طرز تهیه بتونه روغنی
طرز تهیه بتونه روغنی در کیفیت نقاشی دیوارها و ایجاد سطحی یکدست نقش مهمی دارد. بتونه کاری مهمترین فاکتور تاثیرگذار روی انواع نقاشی ساختمان است و باید از مرحله ساخت بتونه یا اجرای آن با دقت و مهارت کافی انجام شود.
اگر شما هم علاقه دارید طرز ساخت بتونه روغنی را یاد بگیرید این مطلب را تا آخر مطالعه کنید. در اینجا میخواهیم درباره دستور تهیه بتونه روغنی برای دیوار و درب فلزی صحبت کنیم. در ابتدا به این موضوع میپردازیم که بتونه روغنی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه طرز تهیه و آموزش ساخت بتونه روغنی و سایر امور تخصصی نقاشی ساختمان و همچنین ثبت درخواست جهت دریافت خدمات باکیفیت و مقرونبهصرفه، با نقاشان ممتاز در تماس باشید.
برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش در سایت آچاره، به بخش سرویس نقاشی ساختمان مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره سراسری 1471 تماس بگیرید.
- بتونه روغنی نوعی بتونه ساختمانی است که برای سطوح فلزی، دیوارها و سقفها بهکار میرود.
- سطوحی که در نظر دارید رنگ روغن بزنید باید با بتونه روغنی بتونهکاری شوند.
- برای روانتر شدن بتونه روغنی میتوانید به مخلوط تهیهشده مقدار بیشتری روغن بتونه اضافه کنید.
- بتونه روغنی را میتوانید داخل استانبولی بنایی یا روی سطحی صاف و هموار به ابعاد 70 در 70 درست کنید.
بتونه روغنی چیست و چه کاربردی دارد؟
بتونه روغنی نوعی بتونه ساختمانی است که برای دیوارها و دربهایی استفاده میشود که قرار است با رنگ روغن رنگ شوند. مهمترین ویژگی بتونه روغنی مرغوب و باکیفیت این است که روان باشد و بهراحتی روی سطح مورد نظر کشیده شود.
بتونه روغنی معمولا بهصورت آماده در بازار موجود است و میتوانید برای سطوح کوچک از آن استفاده کنید. اما اگر میخواهید سطوح وسیعتری را بتونه کاری کنید پیشنهاد ما این است که مطابق طرز تهیه بتونه روغنی با استفاده از پودر مل، بتونه باکیفیت آماده کنید.
در عینحال آشنایی با فرمول تهیه بتونه روغنی مزایای زیادی دارد؛ چون میتوانید بتونه روغنی را در هر رنگی که میخواهید آماده کنید. از بتونه روغنی برای بتونه کاری دیوارها و دربهای ساختمان استفاده میشود و میتوانید آن را در رنگهای مختلف، متناسب با محیط تهیه کنید.
طرز تهیه بتونه روغنی
معمولا تهیه بتونه روغنی و بتونهکاری بهعهده نقاش ساختمان است و با مهارت کافی این کار را انجام میدهد. اما اگر خودتان میخواهید این کار را انجام دهید باید بتونه متناسب با جنس رنگ مورد نظرتان را بشناسید.
انواع بتونه را در بیشتر مواقع داخل استانبولی بنایی تهیه میکنند. اما اگر مقدار بتونه مورد نیاز شما کم باشد میتوانید آن را روی تخته بتونه یا سطح صافی با مساحت 70 در 70 هم آماده کنید.
در ادامه با طرز تهیه و آموزش ساخت بتونه روغنی و مراحل آن آشنا خواهیم شد.
همانطور که گفتیم بتونه روغنی برای سطوحی استفاده میشود که قرار است برای رنگآمیزی آنها از رنگ روغنی استفاده شود. یکی از مزیتهای طرز تهیه بتونه روغنی دستساز این است که میتوانید آن را مطابق با رنگ دیوار یا درب بسازید و استفاده کنید.
در حالت کلی طرز تهیه بتونه روغنی کمی وقتگیر و سخت است و نیاز به مهارت و تجربه دارد. اگر فکر میکنید از عهده این کار برنمیآیید میتوانید بتونه آماده را از رنگفروشیها خریداری کنید. این نوع بتونهها بهصورت آماده به فروش میرسند ولی کیفیت خیلی بالایی ندارد.
طبق دستور طرز تهيه بتونه روغني به رنگ روغن براق، روغن مخصوص بتونه یا روغن الیف، پودر بتونه یا مل، آب و وایت اسپریت یا تینر روغنی نیاز داریم.
برای آماده کردن بتونه روغنی دیوار، این مراحل را دنبال کنید؛
- ابتدا داخل سطل یا روی سطحی صاف مقداری از رنگ مخصوص بتونه براق یا رنگ روغنی براق میریزیم.
- سپس روغن بتونه و پودر مل را به آن اضافه میکنیم.
- ترکیب بهدستآمده را با کاردک مخصوص با هم مخلوط میکنیم تا پودر مل کاملا حل و یکدست شود.
