آموزش سرخ کردن سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن
سیب زمینی سرخ کرده جزو لیست برترین و محبوبترین غذاها در تمام دنیا است؛ همچنین این غذا در لیست مضرترین و پرکالریترین غذاهای دنیا نیز قرار دارد. ضرر و کالری این غذا آنقدر زیاد است که حتی افراد لاغر و سالم هم نمیتوانند با خیال راحت و بدون دغدغه از خوردن این خوراکی خوشمزه لذت ببرند؛ چرا که مدام باید نگران سلامتی و میزان کلسترول خونشان باشند. بهترین راه سرخ کردن سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن است!
اگر شما هم جزو طرفداران و عاشقان سیب زمینی سرخ کرده هستید؛ اما به دلیل کالری و چربیهای مضری که این خوراکی خوشمزه دارد، خودتان را از لذت خوردن آن محروم کردهاید، در این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه بدون حتی یک قطره روغن سیب زمینیهای ترد و خوشمزه درست کنید.
نکات کلیدی:
|
روش و طرز تهیه سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن چگونه است؟
سرخکن بدون روغن دستگاهی است که به شما این امکان را میدهد بدون اینکه لازم باشد از حتی یک قطره روغن استفاده کنید، سیب زمینیهای خود را مثل سیب زمینیهای آماده بیرونی و فست فودی درست کنید. در ادامه روش استفاده از این دستگاه به شدت کاربردی را برای درست کردن سیب زمینیهای ترد و طلایی به شما آموزش خواهیم داد.
مرحله اول: آماده کردن سیب زمینیها
در این مرحله شما باید سیب زمینیهای خود را بشویید، پوست کنید و در اندازه دلخواهتان برش بزنید. میتوانید سیب زمینیهای خود را در اندازههای بزرگتر مثل سیب زمینیهای تنوری یا مثل چیپسهای آماده برش بزنید. هر دو نوع سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن قابل درست کردن است.
بعد از برش زدن زمینیها برای نتیجه بهتر باید آنها را کاملاً خشک کنید. میتوانید از دستمال کاغذی برای جذب آب اضافه سیب زمینیهای خود استفاده کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن ادویههای مورد نیاز
برای اینکه سیب زمینیهای شما طعم بهتری بگیرند؛ میتوانید انواع ادویهها مثل زردچوبه، فلفل سیاه یا قرمز، نمک، پودر پاپریکا، آویشن یا هر ادویه دیگری را روی سیب زمینیهای خود بپاشید تا رنگ و طعم سیبزمینیهایتان درست مثل سیب زمینیهای تنوری بیرون شود.
مرحله سوم: اضافه کردن سیب زمینیها به سرخ کن
چند دقیقه قبل از اینکه بخواهید سیب زمینیهایتان را به سرخ کن بدون روغن اضافه کنید؛ بهتر است دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید چند دقیقهای فضای داخلی سرخ کن شما گرم شود. سپس سیب زمینیهای خود را داخل سرخ کن قرار دهید و درجه و مدت زمان پخت آن را تنظیم کنید. بعد از گذشت مدت زمان پخت، سیب زمینیهای سالم و رژیمی شما آماده هستند. میتوانید آنها را از سرخ کن خارج کرده و میل کنید.
علت چسبیدن سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن چیست؟
هنگام سرخ کردن سیب زمینیها با روغن یا در سرخ کنهای قدیمی اگر میزان روغنی که استفاده میکردید کم بود، سیب زمینیهای شما به تابه یا سرخ کن میچسبیدند. اما روش کار سرخ کن بدون روغن این است که بدون روغن یا با روغن بسیار کم انواع غذاها و سیب زمینیها را برای شما درست کند. پس علت چسبیدن سیب زمینیها در این مدل سرخ کن نباید ارتباط زیادی به کم بودن روغن آن داشته باشد.
