مشخصات سگ شیتزو کراس + تمام نکات آموزش و نگهداری

سگ شیتزو یکی از سگهای بومی تبت است که قرنها پیش، از این منطقه به دربار چین برده شد و در آنجا بهعنوان سگ مخصوص دربار چین پرورش داده میشد. فروش یا هدیه دادن این سگ تا سالیان متوالی به سایر کشورهای دیگر ممنوع بود و چینیها، اسم این سگ را “شیتزو” بهمعنای شیر کوچک گذاشتند. سگ شیتزو کراس به سگهایی گفته میشود که از جفتگیری نژاد شیتزو با نژادی دیگر به وجود آمده باشد.
سگهای شیتزو انواع مختلفی مثل کوک آزو، شورکی زو، بیتزو، شینزه، شی پو و مال شی دارند. نامگذاری این سگها با ترکیب کردن دو کلمه شیتزو و یک نژاد دیگر ایجاد شده است. سگهای شیتزو چهره مظلوم و جثه کوچکی دارند و بسیار فعال و باهوش هستند. این سگ جزو نژادهای عروسکی و یکی از پرطرفدارترین نژادهای سگ است. با ما همراه باشید تا بیشتر به بررسی خلقوخو و مشخصات سگ شیتزو کراس بپردازیم.
مشخصات ظاهری سگ شیتزو کراس
سگ نژاد شیتزو یک سگ با جثه ریز و پوزه بسیار کوچک نسبت به دیگر سگها است. چشمهای این سگ تیلهای و تیره بوده و گودرفتگی هم دارد. صورت شیتزو با موهای بلندش پوشیده شده است که چهره معصومی به این حیوان میبخشد. دم حیوان نیز مانند یک پرچمِ برافراشته در پشتش قرار دارد.
تراکم موهای سگ شیتزو بسیار زیاد است و به رنگهای طلایی و سیاه با لکههای سفید و خاکستری در ناحیه سینه و پوزهاش دیده میشود. وزن شیتزو بین 4 تا 7 کیلوگرم بوده و از نظر جثه طوری است که طول بدنش از ارتفاع آن بیشتر به نظر میرسد.
اگر موهای آن خیلی بلند باشد، تصور میکنید که دارد روی زمین میخزد. موهای شیتزو به شانه روزانه نیاز دارد. معمولا موهای جلوی صورت حیوان را با کش کوچک یا روبان میبندند تا جلوی چشمش را نگیرد و بهراحتی بتواند جلوی پا و اطرافش را تماشا کند.
ریزش مو در این نژاد بسیار پایین بوده و مناسب افرادی است که به موی حیوان آلرژی دارند. از دیگر مشخصات سگ شیتزو کراس میتوان به خروپف، خسخس، دیسک کمر، مشکلات چشمی و گوش اشاره کرد. دندانهای شیتزو را باید دائما چک کرده و تمیزشان کنید. زیرا دندانهایشان در صورت عدم رسیدگی خیلی زود پوسیده میشوند. این نژاد استعداد خوبی در چاقی دارد، بهخاطر همین از دادن غذای اضافه به آن پرهیز کنید.
مطلب پیشنهادی: معرفی 14 سگ آپارتمانی بدون ریزش مو
آموزش و نگهداری از سگ شیتزو کراس
پس از یاد گرفتن مشخصات سگ شیتزو کراس، بهتر است که نحوه آموزش و نگهداری از این نوع سگ را نیز بلد باشید. سگ شیتزو نژاد سازگاری است و بهراحتی میتواند در یک آپارتمان کوچک یا یک خانه بزرگ زندگی کند. همچنین یک پیادهروی روزانه نیم ساعته یا یک ساعته برای او کافی است. سگ شیتزو دوست دارد که در بغل شما بنشیند یا در خانه بچرخد و با عروسکهایش بازی کند.
شیتزو دوست دارد که برای خوشامدگویی به مهمانان شما، به سمت درب خانه بدود. پرش این سگ از ارتفاعی مثل ارتفاع تخت یا صندلی خوب نیست؛ حتی اگر این ارتفاع به نظر شما کوتاه باشد، برای شیتزو زیاد است. از طرفی اغلب این پرشها باعث آسیب رساندن به سگ میشود. علاوهبر این، سگ شیتزو از قسمت جلو، وزن زیادی دارد و وقتی از جلو زمین بیفتد، میتواند ضربه مغزی شود.
درخصوص آموزش سگ شیتزو باید بگوییم که پروسه تربیت این نژاد برای صاحبش کمی زمانبر و وقتگیر است. آموزش این سگ بیشتر شامل یاد دادن عباراتی از جمله: بشین، پاشو، پارس نکن، بایست و موارد دیگر است اما از آنجایی که این نژاد اعتمادبهنفس بالایی دارند، آموزش آنها را نیز کمی سخت و دشوار میکند. به همین دلیل باید صاحبان سگ دارای پشتکار، صبر و حوصله باشند و اصلا آموزش را متوقف نکنند.
