عوارض اپیلاسیون چیست + راهکارهایی برای کاهش عوارض اپیلاسیون
اپیلاسیون فواید بسیاری دارد اما از آنجایی که هیچ کاری بدون عوارض نیست در این مطلب از مجله آچاره به توضیح عوارض اپیلاسیون خواهیم پرداخت. امروزه روشهای آسانی برای از بین بردن موهای تمام قسمتهای بدن از ناحیه شرمگاهی گرفته تا لب بالایی وجود دارد. یکی از رایج ترین راههای خلاص شدن از شر موهای زائد، اپیلاسیون موهای زائد بدن است. هر روشی برای از بین بردن موهای زائد عوارض جانبی دارد و مهم است که قبل از انجام اپیلاسیون از عوارض جانبی آن مطلع شوید.
عوارض اپیلاسیون
به طور کلی عوارض اپیلاسیون را به چند دسته میتوان تقسیم کرد.این عوارض عبارتند از:
- التهاب و قرمزی پوست
- واکنشهای حساسیتی
- جوش
- عفونتهای پوستی
- موهای زیرپوستی
- تحریک غدد لنفاوی
- عفونتهای ناحیه تناسلی
موارد بالا برخی از عوارض اپیلاسیون هستند. در ادامه به توضیح هرکدام خواهیم پرداخت.
التهاب و قرمزی پوست
التهاب و قرمزی یکی ازعوارض اپیلاسیون است. در این مورد پوست فرد پس از انجام اپیلاسیون قرمز شده و کمی ورم میکند. این عارضه در افرادی که پوست روشن و حساس دارند بیشتر اتفاق میافتد. گرمای و فشاری که وکس به پوست وارد میکند باعث گشاد شدن مویرگهای زیر پوست فرد شده و تورم و قرمزی ایجاد میکند. معمولا این عارضه دقایقی بعد از اتمام اپیلاسیون رفع میشود.
واکنشهای حساسیتی
از آنجایی که مواد موجود در ترکیباتی مانند رنگ یا مواد شیمیایی را در خود جای داده است؛ ممکن است برخی افراد به این ترکیبات حساسیت داشته باشند. برای اطمینان یافتن از این امر اگر بهطور دقیق از مادهای که به آلژی دارید مطلعید قبل از استفاده از وکس مواد موجود درآن را مورد مطالعه قرار دهید در غیر این صورت در ابتدا روی باز یا داخل ران خود را به وکس آغشته کنید تا از حساسیت نداشتن به آن مطلع شوید. احتمال بروز حساسیت در نقاط حساسی مانند داخل ران یا بازو بیشتر است به همین دلیل مکان مناسبی برای انجام آزمایشهای حساسیت هستند.
جوش
اپیلاسیون کردن باعث میشود موهای زائد از ریشه جدا شوند در نتیجه منافذ پوست شما باز باقی میماند، وجود آلودگیهای محیطی که روی سطح پوست مینشینند با نفوذ به منافذ پوست در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد جوش و آکنه شود. استفاده از یک لایهبردار ملایم قبل از اپیلاسیون و سپس استفاده از یک ماده ضد التهابی مانند تونر فندق میتواند به جلوگیری از این جوشهای مزاحم که از عوارض اپیلاسیون هستند، کمک کند.
بیشرت بخوانید روغن های بعد از اپیلاسیون
عفونتهای پوستی
در مواردی که افراد پوستهای حساس دارند، حرارت وکس یا فشاری که برای جدا کردن آن از پوست لازم است ممکن است باعث جدا شدن پوست یا سوختگی شود. پوست بدن ما محل تجمع باکتریها و میکروبهای مزاحم است که با نفوذ به این زخمها میتوانند در محل فولیکول مو عفونت ایجاد کنند، فولیکولیت یا عفونت فولیکول به بیماری اپیلاسیون معروف لست.
موهای زیرپوستی
یکی دیگر از عوارض اپیلاسیون رشد موها در زیر پوست است. از آنجایی که موها در اپیلاسیون به سرعت از ریشه جدا میشوند، فولیکول مو میتواند دچار آسیب شود. آسیب دیدن این ناحیه باعث ایجاد اختلال در مسیر رشد مو میشود. موهای جدید به جای اینکه بر سطح پوست رشد کنند در زیر پوست رشد کرده و باعث ایجاد جوش، درد، التهاب و در مواردی عفونت میشوند.
