حل 4 مشکل رایج یخچال فریزر [خرابی یخساز، نشت آب، خنک نبودن، صدای زیاد]
خراب شدن هریک از وسایل خانه میتواند دردسر بزرگی باشد اما از کار افتادن یخچال از همه بدتر است چون اگر سریعا تعمیر نشود تمام مواد غذایی داخل آن فاسد میشود. البته در بسیاری از مواقع مشکل بدون نیاز به تعمیر و با چند اقدام ساده حل میشود. اغلب یخچال فریزرها مشکلات رایجی دارند که میتوانید خودتان در منزل و بدون نیاز به متخصص تعمیر یخچال فریزر حلش کنید.
در این مقاله از مجله آچاره شما را با 4 مشکل رایج یخچال فریزر و نحوه تعمیر آن آشنا میکنیم. از نشتی آب یخچال روی زمین گرفته تا سر و صدای بیش از حد و خرابی یخساز. اگر یخچال فریزر شما نیز به این مشکلات برخورده میتوانید از سرویس تعمیر یخچال استفاده کنید. برای شروع به ابزارهای زیر نیاز دارید.
ابزارهای مورد نیاز:
- ست انواع پیچگوشتی
- آچار فرانسه
- سشوار
- تراز
- جارو دسته بلند
- آچار مخصوص باز کردن مهره
- جارو برقی
راهنمای گام به گام مشکلات رایج یخچال فریزر
در این راهنما در 4 بخش شما را با سادهترین روشهای حل رایجترین مشکلات یخچال فریزر آشنا میکنیم.
1- تعمیر یخساز یخچال فریزر
در صورت مواجه شدن با این مشکل به جای تماس با تعمیرکار یخچال، از راهنمای زیر جهت تعمیر یخچال فریزر خود استفاده کنید. زمانی که یخساز کار نمیکند یا قطعات یخ خیلی ریزی تولید میکند، معمولا علت آن مسدود شدن کل یا قسمتی از منبع تامین آب است. برای پیدا کردن مشکل اصلی این مراحل را دنبال کنید.
گام اول: بررسی لوله ورودی آب
- در اولین مرحله لوله ورود آب را از نظر وجود یخ بررسی کنید. معمولا زمانی که فشار آب کم باشد ممکن است آب موجود در لوله یخ بزند.
- برای خارج کردن یخساز پیچهای آن را باز کنید.
- سیمها را جدا کرده و یخساز را خارج کنید تا بتوانید به لوله ورودی آب دسترسی داشته باشید.
احتیاط: همیشه قبل از انجام هرگونه بررسی و تعمیر یخچال فریزر آن را از برق بکشید.
گام دوم: آب کردن یخ
- یخ ایجاد شده در لوله ورودی آب را به کمک حرارت سشوار آب کنید.
- تا زمانی که آب از لوله خارج میشود به این کار ادامه بدهید.
- اغلب یخسازها به یک منبع آب خانگی متصل هستند. یکی از مشکلات این نوع دریچه یا وَلوها گرفتگی سوراخ موجود در لوله است.
- از بین بردن گرفتگی این سوراخ کار بسیار سادهای است. در اغلب موارد میتوانید این دریچه را در زیر سینک آشپزخانه یا با دنبال کردن لوله زیر یخچال که به دریچه متصل شده است پیدا کنید.
- در بیشتر یخچالها برای باز کردن گرفتگی باید این شیر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید.
گام سوم: تعویض شیر ورودی
- در قسمت پشت یخچال یک شیر ورودی کوچک وجود دارد که میزان ورود آب از منبع به یخساز را کنترل میکند. قبل از تعویض این دریچه مطمئن شوید آب در آن جریان دارد. شیر آب را بسته و لوله تامین آب را از دریچه ورودی جدا کنید.
- لوله را روی یک سطل گرفته و از فرد دیگری بخواهید دریچه را مجددا باز کند. اگر آب از لوله بیرون ریخت به این معنی است که منبع تامین آب سالم است و احتمالا مشکل از دریچه ورودی است.
- برای تعویض دریچه ورودی پنل پوششی را باز کرده و پیچهای نگه دارنده دریچه را جدا کنید.
- سیمها را جدا کنید و پیچهای متصل به لوله آب را باز کنید.