نکتهای که وجود دارد این است که شیتزو کراس به دلیل بازیگوش بودن ممکن است وسایل خانه را بشکند. در این مواقع اصلا سگ را دعوا نکنید. توجه کنید که شیتزوها بسیار باهوش هستند و آموزششان فقط نیازمند کمی حوصله است.
مشاهده هزینه نگهداری از حیوانات خانگی
نکات مهم درخصوص آموزش سگ شیتزو
- شیتزوها مشکل خرابکاری دارند و به همین دلیل هم تا قبل از اینکه کاملا آن را تربیت نکردهاید، در خانه تنهایش نگذارید تا به هر طرف خواست برود.
- اگر هنگام آموزش، سگ شیتزو به اشتباه در جای دیگر ادرار یا مدفوع کرد، سریع آنجا را پاک کنید و بویش را از بین ببرید تا بار دیگر به آنجا نرود.
- هیچوقت هنگام آموزش سگ شیتزو، غذای توله و خوراکی در جایش قرار ندهید. این کار باعث بدبو شدن و کثیفی آشیانهاش میشود.
- موقع آموزش به سگ، زمان تغذیه و تایم بیرون رفتنش را تغییر ندهید؛ زیرا رفتار منظم باعث میشود که سگ آسانتر تربیت شود.
- با اینکه شیتزوها با بچهها رابطه خوبی دارند ولی انتخاب خوبی برای خانوادههایی که نوزاد یا بچه کوچک دارند نیستند. چون ممکن است به علت کوچک بودنشان، باعث صدمات غیرعمدی شوند.
- سگها از هر نژادی ممکن است مدفوع خود را بخورند. به نظر میرسد که شیتزو نیز مستعد این رفتار است. بهترین راه برای حل این مشکل این است که اجازه ندهید این مسئله برایش به عادت تبدیل شود. او را از نزدیک نگاه کنید و فورا مدفوع را تمیز کنید تا متوجه کار اشتباهش بشود و تکرار نکند.
بیشتر بخوانید: کدام نژاد بهترین سگ نگهبان است؟
طول عمر سگ شیتزو کراس چقدر است؟
بهطور کلی سگهای کوچک و عروسکی شیتزو بین 10 تا 16 سال عمر میکنند. البته سن آنها در نژادهای میکس این سگ ممکن است کمی متفاوت باشد. دیده شده که برخی از آنها حتی تا 18 سال هم عمر میکنند.
قیمت سگ شیتزو کراس سفید چقدر است؟
قیمت سگ شیتزو با توجه به نژاد میکس یا خالص و مشخصات سگ شیتزو کراس، متغیر خواهد بود. دلیل آن هم میتواند وجود کراسهای این نژاد با نژادهای دیگر باشد. قیمت سگ شیتزو در صورتی که کراس واقعی باشد، در بازار از 2 میلیون تومان شروع میشود. کراسها بسته به ظاهرشان هم تا 5 میلیون تومان هم قیمتگذاری میشوند.
درخواست خدمات مراقبت از حیوانات خانگی
البته پیدا کردن شیتزوی اصیل در ایران کمی مشکل است و اگر هم پیدا شود، قیمت بالایی دارد. قیمت سگ شیتزو کراس خالص در ایران از حدود 4 میلیون شروع میشود و تا 8 میلیون و بیشتر هم میرود. در اینجا چندین نکته برای خرید سگ شیتزو به شما توصیه میکنیم که هنگام خرید به آن عمل کنید. این نکات شامل موارد ذیل هستند:
- سگ را مستقیم از پرورشدهنده خریداری کنید.
- توله شیتزوی دوماهه بخرید. از خرید تولههای زیر دو ماه خودداری کنید؛ چون تولهها نیاز حیاتی به شیر مادرشان دارند.
- بعد از خرید شیتزو، بلافاصله تمام پول را پرداخت نکنید. اول آن را به کلینیک دامپزشکی ببرید تا از سلامت کامل سگ مطمئن شوید.
نتیجهگیری
سگ شیتزو یکی از نژادهای پرطرفدار و محبوب در سراسر جهان است که به خاطر قیافه بانمکی که دارد، خود را در دل صاحبش حسابی جا میکند. این توله سگ بسیار پرانرژی و باهوش است و با غرور راه میرود. صاحبان شیتزو باید هنگام آموزش به این سگ، حوصله خوبی داشته و صبور باشند؛ زیرا آموزش به سگ شیتزو کار زمانبری است.
در این مقاله در مورد مشخصات سگ شیتزو کراس و ویژگیهای آن صحبت کردیم. همچنین نکاتی را نیز درباره اینکه هنگام خرید چه مواردی را لحاظ کنید توضیح دادیم. امیدواریم که مطالب برایتان مفید واقع شود.
سلامت حیوانات خانگی بسیار مهم است و به این دلیل نیاز به نظافت منزل را چندبرابر میکند زیرا به احتمال زیاد مو، پشم، پر و سایر موارد در سطح خانه میریزد و ممکن است وقت کافی برای جمعآوری نداشته باشید. اگر احتیاج به کمک داشتید با سایت آچاره در ارتباط باشید.