- بعد از این مرحله نوبت به اضافه کردن آب سرد و تینر روغنی است. باید آب را به اندازهای اضافه کنید که بتونه حالت چسبندگی پیدا نکند.
- اگر بتونه آماده شده شما چسبناک شده است به آن کمی تینر روغنی اضافه کنید.
- اگر میخواهید بتونه روغنی شما روانتر باشد باید مقدار روغن بتونه را بیشتر کنید.
بتونه کاری تنها مختص دیوارها، سقف و دربهای چوبی نیست. بلکه سطوح فلزی مانند چارچوبها، دربهای آهنی، پنجرههای آهنی و سایر سازههای فلزی هم نیاز به بتونهکاری قبل از رنگآمیزی دارند.
استعلام رایگان قیمت نقاشی ساختمان!
بتونهکاری دربهای فلزی
طرز تهیه بتونه روغنی برای درب فلزی هم مشابه دیوارها و سقف است و فرق زیادی ندارد. برای مثال در ساختمانهای در حال ساخت بتونهکاری چارچوبها بعد از سنباده و ضدزنگ زدن آنها امری ضروری است.
- در این پروسه بتونه درب فلزی قسمتهای گوشهی چارچوبها در محل اتصال میله عمودی به افقی را باید با بتونه پر کنید.
- علاوهبر این محل جوش لولاها به چارچوب و هر قسمتی که پستی و بلندی دارد هم باید بتونه شود.
- بتونه روغنی بهترین گزینه برای بتونهکاری قطعات آهنی است که در قسمتهای داخلی ساختمان بهکار رفتهاند.
- برای بتونهکاری دربهای آهنی و آهنآلاتی که در قسمتهای بیرونی ساختمان تعبیه شدهاند باید از بتونه سنگی استفاده کنید. این قسمتها در معرض باد و باران و رطوبت هستند و طرز تهیه بتونه روغنی برای آنها مناسب نیست.
- بعد از بتونهکاری سطوح آهنی باید آنها را سنباده بزنیم تا کاملا صاف و یکدست شوند.
- اگر دیوارها یا سطوح فلزی بهخوبی سنباده کشیده نشوند رنگآمیزی نهایی نما و کیفیت مطلوبی نخواهد داشت.
اهمیت رعایت اصول طرز تهیه بتونه روغنی برای سطوح مختلف، مخصوصا بتونه درب فلزی که در معرض رطوبت هستند بر هیچکس پوشیده نیست. اما این نکته را فراموش نکنید که برای رنگآمیزی این سطوح حتما باید از رنگهای باکیفیت و مقاوم استفاده کنید.
چه روغنی در بتونه استفاده می شود؟
در بتونه سنتی از ترکیب روغن بذر کتان خالص و انواع عالی گچ ساخته شده است. این بتونه روغنی برای نصب شیشه، تعمیر و پر کردن شکافهای قاب پنجره، درب، کف و به طور کلی برای تعمیرات چوب مناسب است.
مشخصه پودر بتونه به این صورت است که: پودر بتونه عمدتاً از مواد خام زیر در قسمت های وزنی تشکیل شده است: 750 تا 850 قسمت پودر کربنات کلسیم آسیاب شده، 120 تا 180 قسمت پودر کلسیم خاکستر، 40 تا 60 قسمت سیمان سفید، 2.5 قسمت. به 3.5 قسمت پودر تالک، 3 تا 8 قسمت الیاف باگاس، 0.5 تا 1 قسمت هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، 5 تا 10 قسمت رزین طبیعی، 2.5 تا 3.5 قسمت آلژینات سدیم، 0.6 تا 0.9 قسمت اولترامارین و 2 به 4 قسمت پودر herbaceous peony
سوالات متداول
بتونه روغنی چیست؟
بتونه روغنی نوعی بتونه برای زیرسازی دیوارها، سقفها و درب و پنجرههای فلزی است. سطوحی که میخواهید رنگ روغن بزنید باید با بتونه روغنی زیرسازی شوند.
مواد لازم برای بتونه روغنی چیست؟
برای تهیه بتونه روغنی به رنگ روغن براق، روغن مخصوص بتونه یا روغن الیف، پودر بتونه یا مل، آب و وایت اسپریت یا تینر روغنی نیاز دارید.
آیا بتونه روغنی برای بتونه کاری سطوح فلزی خارج از ساختمان مناسب است؟
خیر.این سطوح فلزی در قسمتهای خارجی ساختمان اغلب در معرض باد و رطوبت هستند؛ بنابراین بتونه روغنی گزینه مناسبی برای بتونهکاری آنها نیست. برای بتونهکاری این سطوح باید از بتونه سنگی استفاده کنید.
اگر حین ساخت بتونه روغنی، مخلوط بهدستآمده چسبنده شد چکار کنیم؟
اگر بتونه روغنی آماده شده حالت چسبندگی داشت به آن کمی تینر روغنی اضافه کنید.
درصد مخلوط،برای یک کیلو بتونه روغنی،