- برای نصب دریچه جدید، بر عکس مراحل قبلی را انجام بدهید.
- پس از پایان کار آب را مجددا باز کرده و قبل از قرار دادن یخچال در جای خودش آن را از نظر وجود نشتی بررسی کنید.
2- رفع نشتی آب یخچال
خطوط تامین آب یخچال که آب ورودی به یخساز و آب سرد کن را تامین میکنند ممکن است دچار نشتی شده و باعث تشکیل چاله آب زیر یخچال شوند. اما یخچالهایی که یخساز و آب سرد کن ندارند هم میتوانند دچار نشتی آب شوند. چگالش و آب شدن یخها در هر یخچالی تولید آب میکند. زمانی که سیستم مرتبط با این عملکرد دچار اختلال میشود با مشکل نشتی آب یخچال روبرو خواهید شد. برای حل این مشکل گامهای زیر را دنبال کنید.
محاسبه رایگان هزینه نصب و تعمیر یخچال!
گام اول: بررسی قطعات مستعد نشت
- ابتدا خط تامین آب را بررسی کنید.
- اگر یخچالتان یخساز یا آب سرد کن دارد، یخچال را از دیوار فاصله داده و آن را از نظر نشتی بررسی کنید.
- اگر در دریچه ورودی نشتی وجود دارد مهرههای اتصال آن را محکم کنید.
- اگر قطعه پلاستیکی یا لوله مسی نشتی دارد آن را تعویض کنید. لوله مسی عموما به دریچه ورودی متصل است.
گام دوم: بررسی تراز بودن یخچال
- آب تولید شده توسط یخچال درون ظرف مخصوصی که در زیر آن قرار دارد جمع شده و از این طریق مانع از نشت آب میشود. در صورتی که یخچال شما تراز نباشد ممکن است بخشی از این آب به بیرون نشت کند. در این حالت تراز کردن یخچال مشکل نشتی را برطرف خواهد کرد.
- برای تراز کردن یخچال آن را طوری تنظیم کنید که لبههای آن از هر طرف تزار بوده و به سمت عقب متمایل باشد.
- تراز را روی سطح یخچال قرار دهید و از طریق حباب موجود در آن تراز بودن یا نبودن یخچال را بررسی کنید.
گام سوم: از پیچ تنظیم استفاده کنید
- برای تراز یا بالا و پایین کردن یخچال، پنجره مشبک پوشش جلویی را خارج کنید.
- برای بالاتر یا پایینتر آوردن یخچال پیچهای تنظیم واقع در گوشه پایینی جلوی یخچال را بچرخانید.
گام چهارم: پنل پوششی پشت یخچال را باز کنید
- اگر لوله تخلیه فریزر دچار گرفتگی شود، آب وارد محفظه زیرین شده و یا روی زمین میریزد.
- برای باز کردن این لوله ابتدا پنل پوششی را باز کنید.
- پیچهای نگه دارند پنل پوششی را باز کنید.
- در بعضی مدلها جهت تعمیر فریزر باید پوشش پلاستیکی را به وسیله کاردک باز کنید و در دیگر مدلها باید پنل زمینی را نیز باز کنید.
گام پنجم: باز کردن گرفتگی لوله تخلیه
- به وسیله سشوار یخها را آب کنید.
- یخ آب شده را به کمک یک اسفنج خشک کنید. سپس اطراف لوله تخلیه را تمیز کنید.
- یک لوله را داخل سوراخ تخلیه قرار داده و با فوت کردن یا استفاده از باد سرد سشوار هرگونه آشغال را از این مجرا خارج کنید.
- یک فنجان آب را داخل لوله خالی کنید تا قبل از تعویض پنل، از تخلیه درست آن مطمئن شوید.
3- رفع مشکل خنک نبودن یخچال فریزر
برای خنک نبودن یخچال یا فریزر دلایل بسیار متعددی وجود دارد. یکی از رایجترین آنها قطعی جریان برق یخچال است. اگر هنگام باز کردن درب یخچال چراغ آن روشن نمیشود از اتصال درست یخچال به پریز برق مطمئن شده و در صورت نبود مشکل جعبه فیوز را چک کنید. اگر یخچال روشن است اما به اندازه کافی سرد نمیکند، احتمالا با انجام راهکارهایی که در ادامه آوردیم مشکل برطرف میشود.
