختمان، که بنایی ساختمان نیاز دارد، به ترتیب زیر هستند:
- تغییر کاربری بخشی از فضای ساختمان
- اضافه کردن بخش جدید در ساختمان
- مرمت و مستحکم سازی بناهای قدیمی.
دنیای امروز و بنایی ساختمان از راه دور!
هنوز هم دیدن کارگرهای ساختمانی در میدانهای مختلف شهر، یک پدیده متداول محسوب میشود؛ آنها هر روز صبح منتظر میمانند تا توسط مهندسان ساختمان و برای انجام کارهای ساختمانی، استخدام شوند.
اما از موقعی که تکنولوژی راههای میانبر زیادی جلوی آدمها گذاشته است، کارها آسونتر شده است؛ برای مثال، آچاره یک اپلیکیشن خدمت رسانی است که در بخش دکوراسیون و بازسازی خودش، خدمت بنایی ساختمان را هم ارائه میدهد.
به کمک این خدمت، افراد میتوانند نیروهای مورد نظرشان را برای بنایی ساختمان پیدا کنند و مطمئن باشند افرادی مطمئن، ماهر و باتجربه را برای کار بنایی ساختمان انتخاب کرده اند.
منبع: masoncontractors