نگهداری از گیاهان آپارتمانی نگهداری از گیاهان آپارتمانی

نکات و روش نگهداری کاکتوس افوربیا

باغبانی و سمپاشینگهداری از گیاهان آپارتمانی

خانواده کاکتوس‌ها بسیار گسترده و متنوع است؛ اما اگر به دنبال یک گیاه سرزنده و شادابی هستید که در کنار مزایا و فواید کاکتوس‌ها، نگهداری آسانی هم داشته باشد، پیشنهاد ما کاکتوس افوربیا است. روش نگهداری کاکتوس افوربیا بسیار ساده است و برای افرادی که مشغله زیادی دارند و علاقه‌مند به پرورش و نگهداری از گیاهان آپارتمانی هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌آید.

کاکتوس برخلاف ظاهر خشنی که دارد، بهترین نوع کاکتوس برای خانه است که مانند یک عصای جادویی تمام انرژی‌های منفی، اختلالات رفتاری، آلودگی‌ها و افسردگی را از بین می‌برد؛ بنابراین برای خرید و پرورش این گیاه زیبا، تعلل نکنید.

نکات کلیدی

  • همیشه آبیاری گیاهان مخصوصا گیاهانی مثل کاکتوس افوربیا را از پایین و قسمت زیرین آن شروع کنید. این کار باعث می‌شود از آبیاری بیش‌ازحد گیاه خودداری کنید.
  • کاکتوس افوربیا شیره سمی دارد. حتما قبل از دست زدن به آن از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید و بعد از اتمام کار، دست‌های خود را به خوبی بشویید.
  • گیاه افوربیا عمر طولانی دارد؛ اما رشد آن کند است. بنابراین توقع رشد سریع نداشته باشید و در نگهداری از آن صبور باشید.

روش نگهداری کاکتوس افوربیا چگونه است؟

برخی افراد تصور می‌کنند گیاهی مثل کاکتوس چون در مناطق گرمسیری و کویر رشد می‌کند، پس نیازی به نگهداری خاصی ندارد و این گیاه را به خوبی آبیاری نمی‌کنند.

درست است که شرایط نگهداری کاکتوس افوربیا مثل برخی گل‌های زینتی و آپارتمانی سخت نیست؛ اما این موضوع به این معنا نیست که بخواهید آن را رها کنید.

کاکتوس افوربیا هم مثل هر گیاه دیگری شرایطی برای نگهداری دارد که اگر می‌خواهید سالم و شاداب باقی بماند باید این شرایط را برای رشد و نگهداری آن فراهم کنید و قبل از هرچیز با روش نگهداري کاکتوس افوربيا آشنا باشید.

How to maintain Euphorbia cactus

محاسبه رایگان هزینه نگهداری از گیاهان آپارتمانی!

1. آبدهی کاکتوس افوربیا

کاکتوس افوربیا گیاهی مقاوم است که در شرایط کم آبی و خشکسالی برای مدت کوتاهی همچنان زنده می‌ماند.

تعیین کردن دوره آبیاری مشخص برای این گیاه روش چندان مناسبی نیست. بهترین روش برای آبیاری کاکتوس افوربیا این است که هر زمان خاک گلدان آن خشک شد، برای آبدهی آن اقدام کنید.

در فصول گرم سال به محض خشک شدن خاک گلدان کاکتوس افوربیا با توجه به حجم و اندازه آن آنقدر به گیاهتان آب دهید که سیراب شود؛ اما ریشه‌هایش هم نپوسد.

در زمستان یا پاییز همین که سطح خشک خاک گلدان شما تر شود کافی است و آبدهی زیاد لازم نیست؛زیرا ممکن است ریشه گیاه شما بپوسد. در چنین شرایطی لازم است که از بهترین قارچ کش برای پوسیدگی ریشه گیاه خود استفاده کنید تا حیات این گیاه زیبا به خطر نیفتد.

2. نور مورد نیاز

افوربیا عاشق نور خورشید است و بهتر است آن را در نزدیکی بزرگترین پنجره‌ای که در خانه‌تان دارید قرار دهید تا حسابی نور مورد نیازش را دریافت کند.

اگر در خانه‌تان حیاط، بالکن، تراس یا پاسیوی نورگیر دارید، در فصل بهار و تابستان گلدان کاکتوس خود را به آنجا منتقل کنید.

البته باید دقت داشته باشید گلدان کاکتوس‌تان را جایی قرار دهید که کمی سایه باشد و نور مستقیم خورشید باعث سوزاندن برگ‌های افوربیا نشود.

How to maintain Euphorbia cactus

3. دمای مورد نیاز 

یکی از موارد روش نگهداری کاکتوس افوربیا، تامین دمای مناسب این گیاه است. کاکتوس افوربیا متعلق به نواحی جنوب آفریقا است. حتما می‌دانید در چنین نواحی آب‌وهوا چقدر گرم و خشک است.

