افتیمون چیست؟ خواص و عوارض دمنوش افتیمون

تغذیهخانه‌داری

گیاه افتیمون (Cuscuta epithymun) را می‌توان زیبای فریبنده دانست، زیرا هرچند با نگاه اول به آن ممکن است مجذوب زیبایی آن شوید، اما در واقعیت این گیاه از انواع گیاهان انگلی است که دور گیاهان میزبان در طبیعت می‌پیچند و از شیره وجود آن‌ها تغذیه می‌کنند؛ با این حال، اگر از خواص بسیار زیاد افتیمون با خبر شوید، احتمالا شما هم دوست دارید آن را بیشتر در طبیعت ببینید. در این مقاله خواص افتیمون را به صورت دقیق بررسی می‌کنیم.

افتیمون چیست؛ هر آنچه باید بدانید!

به زبان ساده، افتیمون، یکی از انواع گیاهان انگلی و عضو خانواده پیچک‌ها است که ظاهری شبیه به ساقه‌های باریک، نازک و در هم تنیده (به رنگ زرد، قرمز یا صورتی) دارد. این گیاه به دور گیاهان دیگر در طبیعت می‌پیچد و خودش ریشه و برگ خاصی ندارد؛ بنابراین می‌توان گفت افتیمون جزو گیاهان وابسته است؛ یعنی زنده بودنش به گیاه میزبان بستگی دارد.

افتیمون چیست؛ هر آنچه باید بدانید!

شاید بپرسید، آیا این گیاه در ایران هم پیدا می‌شود؟ باید بگوییم بله! شما می‌توانید در تهران و کرج، این گیاه زیبا را پیدا کنید. خوب است بدانید که افتیمون بیشتر در مناطق معتدل و نیمه‌گرمسیری اروپا، آسیای غربی و آفریقا بومی دیده می‌شود. همچنین به عنوان گونه‌ای مهاجم در آمریکای شمالی، جنوبی، ژاپن، استرالیا و نیوزلند هم شناخته شده است. در زیر، عکس گیاه افتیمون را مشاهده می‌کنید.

افتیمون چه بلایی سر طبیعت می‌آورد؟

واقعیت این است که افتیمون با چسبیدن به گیاهان دیگر، باعث می‌شود که آن‌ها ضعیف شده و رشد نکنند. در نتیجه، کشاورزان محصول کمتری برداشت کرده و کیفیت آن نیز پایین می‌آید. همچنین، برای مبارزه با این گیاه، کشاورزان مجبورند از جیب خود هزینه‌های بیشتری را بپردازند.

رابطه دوستانه افتیمون با انسان‌ها؛ چرا این گیاه مفید است؟

افتیمون شاید به گیاهان میزبان آسیب بزند، اما برای انسان‌ها یک گیاه مفید با خواص باورنکردنی است. مثلا در گذشته‌های دور از این گیاه برای درمان مشکلات کبد، مثانه و حتی نقرس استفاده می‌شد. هرچند با مصرف آن، احتمالا احساس خشکی دهان و تشنگی شدید می‌کنید. در ادامه بررسی می‌کنیم که خواص گیاه افتیمون چیست؟

رابطه دوستانه افتیمون با انسان‌ها؛ چرا این گیاه مفید است؟

خواص افتیمون برای مغز

گیاه افتیمون، تاثیر شگفت‌انگیزی روی سلول‌های مغزی دارد. این موضوع را داده‌های علمی هم تایید کرده‌اند؛ مثلا بر اساس یک پژوهش علمی، گیاه افتیمون (Cuscuta epithymum) می‌تواند اثرات محافظتی بر سلول‌های مغزی داشته باشد. این گیاه حاوی ترکیباتی است که می‌توانند به کاهش آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو (نوعی اختلال که منجر به تخریب سلول مغزی می‌شود) و سمیت گلوتامات کمک کنند.