تحریک غدد لنفاوی زیربغل
زیر بغل عضوی حساس و تحریکپذیر در بدن است. این عضو پر است از غدد عرقی، مویی و لنفاوی. اپیلاسیون کردن برای جدا کردن موها از زیر بغل به مقدار زیادی فشار و گرما نیاز دارد. اپیلاسیون کردن زیربغل باعث کشش پوست و در نتیجه آسیب به غدد لنفاوی میشود و در مواردی باعث تورم غدد لنفاوی، ایجاد درد شدید و عفونت خواهد شد.
عوارض پیلاسیون ناحیه تناسلی
اپیلاسیون ناحیه شرمگاهی سد پوستی را می شکند و به پوست آسیب میرساند که می تواند ورود و انتقال ویروس را امکان پذیر کند و به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونتهای مقاربتی (STIs) را افزایش دهد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهند برداشتن تمام موها از بیکینی با افزایش خطر انتقال STI مرتبط است، اگرچه مطالعات بیشتری برای ارزیابی کامل این مورد نیاز است اما حساسیت پیش از حد این ناحیه باعث میشود قبل از انجام این کار به خطرات ناشی از این کار بیشتر فکر کنیم.
راهکارهایی برای کاهش عوارض اپیلاسیون
برای رهایی از عوارض اپیلاسیون بهتر است مواردی را مد نظر داشته باشیم این موارد به صورت خلاصه عبارتند از:
اقدامات پیشگیرانه انجام دهید.
بسیاری از عوارض جانبی مرتبط با اپیلاسیون به حساسیت پوست شما، ناحیهای که اپیلاسیون میشود و مواد مورد استفاده در اپیلاسیون بستگی دارد. اجتناب کامل از این مشکلات دشوار است، اما انجام اقدامات پیشگیرانه میتواند از شدت عوارض پس از اپیلاسیون بکاهد.
- قبل از اپیلاسیون پوست را تمیز کنید یا از یک لایهبردار ملایم استفاده کنید.
- در صورت وجود از مواد طبیعی موم، مانند موم زنبور عسل، آلوئهورا یا شکر استفاده کنید و قبل از استفاده، از تمیز بودن موم و کاردک اطمینان حاصل کنید.
- یک تکه کوچک از پوست را آزمایش کنید تا ببینید پوست شما چگونه به موم واکنش نشان میدهد. حتی مواد طبیعی نیز میتوانند باعث واکنش آلرژیک شوند.
- اپیلاسیون کاری حرفهای را انتخاب کنید، زیرا کشیدن موم به روش اشتباه میتواند به پوست آسیب برساند یا منجر به رشد موهای زائد شود.
در چه مواقعی نباید اپیلاسیون کنیم؟
- اگر آنتی بیوتیک یا داروهای آکنه مصرف می کنید.
- در صورت استفاده از لایه بردارهای قوی پوست
- در صورت داشتن رگهای واریسی.
- در صورت اختلالات یا بیماریهای پوستی، مانند کبودی یا خونریزی تازه و زخمهایی که به تازگی بهوجود آمدهاند.
- در صورت داشتن زگیل یا خال گوشتی (منطقهای که یکی از موارد گفته شده را دارد، قابل اجتناب است).
- شکستگی یا رگ به رگ شدن.
- کبودی.
- دیابت – برخی از افراد مبتلا به دیابت پوستی دارند که به کندی بهبود مییابد.در این موارد پوست به دقت مورد بررسی قرار میگیرد تا مطمئن شوید که بیش از حد به درمانها واکنش نشان نمی دهد.
- در صورت حساسیت داشتن به وکس.
- در صورت آفتاب سوختگی پوست.
- در صورت استفاده از تخت آفتاب 24 ساعت قبل از اپیلاسیون.
- اگر تحت درمان سرطان (شیمی درمانی یا پرتودرمانی) هستید.
در همه موارد یاد شده بهتر از از اپیلاسیون کردن بپرهیزید.
مقاله پیشنهادی اپیلاسیون یا لیزر