نحوه اتصال دو سیم تلفن به هم
مهم نیست شغل شما چیست! یا اینکه در کارهای فنی سررشتهدارید یا نه! حتماً برای شما همزمانهایی پیشآمده که مجبور شدهاید خودتان برای تعمیر و بررسی سیمکشی تلفن منزل دستبهکار شوید، ابتدا بوق تلفن را چک میکنید و یا با تلفنی دیگر با آن تماس میگیرید. قبل از درخواست کمک از متخصص مربوطه راههای مختلف را برای حل مشکل خود امتحان کنید تجربه جالبی است، اما قبل از هر چیز از شما دعوت میکنم این مقاله را دنبال کنید تا تجربه موفقی در این زمینه داشته باشید. در ادامه قصد داریم نحوه اتصال دو سیم تلفن به هم و نحوه سیم کشی تلفن را بهصورت اصولی بررسی کنیم.
- کابلهای مخابراتی دوشاخه اصلی و فرعی دارند. اصلیها شامل: سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش. فرعیها شامل: آبی، نارنجی، سبز، قهوهای و طوسی.
- سیمهای تلفن دو رشته و یا چهار رشته دارند. به سیم تلفنی که دو رشته دارد و یا تک زوج است رانژه میگویند.
فهرست مطالب
رنگبندی سیم تلفن
بهطورکلی در مخابرات کابلها دوشاخه اصلی و فرعی دارند:
- اصلیها شامل: سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش.
- فرعیها شامل: آبی، نارنجی، سبز، قهوهای و طوسی.
در بحث رنگبندی سیم تلفن، سیمها میتوانند شامل دو رشته و یا چهار رشته باشند که به سیم تلفنی که دو رشته دارد و یا تک زوج است رانژه میگویند و همچنین سیم تلفن چهار رشتهای یا دو زوج هم در ارتباط گوشی تلفن با پریز آن به کار میآید در نظر داشته باشید.
سیم کشی تلفن را از برقکاران آچاره بخواهید!
مطلب پیشنهادی تعمیر سیم کشی تلفن
رنگبندی سوکت سیم تلفن
در سوکت سیم تلفن دو یا چهار رشته سیم داریم که شامل رنگهای سبز، قرمز و زرد و مشکی است.
دو رشته میانی سبز و قرمز در اتصالات تلفنهای عادی و داخل شهر بابت ایجاد بوق استفاده میشود. در ادامه به نحوه اتصال دو سیم تلفن به هم میپردازیم و سیمهای دیگر که معمولاً زرد و مشکی هستند در جابهجایی اطلاعات تلفنهای هیبریدی به کار میآیند.
مطلب پیشنهادی آموزش نصب آیفون صوتی تابا
اتصال دو سیم تلفن به هم در چند گام ساده
رنگبندی سیمها برای اتصال دو سیم تلفن به هم مهم است و دانستن آن در این امر به شما کمک میکند.


در این دستورالعمل خواهید آموخت که چگونه دو سیم تلفن را بهم متصل کنید.
گام اول
رنگبندی سیمها برای اتصال دو سیم تلفن به هم مهم است و دانستن آن در این امر به شما کمک میکند.
گام دوم
برای اتصال دو سیم تلفن به هم ابتدا بهاندازه دو سانتیمتر از روکش سیلیکونی سر سیم را جدا کنید تا چهار رشته آن را ببینید.
گام سوم
درصورتیکه سیم شما 4 رشته یا دو زوج باشد دو سیم میانی طبق توضیحات رنگبندی سیم تلفن (سبز و قرمز) را مشخص کنید، در صورت تک زوج بودن سیم نیز کابل اصلی و فرعی مشخص است.
گام چهارم
بخش رویی سیمها را جدا کنید.
گام پنجم
سیمها را به سیم مخابراتی ببندید.
گام ششم
سپس برای اطمینان بیشتر با چسب نواری محل اتصال دو سیم تلفن را چسب بزنید.
گام نهایی
کار ما به پایان رسید!
ابزارها:
- سیم چین
- سیم لخت کن
- سیم تلفن
- دم باریک
- انبردست
عیبیابی سیمکشی تلفن ثابت
ایجاد نویز و خرابی سیمکشی تلفن، میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. بهعنوانمثال:
- ایجاد نویز در سیمکشی تلفن میتواند به دلیل ایجاد بخار آب در داخل پریز، محل اتصال دو سیم تلفن به هم کابلهای سیم یا باکس سیمهای تلفن باشد و یا آب به درون آنها نفوذ کرده باشد.
