فواید و عوارض صابون گوگرد
گوگرد ترکیبی است که در محلولهای پوستی برای درمان آکنه، روزاسه (قرمزی و خارش پوست)، درماتیت سبورئیک و سایر بیماریهای پوستی استفاده میشود. از نظر نحوه عملکرد میتوان گوگرد را با بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک مقایسه کرد، با این تفاوت اصلی که بسیار ملایمتر از آن است. بسیاری ازمحصولات مراقبت از پوست با گوگرد ساخته شدهاند، اما یکی از مواردی که در این مطلب روی آن تمرکز خواهم کرد صابون گوگرد است.
قرنهاست که افراد مختلف در سراسر جهان به دلیل مزایای بسیار متنوع پوستی، از این صابون استفاده میکنند. شما میتوانید از صابون گوگرد برای شستشوی صورت، بدن و حتی پوست سر استفاده کنید.
البته مصرف مداوم این صابون میتواند منجر به خشکی پوست شود؛ بنابراین توصیه نمیکنیم دائم و برای تمام نقاط از آن استفاده کنید. قیمت این صابون هم نسبتا ارزان بوده و دسترسی به آن آسان است.
- صابون گوگرد داری خواص زیادی برای پوست است از جمله: لایهبرداری، از بین بردن باکتریهای پوست، از بین بردن چربی اضافه پوست و …
- صابون گوگرد در درمان مشکلات پوستی مانند آکنه، روزاسه، اگزما، پسوریازیس، درماتیت اطراف دهان موثر است.
- به دلیل خاصیت خشککنندگی صابون گوگرد، بعد از مصرف آن بهتر است از محصولات مرطوبکننده و نرمکننده استفاده کنید.
فواید صابون گوگرد برای پوست
گوگرد یک عامل ضدقارچ و ضدباکتری قوی است و همین خاصیت است که آن را برای درمان جوش مناسب میکند. صابون گوگرد با از بین بردن سبوم یا چربی اضافی که باعث ایجاد آکنه میشود، به خشک شدن پوست کمک میکند.
همچنین این محصول میتواند به پاک کردن منافذ مسدودشده کمک کند؛ زیرا سلولهای مرده پوست را از منافذ بیرون میکشد. به طور خلاصه، این صابون مفید است زیرا:
- پوست را از چربی اضافی و سایر ناخالصیها پاک میکند.
- به بهبود جوشها کمک میکند و منافذ را باز میکند.
- به دلیل خاصیت خشککنندگی میتواند ظاهر اسکارها را به حداقل برساند.
- باکتری پوست را از بین میبرد.
- پوست را لایهبرداری میکند.
- سبوم (روغن) پوست را کاهش میدهد.
قبلاً اشاره کردیم که گوگرد از زمانهای قدیم برای درمان طیف وسیعی از بیماریهای پوستی استفاده میشده است. صابون گوگرد هنوز میتواند راهحل قابلاعتمادی برای درمان موارد زیر باشد:
- آکنه
- روزاسه
- اگزما
- پسوریازیس
- درماتیت اطراف دهان
- رفع شوره سر
تاثیر پپتیدهای حاوی گوگرد روی پوست
پپتیدهای حاوی گوگرد نوعی پروتئین هستند که در ساختار خود گوگرد دارند. این ترکیبات به دلیل توانایی خود در ارتقای سلامت پوست شناختهشده هستند و اغلب در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست استفاده میشوند. پپتیدهای حاوی گوگرد دارای فواید زیادی برای پوست هستند، از جمله اثرات ضدپیری، ضدالتهابی و ضدلک.
پپتیدهای حاوی گوگرد تولید ملانین (رنگدانهای که به پوست رنگ میدهد) را مهار میکنند. ملانین توسط ملانوسیتها (سلولهای مسئول رنگدانههای پوست) تولید میشود.
هنگامی که پوست در معرض اشعه خورشید قرار میگیرد، ملانوسیتها برای تولید ملانین بیشتر فعال میشوند تا از پوست در برابر آسیب محافظت کنند. با گذشت زمان، این روند میتواند منجر به تجمع ملانین و در نتیجه تیره شدن پوست شود.
پپتیدهای حاوی گوگرد با مهار فعالیت تیروزیناز (آنزیمی که مسئول تولید ملانین است) این مسئله را کنترل میکنند. بنابراین پپتیدهای حاوی گوگرد میزان ملانین تولیدشده را کاهش میدهند و در نتیجه رنگ پوست روشنتر میشود. علاوهبر این، با افزایش گردش سلولی میتواند به بهبود ظاهر لکههای تیره و بافت پوست کمک کند.
در این رابطه پیشنهاد میکنیم مقاله مزایای صابون خرچنگ را بخوانید.
