طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری
شاید درباره دانه چیا (Chia Seed) صحبتهای زیادی را شنیده باشید، برای آشنایی با طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری چند واقعیت شوکهکننده درباره این دانه وجود دارد که احتمالا جایی نخواندهاید؛ مثلا دانه چیا مثل یک کپسول سرشار از فیبر عمل میکند که وقتی آن را میخورید احساس سیری میکنید.
دقیقا همین ویژگی آن است که خیلیها از آن برای لاغر شدن استفاده میکنند. خوب است بدانید که مصرف دانه چیا خیلی راحت است، میتوان آن را با مقداری آب یا شیر نوش جان کرد.
بهترین طرز استفاده از دانه چیا برای لاغر با شناخت خواص آن
باور کردنی نیست، اما فقط در یک دانه ریز و کوچک چیا، ترکیباتی مثل پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی، تیامین، نیاسین و … وجود دارد. هرکدام از این ترکیبات درصد خاصی دارند، مثلا در 28 گرم یا یک اونس دانه چیا، ترکیبات زیر پیدا میشود.
پروتئین | 4.7 گرم |
چربی | 8.7 گرم |
اسید آلفا لینولنیک (ALA) | 5 گرم |
کربوهیدرات | 11.9 گرم |
فیبر | 9.8 گرم |
کلسیم | 14 درصد از ارزش روزانه (DV) |
آهن: | 12 درصد از DV |
منیزیم: | 23 درصد DV |
ویتامین B3 (نیاسین) | 16٪ از DV |
روی | 12 درصد از DV |
ویتامین B1 (تیامین) | 15٪ از DV |
فسفر | 20 درصد DV |
فقط حواستان باشد که ترکیبات بالا در 28 گرم دانه چیا، در جمع، 138 کالری دارند؛ بنابراین نمیتوان گفت مصرف زیاد دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو مفید است. اتفاقا برعکس، میتواند کاملا چاقکننده باشد.
طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری چگونه است؟
بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری دقیقا نیم ساعت قبل از میل کردن غذاست. دلیل این زمان هم این است که با خوردن دانه چیا قبل از تایم غذا، احساس سیری میکنید. به همین دلیل، غذای کمتری هم خواهید خورد.
طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری شکم هم اصلا پیچیده نیست. شما میتوانید یک قاشق از این دانه را داخل یک لیوان آب ولرم ریخته و بگذارید بیست دقیقه دانهها خیس بخورند. بعد میتوانید مقداری لیموترش به آن اضافه کنید (این کار سلیقهای است).
اگر خیلی از ترکیب آب و دانه چیا خوشتان نمیآید؛ میتوانید شیر را به جای آب امتحان کنید. البته شیری که استفاده میکنید باید کم چرب باشد (از شیر بدون لاکتوز هم میتوانید استفاده کنید).
3 حقیقت جالب درباره طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری
اگرچه دانه چیا بیشتر برای لاغری مورد استفاده قرار میگیرد و کاهش وزن هم به سلامت و بهبود عملکرد بدن کمک میکند، اما این دانه خواص دیگیری دارد که حتی برای مواردی جز کاهش وزن هم کاربرد دارد. در ادامه سایر مزایای استفاده از دانه چیا برای لاغری و سلامت بدن را بررسی خواهیم کرد.
دانه چیا برای سلامت قلب فوقالعاده است!
دانه چیا، استخوانها را قویتر میکند
درست شنیدید! همین دانهها ریز میتوانند بافت استخوانی شما را قویتر کنند. چیا دارای کلسیم، فسفر و منیزیم است، سه عنصری که استخوانها از آن تشکیل شدهاند. مطالعات علمی نشان دادهاند که مصرف منظم دانه چیا در نهایت، تراکم بافت استخوانی شما را بیشتر میکند.
یک مطالعه روی حیوانات (در مجله بین المللی National library of medicine) هم به نتیجه جالبی رسید؛ اینکه موشهایی که روزانه تا سیزده ماه دانه چیا مصرف کردند، در مقایسه با گروهی که مصرف نمیکردند، استخوانهای متراکمتری داشتند.
دانه چیا، دشمن قند خون است
دانه چیا میتوان قند خون را هم کاهش دهد. دلیل این اتفاق هم احتمالا به خاطر وجود فیبر و ترکیبات مفید آن است. افراد مبتلا به دیابت ممکن است دچار قند خون بالا شوند. سطح بالای قند خون ناشتا به طور مداوم با افزایش خطر ابتلا به چندین عارضه، از جمله بیماری قلبی مرتبط است.
خوشبختانه، مطالعات حیوانی نشان دادهاند که دانههای چیا ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود دهند. این ویژگی ممکن است به تثبیت سطح قند خون پس از غذا کمک کند. هرچند تعداد تحقیقات انسانی کم است، اما برخی از مطالعات قدیمی نتایج امیدوارکنندهای را نشان دادهاند.
نتیجهگیری
در این مطلب، طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری را توضیح دادیم. در نهایت خوب است بدانید که شما میتوانید هرگونه سوال یا ابهام خود را درباره خواص و نحوه مصرف دانه چیا، با ما در میان بگذارید. فقط کافی است از طریق بخش کامنتها نظر خود را ثبت کنید. کارشناسان آچاره در اسرع وقت به شما پاسخ میدهند. سپس از طریق ایمیل، این پاسخ به شما اطلاع داده میشود.
سوالات متداول
آیا دانه چیا همان بذر کتان است؟
خیر. این دو دانه ظاهری شبیه به هم دارند اما متفاوت هستند.
بهترین طرز استفاده از دانه چیا برای لاغری چیست؟
برای تاثیر بهتر لازم است این دانه را در شیر، ماست کمچرب یا آب خیس کنید و بعد میل کنید.
آیا برای افراد دیابتی یا مقاوم به انسولین، دانه چیا کاربرد دارد؟
خیر. به صورت کلی دانه چیا برای لاغری کافی نیست و به تنهایی تاثیر ندارد. اما استفاده از آن برای تثبیت یا کاهش قند خون خوب است.