- هنگام سیمکشی باید از مواد و لوازم استاندارد استفاده شود. همچنین این عمل میبایست بامهارت و دقت بالا انجام شود. در غیر این صورت، در طی زمان، باعث ایجاد نویز و خرابی در خطوط تلفن خواهد شد.
- همچنین در عمل سیمکشی باید از کابلها و سیمهایی استفاده شود که مخصوص تلفن است. اگر از سیمها و کابلهای مخصوص این کار استفاده نشود، در خطوط نویز ایجاد میشود.
چگونگی برطرفکردن عیب سیمکشی تلفن
- اگر دو سیم بدون روکش یا بهاصطلاح لخت با یکدیگر برخورد شوند، دچار اتصال شده و این اتصال به سایر پریزهای داخل ساختمان، مثلاً سیمکشی تلفن ثابت، نیز انتقال پیدا میکند. در این صورت سیمکشی ساختمان دچار مشکل میشود و باید تعمیر شود.
- درصورتیکه، تلفن شما دچار خرابی و یا نویز شود، علت آن وجود اتصالات در داخل پریزهای ساختمان است و با جداکردن سیمهای لخت از یکدیگر و رفع اتصال، مشکل خرابی تلفن ثابت نیز برطرف خواهد شد.
- در ابتدا باید جعبه سیمکشی تلفن ثابت را پیدا کنید. در این جعبه چند سیم وجود دارند که به سوکت متصل هستند. تمام
- این اتصالها باید تکبهتک جدا شده و یک تلفن سیمی به سوکت (نحوه اتصال دو سیم تلفن به هم و رنگبندی سیمها را در صورت نیاز مجدد مطالعه کنید) وصل شود. اگر سیمکشی تلفن درست باشد، صدای بوق آزاد، از تلفن سیمیای که به سوکت وصل کردهاید، شنیده میشود.
- اگر صدای بوق آزاد از تلفن شنیده نشد، مشکل از مخابرات است و سیمکشی تلفن داخل ساختمان شما نیاز به تعمیر ندارد که در این صورت باید با مخابرات تماس بگیرید.
مطلب پیشنهادی آموزش نصب آیفون تصویری تابا
سخن پایانی
اتصال دو سیم تلفن به هم شاید در ابتدا کار مشکل و پیچیدهای به نظر برسد اما با مطالعه درست و رعایت نکات اصولی شما هم میتوانید در این امر حرفهای شوید. برای حل سریع مشکل خود بهصورت رایگان در “آچاره” ثبت سفارش کنید و از متخصصان حوزه سیمکشی تلفن کمک بخواهید.
بابت مطلب مفیدتان نهایت تشکر را دارم. ۲ تا سوال دارم. سیم مخابراتی که من خودم تهیه کردم و از جعبه مخابرات که ۴ همسایه آن طرفتر است تا داخل خانه (دو طبقه میباشد و آپارتمان نیست) مستقیم وصل شده است. این سیم، دو جفت سیم دارد که دو خط تلفن را به خانه میرساند و یک سیم هم ارت هست (که نمیدانم چکارش باید بکنم). یکی از خطوط برای تلفن به کار میرود و دیگری فقط استفاده اینترنتی دارد و نیازی به تلفن نیست.
بهترین روش برای اتصال به مودم برای کمترین نویز کدام است؟ خیلی ممنونم
سلام، سیم ارت مهم نیست
اسپلیتر برای تفکیک تلفن و اینترنت مناسب است.
سلام من از تو حیاط سیم تلفن کشیدم تا توی اتاق ولی سیم کوتاه بود رفتم چند متر دیگه خریدم ولی متأسفانه رنگ سیمها باهم فرق میکنه هر کاری کردم تلفن وصل نشد ممنون میشم راهنمایی کنید باتشکر
سلام، در کل برای تلفن یک زوج سیم لازم است و رنگ سیمها هم تاثیری در وصل شدن یا نشدن ندارد، احتمالا رشته سیم جدید که به سیم قبلی وصل کردید را درست به پریز تلفن وصل نکردید، اگر رشته سیم تهیه شده چند زوج سیم دارد باید دقیقا همون زوج سیمی که به سیم قبلی وصل شده را به پریز وصل کنید.
سلام
طور میشه کابل دو رشته ای رو به کابل چهار رشته ای پیوند زد