همچنین، اگر به طب سنتی علاقه دارید، خوب است بدانید که در این طب، افتیمون برای درمان اختلالات عصبی مانند اضطراب و بی خوابی استفاده می‌شود. برخی مطالعات بر روی حیوانات نشان می‌دهند که این گیاه ممکن است دارای اثرات آرام‌بخش و ضد اضطراب باشد.

خواص افتیمون برای لاغری

شاید دوست داشته باشید افتیمون یک داروی لاغرکننده هم باشد، اما در واقعیت، فکت علمی محکمی برای این موضوع وجود ندارد. هرچند در باور عامیانه خیلی‌ها این گیاه را لاغرکننده می‌دانند.

افتیمون چیست؛ هر آنچه باید بدانید! خواص افتیمون برای لاغری
با این حال، مصرف افتیمون به دلیل فیبر بالایی که دارد، اشتهای شما را کم کرده و در شما حس سیری ایجاد می‌کند. شاید همین مساله برای لاغر شدن مفید است. همچنین ترکیبات موجود در این گیاه ممکن است جذب چربی را در روده کاهش دهند.

برای پوست خواص افتیمون چیست؟

از همه خواص افتیمون که بگذریم، از تاثیر پودر افتیمون روی شادابی و جوانی پوست نمی‌توانیم بگذریم. مثلا، افتیمون دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد قارچ و ضد باکتری است؛ این ویژگی‌ها همگی تاثیر جادویی روی پوست شما دارند. سایر فواید استفاده از پودر افتیمون برای پوست:

  • درمان آکنه: با خاصیت ضد باکتریایی و ضدالتهابی، افتیمون می‌تواند به کاهش التهاب و قرمزی ناشی از آکنه کمک کند.
  • کاهش لک و تیرگی پوست: خواص آنتی‌اکسیدانی افتیمون به روشن شدن پوست و کاهش لک‌ها و تیرگی کمک می‌کند.
  • درمان اگزما و پسوریازیس: افتیمون با خاصیت ضدالتهابی خود می‌تواند در تسکین خارش و التهاب ناشی از این بیماری‌ها موثر باشد.
  • افزایش رطوبت پوست: این گیاه رطوبت پوست را حفظ می‌کند و جلوی خشکی و پوسته پوسته شدن پوست را می‌گیرد.
  • تسکین سوزش و خارش پوست: ترکیبات موجود در افتیمون می‌توانند به تسکین سوزش و خارش پوست کمک کنند.

نتیجه‌گیری

مقاله را با یک هشدار نسبت به مصرف بی‌رویه افتیمون تمام می‌کنیم. اگر می‌خواهید از خواص این گیاه دوست‌داشتنی لذت ببرید، کافی است به اندازه نصف قاشق غذاخوری از افتیمون خشک را داخل آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد، سپس آن را نوش جان کنید. مصرف زیاد و بی‌رویه افتیمون، عوارض زیادی دارد که از جمله آن می‌توان به تشنگی، احساس ضعف، استفراغ یا حتی معده درد اشاره کرد.

سوالات متداول

چگونه می‌توان از افتیمون استفاده کرد؟

افتیمون معمولاً به صورت دمنوش، پودر یا عصاره مصرف می‌شود و باید به مقدار مشخص تهیه و استفاده شود.

آیا مصرف افتیمون عوارض خاصی دارد؟

مصرف بیش از حد یا طولانی‌مدت آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی یا ضعف بدن شود، بنابراین باید با مشورت پزشک مصرف شود.

افتیمون چه خواصی برای بدن دارد؟

این گیاه برای کاهش اضطراب، بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی مفید است.

به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید

دانلود اپلیکیشن دانلود آچاره

با نصب اپلیکیشن آچاره بیش از 256 خدمت مورد نیاز در جیب شماست.

  • دانلود مستقیم آچاره
  • آچاره در گوگل‌ پلی
  • آچاره در کافه بازار
  • آچاره در  مایکت
دکمه بازگشت به بالا