چند بار در روز میتوانید از صابون گوگرد استفاده کنید؟
شما میتوانید هر روز از این صابون استفاده کنید. برخی از انواع پوستها میتوانند حتی دو بار در روز هم استفاده کنند؛ اما باید در صورت مشاهده مواردی مثل سرخی پوست و خارش، میزان مصرف را کاهش دهید.
صابون گوگرد را میتوان برای درمان آکنه خفیف تا متوسط، روزاسه، درماتیت سبورئیک، پسوریازیس و اگزما استفاده کرد.
صابون گوگرد برای درمان آکنه
برای درمان عارضه پوستی آکنه به وسیله صابون گوگرد، ناحیه موردنظر را یک بار در روز با صابون گوگرد بشویید تا بیشترین بهره را از فواید آن ببرید و شاهد کاهش تعداد و بهبود وضعیت جوشها باشید. اگر از آکنه بدن رنج میبرید صابون گوگرد برای درمان آن نیز بسیار مناسب است.
با اینحال، همانطور که ذکر شد، مصرف مداوم صابون گوگرد میتواند با خشکی بیش از حد همراه باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم به جای شستن کل صورت یا بدن با صابون گوگرد، فقط لکهدرمانی را با آن انجام دهید. به این معنی که این صابون را فقط بر روی نواحی آکنهدار استفاده کنید.
صابون گوگرد چه عوارض جانبی ممکن است داشته باشد؟
همانطور که گفتیم خشککنندگی، یکی از ویژگیهای اصلی گوگرد است. استفاده زیاد و در غلطتهای بالا میتواند پوست را بیش از حد خشک کند. این مسئله به خصوص برای افرادی که پوست خشک دارند، دردسرآفرین است.
علاوهبر این، اگر صابون حاوی ترکیبات خشککنندهٔ دیگری نیز باشد، ممکن است در هنگام استفاده از آن احساس سوزش، قرمزی و ناراحتی کنید.
چنانچه در حین استفاده از این صابون قرمزی، خارش و یا جوشهای اضافی مشاهده کردید، فوراً مصرف آن را قطع کنید.
کلام آخر
صابون گوگرد فواید بیشماری دارد. شما میتوانید برای پاکسازی پوست خود از این محصول استفاده کنید و همزمان از خواص درمانی شگفتانگیز آن هم بهره ببرید. به این ترتیب انواع عارضههای پوستی شما درمان و برطرف خواهند شد.
اما در کنار این فواید، عوارض صابون گوگرد را هم در نظر داشته باشید که ممکن است به صورت خشکی شدید پوست نمایان شود. برای پیشگیری از این مشکل بهتر است از محصولات مرطوبکننده و آبرسان استفاده کنید.
سوالات متداول
چه مدت میتوانید صابون گوگرد را روی صورت بگذارید؟
اگر میخواهید از خشکی بیش از حد جلوگیری کنید، حداکثر دو تا سه دقیقه، زمان مناسبی به نظر میرسد. پس از این مدت، آن را با آب ولرم بشویید.
آیا میتوان هر روز از صابون گوگرد استفاده کرد؟
اگر میخواهید نتایج سریع استفاده از این صابون و اثرات کامل آن لذت ببرید، از استفادهٔ روزانه از آن نترسید. اما برای جلوگیری از خشکی پوست، استفاده از تونرها، سرمهای آبرسان و استفاده از یک مرطوبکننده قوی را در دستور کار خود قرار دهید.
در چه بازهٔ زمانی باید از صابون گوگرد انتظار اثربخشی داشت؟
صابون گوگرد بهسرعت آکنه را بهبود میبخشد. در هفتهٔ اول، بافت پوست شروع به پاک شدن میکند اما جوشها همچنان وجود خواهند داشت. پس از چند هفته، متوجه کاهش آکنههای کیستیک خواهید شد و در نهایت برای همیشه با آکنه خداحافظی خواهید کرد.
آیا گوگرد پوست را روشن میکند؟
پپتیدهای حاوی گوگرد با مهار تولید ملانین میتوانند ظاهر لکههای تیره را بهبود ببخشند و رنگ کلی پوست را روشن کنند.
آیا صابون گوگرد برای پوست چرب مفید است؟
استفاده از صابون گوگرد برای افرادی که پوست چرب دارند توصیه میشود زیرا میتواند منافذ پوستشان را پاک کند.
آیا میتوان بعد از استفاده از صابون گوگرد از مرطوبکننده استفاده کرد؟
از آنجایی که گوگرد پوست را خشک میکند، بسیار مهم است که از یک محصول مرطوب کننده بعد از آن استفاده کنید. اگر از گوگرد برای مبارزه چربی پوست و لکهها استفاده میکنید، توصیه میکنیم از یک مرطوبکننده سبک استفاده کنید که باعث سوزش نشود.