مراقبت های بعد از تزریق ژل لب (راهنمای کامل)

انجام مراقبت بعد از ژل لب نقش مهمی در افزایش ماندگاری آن و دستیابی به نتایج مطلوب دارد. پس از تزریق، پزشک توصیههایی در خصوص مراقبتها و نکات بهداشتی ارائه میدهد که رعایت نکردن آنها میتواند منجر به افزایش احتمال بروز عوارض جانبی شود. بعد از تزریق فیلر لب، بروز عوارض جانبی مانند ورم و کبودی کاملا طبیعی است.
برای کاهش سریعتر این عوارض و جلوگیری از تشدید آنها، ضروری است که مراقبتهای توصیه شده توسط پزشک را به دقت رعایت کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید. همچنین باید توجه داشته باشید که عدم رعایت مراقبت های بعد از تزریق ژل لب ممکن است منجر به بروز عوارضی غیرقابل جبران شود. در این مقاله همراه ما باشید تا مراقبت های بعد از تزریق ژل لب را توضیح دهیم.
نکات مهم در مراقبت های بعد از تزریق لب
|
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب در روتین روزانه
شاید تصور شما این باشد که بعد از تزریق ژل لب، تنها کاری که انجام میدهید؛ استفاده از مقادیری دارو باشد! اما تمام مراقبت های بعد از تزریق ژل لب به این راهکارهای دارویی خلاصه نمیشود و لازم است شرایط خاصی را برای ایجاد بهترین فرم برای لبها خود رعایت کنید. در ادامه تمامی سوالات و موارد مهمی که لازم است در روتین روزانه خود رعایت کنید را بررسی خواهیم کرد.
ماساژ برای فرم دادن به لب
یکی از مراحل مهم برای دستیابی به نتیجه بهتر، ماساژ لب بعد از تزریق ژل است. این عمل به توزیع یکنواخت ژل کمک کرده و از ایجاد تودههای ژلی جلوگیری میکند.
ماساژ باعث افزایش جریان خون در ناحیه لب، کاهش تورم و کبودی میشود. بهترین زمان برای شروع ماساژ معمولا 24 تا 72 ساعت پس از تزریق است و باید با حرکات ملایم و بدون فشار انجام شود. همچنین، رعایت بهداشت و استفاده از مرطوبکننده در این فرآیند مراقبت بعد ژل لب بسیار مهم است.
حمام کردن بعد از تزریق
یکی از سوالات رایجی که بعد از تزریق فیلر لب برای مراجعین پیش میآید، این است که چند روز بعد ژل لب میشه حمام کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بهتر است تا ۴۸ ساعت پس از تزریق ژل لب از حمام، استخر، سونا و جکوزی پرهیز کنید.
بعد از این مدت توصیه میشود که از آب ولرم استفاده کنید و از مالیدن حوله به لبها، تماس مستقیم فشار آب با ناحیه تزریق شده و فشار دادن آن اجتناب کنید. رعایت این نکات باعث ماندگاری بیشتر و جلوگیری از بروز عوارض آن میشود. بنابراین در مورد حمام بعد از ژل لب دقت کنید و مراقبتهای لازم را انجام دهید.
آیا میتوان بعد از تزریق، سر را بهصورت مجزا شست؟
یکی از مراقبت های بعد از تزریق ژل لب این است که نحوه شستشوی سر و صورت را در این زمان بلد باشید. در روز اول توصیه میشود از شستن سر خودداری کنید؛ زیرا هنگام شستشو مجبور خواهید بود سرتان را پایین بیاورید و این کار باعث میشود خون به سمت لبها جریان پیدا کند که نتیجه آن افزایش کبودی خواهد بود.
کمپرس یخ از مهمترین مراقبت های بعد از تزریق ژل لب
استفاده از کمپرس یخ بعد از تزریق ژل لب میتواند به کاهش تورم و کبودی کمک کند. یخ با انقباض عروق خونی از خونریزی و التهاب جلوگیری میکند. برای کسب بهترین نتیجه، کمپرس یخ را بلافاصله پس از تزریق و به مدت 10 تا 15 دقیقه روی لبها قرار دهید. این کار را در روزهای اولیه پس از تزریق با فواصل زمانی تکرار کنید تا اثرات جانبی به حداقل برسند.
