رفع نشتی لوله فاضلاب و مایع نشت گیر لوله فاضلاب
لوله کشی فاضلاب ساختمان در واقع شبکهای تشکیل شده از لوله و اتصالات است. اصلیترین وظیفه این شبکه، خارج کردن آبهای آلوده و گازهای آلوده و سمی از ساختمان است. سیستم لوله کشی فاضلاب مجموعهای از لولههای قائم ولولههای ونت است که لولههای قائم، آبهای آلوده را از ساختمان خارج میکنند و لولههای هواکش، وظیفه خارج کردن گازهای آلوده به بیرون از ساختمان را به عهده دارند. وظیفه سیفون هم در این مجموعه، جلوگیری از برگشت گازهای آلوده به داخل سرویس بهداشتی و حمام است.
بروز کوچکترین و جزئیترین مشکل در سیستم لوله کشی فاضلاب، میتواند منجر به بروز آلودگیهای جدی محیطی، انتشار گازهای سمی، بوی نامطبوع و سلب آسایش ساکنان ساختمان شود.
عوامل بروز مشکل و نشتی در لولههای فاضلاب
- اشتباه نصب و تعبیه کردن لولهها
- استفاده کردن از لولههای بیکیفیت و غیراستاندارد
- وارد شدن اجسام خارجی به لولهها و گرفتگی لولهها
- زنگ زدن و فرسوده شدن لولهها بر اثر استفاده طولانی مدت
- در زمان نصب حجم زیادی از مصالح ساختمانی روی لولههای فاضلاب قرار داده میشود
- لولهها در عمق مناسب مدفون نمیشوند و فشار زیادی به لولهها وارد میشود
- استفاده کردن از فنر لوله بازکنی در سینک، حمام و سرویس بهداشتی در دفعات زیاد و توسط افراد غیرحرفهای
- عدم درزگیری مناسب لولههای فاضلاب و قرار گرفتن لولهها در معرض دمای بسیار پایین منجر به انفجار لولهها میشود
هرچند نشتی لوله فاضلاب ممکن است امری ساده و کوچک به نظر برسد، ولی در صورت عدم رسیدگی به این مشکل، میتواند منجر به خراب شدن دیوارهای خانه شود. نشتی فاضلاب را نباید نادیده گرفت و باید به سرعت برای رفع نشتی فاضلاب اقدام کنید.
دلایل نشتی لولههای فاضلاب
- باز یا شل شدناتصالات لولهها
- سوراخ شدن و شکستگی لولهها
- برخورد اجسام تیز با لولههای پولیکا
- دریل کاری دیوار
- زیر و خشن بودن بستر لولههای فاضلاب
- استفاده از آب داغ به طور مدام
- از بین رفتن عایقبندی و آببندی لولهها
تشخیص محل نشتی فاضلاب
یکی از بهترین راهها برای تشخیص اینکه نشتی از لوله فاضلاب است و یا از لوله آب، مطابقت دادن محل نشتی با محل لوله کشی طبقه بالای ساختمان است. در صورتی که سرویس بهداشتی و حمام و راه فاضلاب در همان ناحیه قرار دارد، باید شیر آب ورودی به فاضلاب را باز کنند و محلی که دچار نمزدگی شده است را با دقت مورد بررسی قرار دهند. اگر آب از این نقطه چکه کند، یعنی نشتی مربوط به لوله فاضلاب طبقه بالا است.
در صورتی که با باز گذاشتن آب در لوله فاضلاب، محل نم زده چکه نکند، یعنی مشکل از لوله فاضلاب نیست. در نتیجه بهتر است از یک متخصص کمک گرفته و دلیل و محل نشتی را پیدا کنید.