گام اول: پنل تنظیمات دما را بررسی کنید
ابتدا پنل درجهها را بررسی کنید. مطمئن شوید دمای تنظیم شده از حد استاندارد پایینتر نیست. همچنین دریچههای یخچال و فریزر را از نظر گرفتگی (در صورت وجود باقی مانده مواد غذایی) بررسی کنید. این دریچهها در ایجاد هوای سرد داخل یخچال و فریزر نقش اساسی دارند.
گام دوم: تمیز کردن سیم پیچهای کندانسور
برای سرد شدن فضای یخچال هوا باید به راحتی در سیم پیچهای کندانسور جریان داشته باشد. در اغلب مدلهای قدیمی این سیم پیچها در پشت یخچال قرار دارند. ظروف و کیسههای بزرگ قرار داده شده در قسمت بالا و پشت یخچال میتوانند مانع از گردش آزاد هوای سرد شوند. در مدلهای جدیدتر سیم پیچهای کندانسور زیر یخچال قرار داشته و ممکن است توسط خرده مواد غذایی یا گرد و خاک دچار گرفتگی شوند. حتی اگر مشکلی در عملکرد یخچالتان وجود ندارد بهتر است یک بار در سال پنجره مشبک را خارج کرده سیم پیچها را تمیز کنید تا یخچال و فریزرتان عملکرد بهتری داشته باشد.
گام سوم: فن را تمیز کنید
مدلهایی که سیم پیچشان زیر یخچال قرار دارد شامل یک فن هستند که هوا را وارد آنها میکند. جمع شدن گرد و خاک میتواند باعث کند شدن فن شود. همچنین گیر کردن آشغال و خردههای مواد غذایی در آن میتواند به طور کلی فن را از کار بیاندازد.
- یخچال را از دیوار فاصله داده و پنل پوششی را باز کنید.
- گرد و خاک فن را با جاروبرقی تمیز کنید و سپس یخچال را روشن کنید و بررسی کنید فن کار میکند و هوا به خوبی در یخچال جریان دارد.
4- رفع مشکل سر و صدای یخچال
صدای یخچال مربوط به کمپرسور زیر فریزر و یا موتور فن داخل آن است. زمانی که یخچال روشن است درب فریزر را باز کنید، اگر با باز کردن درب سروصدا بیشتر نشد یخچال را جهت بررسی از دیوار فاصله دهید. پوشش پشت یخچال را باز کرده و به صدای آن گوش دهید. از این طریق میتوانید تشخیص دهید که صدا ناشی از عملکرد فن است یا کمپرسور. متاسفانه باید بگوییم اگر مشکل از کمپرسور باشد بهترین کار خرید یک یخچال جدید است. برای تعویض موتور فن، پیچهای نگه دارنده آن را باز کرده، موتور را خارج کنید و یک موتور جدید نصب کنید.
نصب و تعمیرات تخصصی یخچال با تیم آچاره
گام اول: جدا کردن فن
- اگر با باز کردن درب فریزر صدای یخچال بلندتر شد مشکل از موتور فن است. تعویض این موتور بسیار ساده است.
- شکل ظاهری فن یخچال شما ممکن است متفاوت از فن نمایش داده شده در عکس زیر باشد، اما اقدامات اصلی برای جدا کردن فنها کاملا مشابه است.
- فن را از دیواره فریزر به وسیله باز کردن پیچ و جدا کردن سیمها خارج کنید.
گام دوم: تعویض فن قدیمی
- موتور فن یخچال را از براکت نگه دارنده آن جدا کنید.
- فن جدید را روی براکت نگه دارنده متصل کنید، سیمها را مجددا وصل کرده و فن جدید را به وسیله پیچ در جای خود محکم کنید.
سخن پایانی
گاهی حل مشکلاتی که برای یخچال فریزر شما پیش میآید کار چندان دشواری نیست و تنها نیاز به تحقیق و مطالعه و کمی صبر دارد. اگر یخچال شما با یکی از 4 مشکل خرابی یخساز، نشتی آب، تولید سر و صدای زیاد و خنک نبودن مواجه شد با حوصله راهنماییهای این مقاله را مطالعه کنید و مشکل را حل کنید. اگر پرسشی دارید آن را در بخش نظرات درج کنید تا تعمیرکاران آچاره پاسخگوی شما باشند.