کتلت یکی از آن غذاهایی است که به دلیل طعم بیظیری که دارد؛ هیچ وقت نمیشود از آن گذشت. اما چربی بیشازحد و روغن زیادی که برای سرخ کردن آن استفاده میشود، باعث شده تا بسیاری افراد از طعم بینظیر این غذا بگذرند تا درگیر اضافه وزن و بیماریهای قلبی نشوند.
البته در این بین برخی افراد هم هستند که با استفاده از ترفند کتلت در سرخ کن بدون روغن، بدون حتی یک قطره روغن کتلتهایی ترد، خوشمزه و البته بسیار سالم درست میکنند.
اگر شما هم دوست دارید با طرز تهیه کتلت در سرخ کن بدون روغن آشنا شوید و بدون هیچ عذاب وجدانی از خوردن کتلتهای خوشمزهتان لذت ببرید، این مقاله مخصوص شما است.
سرخ کردن کتلت در سرخ کن بدون روغن چطور شروع میشود؟
برای این که بتوانید کتلت بدون روغن درست کنید روشهای مختلفی وجود دارد؛ اما بهترین و آسانترین روش استفاده از سرخ کنهای بدون روغن است.
سرخکنهای بدون روغن نسل جدید سرخ کنها هستند که برخلاف مدلهای قدیمیشان که حجم زیادی روغن استفاده میکردند، بدون حتی یک قطره روغن میتوانند انواع غذاها حتی غذاهایی مثل کتلت را برای شما درست کنند.
کتلتهایی که با این دستگاه سرخ میشوند شاید طعم روغنی کتلتهای سنتی پر روغن و چرب را نداشته باشند، اما به همان اندازه ترد و بسیار خوشمزه هستند.در ادامه طرز تهیه کتلت در سرخ کنه بدون روغن فیلیپس را به شما آموزش خواهیم داد.
مرحله اول: آماده سازی مواد لازم
برای تهیه کتلت بدون روغن باید ابتدا مواد آن را حاضر کنید. تمام مواد و متریالی که همیشه برای پختن کتلت استفاده میکردید را حاضر کنید تا آماده سرخ کردن بشود.
سیب زمینی خام یا پخته، گوشت چرخ کرده، سیر، پیاز و ادویهجات لازم را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید مدتی این مواد در یخچال استراحت کرده و طعم مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله دوم: شکل دهی به مواد
مواد ترکیب شده را در اندازههای یکسان شکل دهید و به خوبی بفشارید. حتماً مطمئن شوید که مواد را به خوبی فشردهاید؛ چرا که اگر مواد خوب به یکدیگر نچسبند ممکن است حین سرخ شدن از یکدیگر جدا شده و شکل کتلتها بهم بریزد.
مرحله سوم: سرخ کردن کتلتها
در این مرحله شما باید کتلتها را درون سرخ کن قرار دهید. سرخ کنهای بدون روغن همانطور که از نامشان پیداست میتوانند بدون هیچ روغنی یا با مقدار بسیار کمی روغن کتلتهای شما را سرخ کنند.
اگر دوست داشتید به کتلتتان روغن بزنید با استفاده از براش، قلممو یا اسپری در حد چند قطره، روغن داخل محفظه داخلی سرخ کن بریزید و بعد از آن دما و مدت زمان پختن کتلتها را تنظیم کنید.
معمولاً بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان برای پختن و سرخ شدن کتلتها هر طرف کتلتها با این دستگاه کافی است. بعد از گذشت مدت زمان مورد نیاز کتلتهای شما سرخ و آماده سرو میشوند.
نکات مهم درباره سرخ کردن کتلت در سرخ کن بدون روغن
بهتر است نکات زیر را درباره پخت کتلت در سرخ کن بدون روغن رعایت کنید تا بهترین و لذیذترین کتلتهای ترد، طلایی و کاملا پخته شده را درست کنید.
- حتماً دقت کنید ضخامت کتلتها یکنواخت باشد تا تمام قسمتهای آن به صورت یکنواخت پخته شوند و اینطور نباشد که برخی قسمتها ضخیم و نپخته و برخی قسمتها نازک و سوخته باشند.
- برای جلوگیری از چسبیدن کتلتها به داخل سرخ کن میتوانید قبل از قرار دادن آنها چند پاف اسپری روی در محفظه سرخ کن بپاشید یا از کاغذهای روغنی استفاده کنید.
- دمای کتلت در سرخ کن بدون روغن حدوداً بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد باید باشد.
- زمان مورد نیاز برای پخت کتلتها با توجه به ضخامت و قدرت دستگاه تعیین میشود؛ اما به طور معمول هر طرف کتلت حدوداً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای طلایی و ترد شدن نیاز دارد.
- بهتر است چند دقیقه جلوتر از قرار دادن کتلتها سرخ کن را روشن کرده و اجازه دهید فضای داخلی آن کمی گرم شود.
- اگر تعداد کتلتهای شما زیاد است در چند سری مختلف آنها را سرخ کنید و سعی نکنید با پر کردن بیش از حد سبد داخل سرخ کن تمام کتلتها را در یک سری سرخ کنید.
استفاده از سرخ کن بدون روغن برای پختن و سرخ کردن غذاها چه مزایا و معایبی دارد؟
گر هنوز درباره استفاده از بدون روغن برای درست کردن کتلت تردید دارید، در ادامه مزایا و معایب پختن کتلت با این روش را برای شما شرح میدهیم تا با خیال آسودهتری درباره این موضوع تصمیم بگیرید.