علائم و نشانههای ترکیدگی و نشتی لولههای فاضلاب
- آبریزی از لولهها مخصوصاً لولههای تعبیه شده در زیر سینک
- پخش شدن گازهای فاضلابی و سردرد و مسمومیت افراد ساکن در ساختمان
- دیوار و کف دچار نمزدگی میشود و لکههای زرد روی دیوار ایجاد میشود
- منتشر شدن بوی بد در ساختمان
- طبله شدن گچ دیوار
روشهای رفع نشتی لوله فاضلاب توکار
روشهای مختلفی برای رفع نشتی لوله فاضلاب وجود دارد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید : بررسی علل نشتی لوله آب خانه
1. رفع نشتی لوله فاضلاب با برش دادن قطعه یا لوله
در صورتی که نشتی بین اتصالات و لوله باشد، این روش کاربردی است. در این روش بدون اینکه آسیبی به لوله وارد شود، فرد متخصص با استفاده از اره اتصالات را برش میدهد. بعد از برش قطعه اتصال را دور انداخته و قطعه جدید را جایگزین میکند.
2. درزگیری لوله فاضلاب با چسب رفع نشتی
در صورتی که میزان نشتی کم و کوچک باشد، میتوانید برای رفع نشتی لوله فاضلاب از چسب رفع نشتی استفاده کنید. ابتدا محل نشتی را مشخص کرده و با ماژیک علامتگذاری کنید. مقداری از چسب رفع نشتی را در ناحیه مورد نظر اعمال کنید. بعد از اینکه چسب خشک شد، نقطه نشت را با نوار فایبرگلاس درزگیری کنید.
3. استفاده از مایع درزگیر برای رفع نشتی لوله فاضلاب
روش دیگری که برای رفع نشتی لوله فاضلاب استفاده میشود، خمیر درزگیر است. مایع درزگیر مانند چسب عمل میکند و برای آببندی لولهها از آن استفاده میشود. زمانی میتوانید از مایع درزگیر برای رفع نشتی استفاده کنید که شکستگی یا سوراخ بزرگی در لوله ایجاد نشده باشد. در این روش نیازی به برشکاری لولهها نیست.
4. آببندی و رفع نشتی لوله فاضلاب و رفع نم دیوار با مواد نانو
از مواد نانو میتوان برای درزگیری لوله فاضلاب، رفع نم دیوار و رفع نشتی لوله فاضلاب توکار بدون تخریب استفاده کرد.
برای رفع نشتی لوله فاضلاب و نم دیوار، باید جریان آب را قطع کنید و محل دقیق نشتی را به کمک دستگاه نشت یاب تعیین کنید. بعد از مشخص شدن محل نشتی، با استفاده از چسبهای رزینی یا مواد ترمیمی اکلریک ، ناحیه را به طور کامل بپوشانید. با این کار جداره داخلی لوله، با مواد ضد آب پوشانده میشود و در واقع یک لوله جدید درون لوله آسیب دیده تشکیل میشود. در صورتی که این کار توسط فرد متخصص انجام شود، استحکام زیادی به لوله میبخشد.
بیشتر بخوانید : نحوه لوله کشی فاضلاب
5. ترمیم با سوراخ کاری افقی لوله فاضلاب
این روش با کمترین میزان تخریب انجام میشود، اما برای اجرا به یک فرد متخصص و با تجربه نیاز دارد. فرد متخصص ابتدا محل ترک خوردگی را مشخص میکند و سپس روی خاک محل قرارگیری لوله یک سوراخ ایجاد میکند. بعد از اینکه سوراخ افقی را ایجاد کرد، لوله شکسته را خارج میکند و لوله جدید را به کمک دوربین درون لوله وارد محل میکند و با استفاده از چسبهای رزینی میچسباند.
6. استفاده از چسب دکتر پایپ برای رفع نشتی لوله فاضلاب
این چسب روش بسیار خوبی برای رفع نشتی لوله فاضلاب است. روش استفاده آن است و زمان کمی برای استفاده نیاز دارد. با صرف تنها 10 دقیقه میتوانید نشتی را برطرف کنید. این چسب از جنس فایبرگلاس تقویت شده است که با نوع خاصی از رزین پلی اورتان ترکیب شده است.
باسلام،آیا رفع نشتی باقرارداد معتبر تضمینی شرکتی انجام می شود؟