
بازسازی کابینت آشپزخانه: اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه
اگر در فکر بازسازی تخصصی ساختمان – تعمیر و نصب کابینت آشپزخانه خود هستید یا کابینتکار هستید و دوست دارید اطلاعات علمی از اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه داشته باشید در این مقاله از آچاره با ما همراه باشید. در مجله آچاره میتوانید اطلاعات کاملی در مورد بازسازی تخصصی ساختمان در زمینههای مختلفی مانند گچ کاری، کاشی کاری، بنایی، بازسازی کاغذ دیواری، تعمیر و نصب کابینت، نقاشی، تعمیر و ساخت کمد دیواری و دریل کاری و نصب آینه کسب کنید.
اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه
اگر مشغول به حرفه کابینتسازی باشید یا علاقمند به بازسازی آشپزخانه و عوض کردن کابینت باشید به احتمال زیاد نام مثلث کار آشپزخانه را شنیدهاید. اغلب معماران و طراحان این حوزه مثلث کار آشپزخانه را به عنوان بهترین روش برای طراحی چیدمان وسایل آشپزخانه میدانند.
ریشه شکل گیری مثلث کار آشپزخانه
بحث مثلث کار در بازسازی کابینت آشپزخانه و اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه بر اساس افزایش کارایی افراد در آشپزخانه بوجود آمد. ایده مثلث کار تلاش برای طراحی محیطی با بیشترین میزان کارآمدی و کمترین هدر رفت زمان و انرژی است. مثلث کار شامل یک مثلث انتزاعی است که سه منطقه اصلی کار در آشپزخانه را به هم متصل میکند: این سه منطقه عبارتند از:
- سینک ظرفشویی
- اجاق گاز
- یخچال
طراحی طبق این اصول باعث صرفهجویی در وقت و انرژی افراد خانه میشود. حتی اگر قصد بازسازی کابینت را هم نداشته باشید آشنایی با این مفهوم برایتان مفید است چون میتوانید با ایجاد تغییراتی در چیدمان آشپزخانه فضای آشپزخانه را برای کارآمدتر کنید.
جالب است بدانید ایده مثلث کار آشپزخانه در دهه 1940 در یک پروژه تحقیقاتی دانشگاهی مطرح شد تا کارایی را بین سه بخش مهم هر آشپزخانه ای که محل پخت و پز، شستشو و ذخیره مواد غذایی است را بالا ببرد.
به عنوان یک قاعده کلی، فاصله بین هریک از این سه بخش نباید بطور تقریبی کمتر از 1.2 متر و بیشتر از 2.7 متر باشد. علاوه بر این، جمع اضلاع مثلث باید تقریباً بین 3.9 – 8 متر باشد. دلیل این امر این است که اگر مجموع کمتر از این مقدار باشد آشپزخانه کوچک است و اگر بیشتر باشد انرژی فرد در حال پخت و پز و شستشو هدر خواهد رفت.
نحوه استفاده از اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه
گام اول: باید چیزهایی که وجودشان در آشپزخانه ضروری است و چیزهایی که میتوانید آنها را کنار بگذراید را مشخص کنید. آیا مانعی در آشپزخانه وجود دارد که در روند کار در آشپزخانه اختلال ایجاد کند؟ آیا یخچال و اجاق گاز خیلی از هم فاصله دارند؟ آیا سطل زباله دور از سینک ظرفشویی قرار دارد؟ باید خوب به فعالیت روزانه خوب فکر کنید و این موارد را پیدا کنید.
در گذشته آشپزخانه معمولاً فقط برای آشپزی استفاده میشد اما در حال حاضر کاربرد آن بسیار گستردهتر شده و خانمها وقت زیادی را در آن میگذرانند و بیشتر وقت خود را در خانه میگذرانند.
اگر قصد دارید از فضای آشپزخانه برای دورهمی و میل کردن غذا استفاده کنید باید فضایی را برای آشپزی، غذا خوردن و میزبانی از مهمانان در نظر بگیرید. با اعمال اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه از بقیه فضا برای مقاصد دیگر استفاده کنید.
گام دوم: شکل مثلث فعلی آشپزخانه خود را در تجسم کنید. یعنی اجاق گاز، سینک و یخچال را بهصورت فرضی به هم وصل کنید. با توجه به نکاتی که بیان شد بررسی کنید که برای کارآیی و لذت بردن بیشتر چه تغییراتی باید ایجاد کنید.
مدلهای مختلفی از چیدمان کابینت و وسایل آشپزخانه وجود دارد. چیدمانهایی مانند چیدمان U شکل ، L شکل و غیره. شکل آشپزخانه خود را در نظر بگیرید و ببینید که آیا در فاصله موجود، اندازههای استاندارد مثلث کار آشپزخانه که در بخش قبل بیان شد رعایت شده است یا خیر. اگر اینطور نیست حتما به فکر تغییر در آن باشید.
اکنون که پایه و اساس اصول طراحی کابینت – مثلث کار آشپزخانه را دانستید میتوانید تغییرات خوبی در خانه خود ایجاد کنید یا از کابینتکار خود بخواهید بازسازی تخصصی ساختمان – تعمیر و نصب کابینت شما را طبق این اصول ارگونومی انجام دهد.