فعالیتهای بدنی سنگین را دنبال نکنید
بعد از تزریق ژل لب توصیه میشود که در سه روز اول از انجام هرگونه فعالیت یا ورزش سنگین خودداری کنید؛ زیرا این فعالیتها میتوانند باعث تورم و التهاب در لبها شوند. پس از گذشت این مدت، میتوانید ورزشهای سبک خود را از سر بگیرید؛ اما از حرکات شدید و سنگین پرهیز کنید. مراقبت بعد از ژل لب به شما کمک میکند تا بهترین نتیجه را به دست آورید و از بروز عوارض جانبی جلوگیری کرد.
هیدراته نگه داشتن پوست از واجبات بعد از تزریق ژل لب
هیدراتاسیون مناسب برای تسریع روند بهبودی و حفظ سلامت کلی بدن بسیار مهم است. نوشیدن آب کافی به دفع سموم از بدن کمک کرده و روند بهبودی لبها را تسریع میکند. رعایت این مراقبت های بعد از ژل لب و نوشیدن حداقل 8 تا 10 لیوان آب در روز میتواند باعث هیدراته ماندن بدن و لبها شود.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل سیکس پک زنان و دختران
آیا آرایش کردن پس از تزریق ژل لب امکانپذیر است؟
پس از تزریق ژل لب تا 72 ساعت از آرایش لبها خودداری کنید تا روند بهبودی کُند نشود. رعایت مراقبت های بعد از تزریق ژل لب مانند پرهیز از لمس و فشار دادن لبها به بهبود سریعتر کمک میکنند.
برای مراقبت بعد از تزریق ژل لب، از چه داروهایی استفاده میشود؟
از آنجا به با تزریق ژل به لبها یک مایع و لیکوئید خارجی را وارد بدن میکنید؛ لب دچار التهاب، ورم، درد و … خواهد شد. در این مواقع احتمال عفونت لب افزایش پیدا میکند. پزشکانی که وظیفه تزریق ژل به لبهای شما را برعهده میگیرند، با تجویز داروهای متفاوتی (مناسب با وضعیت بدنی خوتان) به کاهش التهاب کمک میکنند و تلاش خود را در جلوگیری از عفونت به کار میگیرند.
داروهای حاوی کورتون
بعد از تزریق فیلر لب میتوانید داروهایی که پزشک برای کاهش التهاب و کبودی تجویزی استفاده کنید. این داروها معمولا حاوی کورتون بوده و تورم یا درد را به حداقل میرسانند. دقت داشته باشید که موضعی بودن این دارو نباید باعث شود که تصور کنید دستتان برای مصرف دلخواه باز است و حتما باید از پزشک متخصص خود در مورد نوع و دوز آن پرسوجو کنید. مصرف کنید.
استامینوفن و مسکن برای کاهش درد
بعد از تزریق ژل لب، مصرف مسکنها مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای تسکین درد توصیه میشود. توجه داشته باشید داروهایی که حاوی استافمینوفن هستند باعث میشود تب ناشی از عفونت بروز نکند و بدن دچار حالت تدافعی نشود. به همین دلیل مصرف این نوع از داروها نیز بعد از تزریق ژل لب به صورن مرتب، الزامی است که دوز آن توسط پزشک متخصص حتما باید تعیین شده باشد.
پمادهای آبرسان و ترمیمکننده بافت پوستی بعد از تزریق ژل لب
از آنجا که تزریق ژل یک عمل تهاجمی برای فرمدهی به لب محسوب میشود و از طرفی توان پوستی افراد در مواجه با این تزریقات از یکدگیر متفاوت است؛ متخصصان پوستی با درنظر گرفتن جراحات محدود، پماد و کرمهایی را برای بازسازی پوست لب تجویر میکنند تا کبودیها و زخمهای ناشی از تزریق بهسرعت بهبود پیدا کند.