در واقع دلایل دیگری وجود دارند که باعث چسبیدن سیب زمینیها به سرخ کن بدون روغن میشوند. در ادامه مهمترین دلایل آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
مرطوب بودن سیب زمینیها
اگر دقت کرده باشید، متوجه شدهاید که در مراحل سرخ کردن سیب زمینی به شما تاکید کردیم که سیب زمینیها را قبل قرار دادن در سرخ کن روی دستمال کاغذی قرار دهید؛ این کار باعث میشود که رطوبت سیب زمینیهای شما کاهش پیدا کند، چراکه اگر سیب زمینیهای شما به اندازه کافی خشک نشده باشند و رطوبت داشته باشند، هنگام سرخ شدن به محفظه داخلی سرخ کن شما میچسبند.
تنظیم نبودن دمای سرخ کن
بهترین درجه سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن 180 تا 200 درجه سانتیگراد است. در این درجه سیب زمینیها به راحتی ترد و طلایی میشوند. اگر دمای سرخ کن شما پایینتر از این عدد باشد به جای سرخ شدن، سیب زمینیهایتان بخارپز میشوند و به همین علت به سبد داخلی سرخ کن میچسبند.
زمان پخت کوتاه و کم
با توجه به حجم و اندازه سیب زمینیها و نوع برش آنها حداقل به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای سرخ شدن و طلایی شدن زمینیهای خود نیاز خواهید داشت. در صورتی که قبل از گذشت حداقل ۱۵ دقیقه، سرخ کن خود را خاموش کنید؛ سیب زمینیها به اندازه کافی سرخ نشده و به سبد سرخ کن میچسبند.
بیشتر بخوانید: دمای پخت کتلت در سرخ کن بدون روغن
عدم استفاده از روغن
بدون هیچ گونه روغنی هم میتوان سیب زمینیها را در این نوع سرخ کن ترد، طلایی و سرخ کرد؛ اما به طور کلی توصیه میشود در حد چند قطره روغن درون سرخ کن بریزید تا نتیجه بهتری از سرخ کردن سیب زمینیهای خود بگیرید.
جمعبندی
حالا که روشهایی مثل وغن سرخ کن بدون روغن وجود دارند و میتوانند انقدر راحت و ساده غذاهای مورد علاقه ما را بدون اینکه تغییری در کیفیت یا طعمشان ایجاد شوند و به صورت سالمتر درست کنند، پس بهتر است برای سلامتی خودمان هم که شده طرز کار با آنها را یاد بگیریم و استفاده از این دستگاه را در برنامه روتین آشپزی خود قرار دهیم.
همانطور که مشاهده کردید، استفاده از سرخ کن بدون روغن اصلاً کار سختی نیست. حتی نسبت به روشهای سنتی راحتتر هم است و میتواند در مدت زمان کوتاهی غذاهای سالم و خوشمزه را برای شما آماده کند.
برای مثال زمان پخت سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن فیلیپس بسیار کوتاهتر و سریعتر از سرخ کردن سیب زمینیها به روش سنتی است.
پس اگر به دنبال روش و سبک زندگی سالمی هستید با دستگاه سرخ کن بدون روغن بیشتر دوست شوید و انواع غذاهای مختلف مثل سیب زمینی کتلت یا سایر غذاها را با استفاده از این دستگاه برای خود و خانوادهتان تهیه ببینید.
سوالات متداول
چگونه میتوانیم سیب زمینیها را با استفاده از دستگاه سرخ کن بدون روغن تردتر درست کنیم؟
برای تردتر شدن سیب زمینیها باید رطوبت آنها را به طور کامل بگیرید، کمی روغن درون سرخ کن اسپری کنید و دمای سرخ کن را کمی بیشتر از حالت عادی تنظیم کنید.
آیا میتوان با دستگاه سرخ کن بدون روغن سیب زمینهای چیپسی درست کرد؟
بله. شما میتوانید سیب زمینیهای خود را به صورت بسیار نازک و ورقهای برش بزنید و با استفاده از کمی روغن آنها را مثل چیپسهای آماده ترد و خوشمزه درست کنید.
آیا میتوان از دستگاه سرخ کن بدون روغن برای گرم کردن سیب زمینیهای سرخ شده استفاده کرد؟
بله. میتوانید با استفاده از این دستگاه سیب زمینیهای سرخ شدهتان را مجدداً گرم کنید. البته ممکن است این کار تردی سیب زمینهای شما را کاهش دهد.