کاکتوس افوربیا هرچقدر بتواند در برابر گرما از خودش مقاومت نشان دهد؛ اما در برابر سرما و تغییرات زیاد دمایی اصلا مقاوم نیست. سرمای هوا باعث خراب شدن این گیاه خواهد شد. دمای مناسب برای نگهداری کاکتوس افوربیا بین 18 تا 28 درجه سانتیگراد است.

البته مهمتر از عدد دما، ثابت بودن دما در نگهداری از این گیاه اهمیت دارد. در خاستگاه اصلی این گیاه دمای هوا تقریبا همیشه ثابت است و تغییرات دمایی بر رشد این گیاه تاثیر منفی خواهد داشت.

بنابراین اگر شما جزو افرادی هستید که در گرمای هوا مدام کولر و اسپیلت روشن می‌کنید و هوای خانه‌تان همیشه سرد و متغیر است، در بهار و مخصوصا تابستان بهتر است مکان مناسبی را در فضای باز برای نگهداری از این گیاه فراهم کنید.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی
نگهداری از گیاهان آپارتمانی

4. خاک مناسب

خاک نامناسب که زهکشی کمی داشته باشد یا کود دادن بیش‌ازاندازه اصلا در روش نگهداری کاکتوس افوربیا توصیه نمی‌شود. این گیاه به خاک سبک با زهکشی زیاد نیاز دارد تا بتواند آب اضافه را از ریشه‌ها دور کند و آن‌ها را از خطر پوسیدگی نجات دهد.

خاک گلدان معمولی، پرلیت و کمی ماسه ترکیبی خاک مناسبی است که زهکشی گلدان شما را هم بهبود می‌بخشد.

همچنین یک یا دوبار کوددهی در تابستان و بهار برای کاکتوس افوربیا کافی است. فراموش نکنید کودهای قوی مناسب چنین گیاهی نیستند. مقدار کمی کود متعادل و مایع رقیق‌شده برای این گیاه بهترین کودی است که می‌توانید برای آن تهیه کنید.

جمع‌بندی

اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارید گیاهتان چند سال همراه شما زندگی کند کاکتوس افوربیا می‌تواند عضو جدید خانواده‌تان باشد. اگر روش نگهداری کاکتوس افوربیا را بیاموزید، در حدی که نکات این مقاله را برای نگهداری از آن رعایت کنید، سال‌ها بدون هیچ مشکلی این گیاه همراه شما زندگی خواهد کرد.

کاکتوس افوربیا مدل‌های مختلفی دارد که هریک از آن‌ها زیبایی خاص خودشان را دارند. جالب است بدانید روش نگهداری مدل‌های مختلف این گیاه هم مثل یکدیگر است.

برای مثال نحوه نگهداری کاکتوس افوربیا سبز تفاوت چندانی با نگهداری کاکتوس افوربیا قرمز ندارد. با نکاتی که در این مقاله برای نگهداری از این گیاه با شما به اشتراک گذاشتیم می‌توانید هر کدام از مدل‌های مختلف این گیاه زیبا را نگهداری کنید و از وجود آن‌ها لذت ببرید.

سوالات متداول

گیاه افوربیا را چگونه می‌توان تکثیر کرد؟

برای تکثیر این گیاه می‌توانید از روش قلمه‌زنی استفاده کنید. برای اینکار کافی است قلمه ساقه آن را جدا کرده و در خاک مناسب و زهکشی‌شده بکارید و شرایط نگهداری از کاکتوس افوربیا را فراهم کنید تا رشد کند.

چه زمانی باید گلدان این گیاه را تعویض کنیم؟

تقریبا هر 2 یا 3 سال یکبار زمان مناسبی است تا با جدا کردن قلمه از ساقه و کاشت آن در گلدانی جدید، گلدان افوربیای خود را تعویض کنید.

مهمترین مشکلات و بیماری‌های این گیاه چیست؟

زرد شدن برگ‌ها در اثر نور کم یا آبیاری نامناسب، ابتلا به آفاتی مانند شپشک، کنه یا عنکبوت و پوسیدگی ریشه جزو مهمترین مشکلات کاکتوس افوربیا است که با نگهداری مناسب قابل پیشگیری هستند.

 

به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید

دانلود اپلیکیشن دانلود آچاره

با نصب اپلیکیشن آچاره بیش از 256 خدمت مورد نیاز در جیب شماست.

  • دانلود مستقیم آچاره
  • آچاره در گوگل‌ پلی
  • آچاره در کافه بازار
  • آچاره در  مایکت
دکمه بازگشت به بالا