آنتیبیوتیک و چرکخشککنها
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از عفونت ژل در بافت لب، استفاده از آنتیبیوتیک است؛ پرشکان با تجویز آنتیبیوتیک مناسب برای جلوگیری از عفونت در بدن شما برنامهریزی میکنند. این آنتی بیوتیکها براساس شرایط بدنی بیمار تعیین میشود و به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه مورد استفاده قرار بگیرند.
برای مثال آنتیبیوتیک تجویز شده برای فردی که به نوعی خود ایمنی متبلا است با آنتیبیوتیک تجویزی برای افراد دیبابتی متفاوت خواهد بود! بنابراین اگر چندین سال پیش این کار را انجام دادهاید؛ به هیچ وجه این بار مجددا همان تجویز را برای مراقبت بعد از تزریق لب پیادهسازی نکنید؛ چرا که ممکن است شرایط بدنی شما فرق کرده باشد و اینبار نتوانید جواب مناسبی از داروها بگیرید.
توجه داشته باشید که حتی اگر پزشک شما نیز بدون آگاهی از شرایط بدنی شما آنتیبیوتیک را تجویز کرد؛ حتما بعد از تزریق ژل لب، به صورت خود جوش به بیماری، شرابط خونی خاص مانند غلظت خون یا داروهایی که ایمنی بدن شما را کاهش میدهند، اشاره کنید تا پزشک با توجه به این اطلاعات نسخه شما را بنویسد و آنتی بیوتیک مناسب را تجویز کند.
مراقبتهای مربوط به خوردن غذا بعد از تزریق ژل لب
پس از تزریق ژل لب از غذاهای نرم و راحت برای جویدن استفاده کنید و از خوردن غذاهای سفت، تند و شور خودداری کنید. غذا را به اندازه تکههای کوچک برش دهید و به آرامی بجوید تا از حرکت ژل جلوگیری شود. این مراقبت های بعد از تزریق ژل لب به بهبودی سریعتر کمک میکنند.
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب برای نحوه خوابیدن
پس از تزریق ژل لب، برای استراحت و خوابیدن بهتر است پوزیشنهایی را انتخاب کنید که فشار زیادی بر صورت وارد نکنند. به عنوان مثال، خوابیدن به پشت بهترین گزینه است. این حالت کمک میکند تا فشار روی نواحی تزریق کاهش پیدا کند و شما بتوانید به راحتی استراحت کنید و روند بهبود خود را سرعت ببخشید.
سخن پایانی
در این مقاله به مهمترین مراقبت های بعد از تزریق ژل لب اشاره کردیم که نقش مهمی در رضایت از نتیجه نهایی و ماندگاری آن دارند. با رعایت دستورالعملهای مراقبتی، میتوان احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش داد و از نتیجه تزریق، رضایت کامل داشت. پس از تزریق، ناحیه درمان ممکن است دچار تورم و التهاب موقتی شود که امری طبیعی است.
برای بهبود سریعتر این عوارض و پیشگیری از مشکلات احتمالی، رعایت نکات مراقبتی اهمیت زیادی دارد. شما میتوانید سوالات خود را درباره مراقبت بعد از تزریق ژل لب در بخش نظرات همین صفحه بنویسید تا کارشناسان آچاره با پاسخگویی، شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول
وجود تورم بعد از تزریق ژل لب تا چند روز طبیعی است؟
تورم پس از تزریق معمولا ۲ تا ۳ روز طبیعی است و به تدریج کاهش پیدا میکند.
ویتامین آ بعد از تزریق ژل لب چه فایدهای دارد؟
ویتامین آ به تسریع روند بهبودی و کاهش التهاب کمک میکند و لبها را نرم و مرطوب نگه میدارد.
مراقبت های بعد از تزریق ژل لب برای جلوگیری از خشکی لبها چیست؟
برای جلوگیری از خشکی لبها، از مرطوبکنندههای مناسب لب استفاده کنید و از قرار گرفتن در معرض هوای خشک یا سرد بپرهیزید.