کاهش چربی و کالری
اولین و واضحترین مزیت استفاده از این دستگاه کاهش قابل توجه حجم کالری و چربی غذا است. هر یک عدد کتلت متوسط وقتی با روغن و به روش سنتی سرخ شود چیزی حدود ۳۰۰ کالری دارد؛ اما پختن همان کتلت با سرخ کن بدون روغن، کالری هر عدد کتلت را به حدود ۱۵۰ عدد کاهش میدهد.
این موضوع فقط از نظر میزان کالری دریافتی اهمیت ندارد؛ بلکه با کاهش روغن سلامتی قلب خود را تضمین میکنید و اسیدهای چرب ترانس و مضر را تا حد زیادی از غذای خود حذف میکنید.
حفظ ارزش مواد مغذی غذا
سرخ کردن کتلت در سرخ کن بدون روغن یا پختن هر غذای دیگری با این روش هیچ کدام از مواد مغذی غذا را از بین نبرده و تمام ارزش غذا را حفظ میکند. در واقع این سرخ کنها به دلیل این که در دمای پایینتری غذا را میپزند و همچنین از آنجایی که مدت پخت غذاها با این دستگاه بسیار کاهش پیدا میکند، هیچ کدام از ویتامینها یا مواد معدنی غذاها در اثر پختن یا سرخ شدن با این دستگاه از بین نمیروند.
کاربرد وسیع برای انواع غذاها
شما با این دستگاه علاوهبر کتلت، بسیاری غذاهای سرخ کردنی دیگر، انواع غذاهای پختنی ،انواع گوشتها، مرغ، ماهی و… را نیز میتوانید به راحتی بخارپز یا سرخ کنید.
کاهش مدت زمان آماده سازی و پخت غذا
سرخ کردن کتلت به روش سنتی وقت زیادی را از شما میگیرد؛ اما استفاده از سرخ کن بدون روغن کتلتها را در مدت زمانی بسیار کوتاهتر برای شما درست میکند. این موضوع برای خانمهایی که شاغل هستند یا برای مهمانیها بسیار مفید و کاربردی است.
تمیز کردن راحت
از آنجایی که این سرخ کنها یا بدون روغن یا با روغن بسیار کمی غذاها را میپزند، مثل ماهیتابه یا قابلمههای قدیمی کثیف نمیشوند و شستن آنها سخت نیست.
ایمنی بیشتر و بالاتر
سرخ کردن کتلتها، سیب زمینیها و غذاهای اینچنینی با روغن و روش و سنتی خطراتی مثل پاشیدن روغن، سوختن دست و موارد دیگر را به همراه دارد؛ اما در دستگاه ایر فرایر یا همان سرخ کن بدون روغن هیچ خبری از این موارد نیست.
معایب سرخ کن بدون روغن:
سرخ کن بدون روغن یک دستگاه بسیار عالی و کاربردی است؛ اما در کنار تمام مزایایی که این دستگاه دارد، برخی معایبی هم به چشم میخورد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- معمولاً این دستگاهها کمی گران قیمت هستند.
- ظرفیت محفظه داخلی سرخکنهای بدون روغن محدود است و ممکن است نسبت به برخی ماهیتابه یا قابلمههای دیگر کوچکتر باشد. این موضوع باعث میشود پختن برخی غذاها با این دستگاه زمان بیشتری از شما بگیرد.
- اگر تنظیمات دما یا مدت زمان پخت را به درستی تنظیم نکنید احتمال این که این که غذای شما بسوزد زیاد است.
- برخی افراد اظهار دارند استفاده از این دستگاه سرطانزا است.
جمعبندی
کتلت جزو آن دسته غذاهایی است که تقریباً تمام افراد حتی وگانها نیز آن را دوست دارند؛ اما سرخ کردن سنتی این غذا باعث میشود بسیاری از مواد مغذی این غذا از بین برود و همچنین بر وضعیت سلامت قلب و عروق، وزن و اندام افراد تاثیر منفی بگذارد. اما حالا که روش سرخ کردن کتلت در سرخ کن بدون روغن وجود دارد، شما میتوانید در عرض چند دقیقه کتلتهای خوشمزه، لذیذ و بسیار سالمی را تهیه کنید.
البته روشهای دیگری مثل استفاده از فر، سرخ کردن کتلت در تابه نچسب نیز برای کاهش مصرف روغن حین سرخ کردن کتلتها وجود دارد؛ اما دستگاه سرخ کن بدون روغن بهترین و آسانترین روش برای پختن انواع غذاها بدون روغن است. پس اگر به فکر سلامتیتان هستید با استفاده از این دستگاه لذت خوردن غذاهای خوشمزه و سالم را به خود هدیه دهید.
سوالات متداول
آیا دستگاه سرخ کن بدون روغن برای کتلتهای سبزیجات هم مناسب است؟
بله شما میتوانید انواع غذاهای گوشتی یا سبزیجاتی را با این دستگاه درست کنید.
چگونه سرخ کن بدون روغن را بعد از سرخ کردن کتلتها بشویم؟
اگر سرخ کن شما از مدلهاییست که محفظه داخلی آن جدا میشود آن را از دستگاه در بیاورید و با استفاده از آب گرم و یک اسکاج نرم به آرامی آن را بشویید.
آیا دستگاه سرخ کن بدون روغن سرطانزا است؟
فعلا هیچ منبع علمی سرطان زا بودن این دستگاه را به صورت قطعی تایید نکرده است، اما شایعاتی درباره تشکیل ترکیباتی مثل آکریلامید که یک نوع ماده شیمیایی سرطانزا است حین پختن برق غذاها در این دستگاه وجود دارد.