تنظیم کانال تلویزیون در برندهای مختلف
تنظیم کانال تلویزیون اگر بهدرستی انجام نشود قطعا کاربر را با محدودیت مواجه خواهد کرد؛ زیرا عملا استفاده بهینه از دستگاه تلویزیون دچار اختلال میشود. امروزه با ظهور کانالهای تلویزیونی و رادیویی فراوان، دسترسی به تمامی آنها برای کاربران اهمیت دارد.
از طرفی بههمریختگی کانالها و عدم دریافت درست آنها مشکلاتی را به همراه دارد. مانند اینکه کانالها بهصورت مرتب دریافت نشوند یا کانالهای تکراری در لیست کانالهای خود داشته باشید؛ بنابراین برای تنظیم کانالهای تلویزیون لازم است کمی حوصله به خرج دهید.
شما میتوانید با مطالعه دفترچه راهنما دستگاه گیرنده خود، اطلاعات لازم را کسب نمایید. چنانچه امکان دسترسی به دفترچه را ندارید پیشنهاد میکنیم با مجله آچاره همراه باشید. در این مجال نحوه تنظیم کانال تعدادی از برندهای پرطرفدار تلویزیون را با هم بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
سیر تحول تنظیم کانال تلویزیون از آنالوگ تا دیجیتال
در گذشته کانالهای تلویزیون برمبنای فناوری آنالوگ دریافت میشد. این فناوری دارای محدودیتهایی بود که گاها تنظیم کانالهای تلویزیون را با مشکل روبرو میکرد. مانند مصرف بالای انرژی، واکنش شدید به نویز و افت کیفیت، محدودیت انتقال اطلاعات و مواردی از این دست. با پیشرفت فناوری ضبط و پخش صدا و تصویر، کانالهای دیجیتال پا به عرصه گذاشتند. اما دستگاههای دارای سیستم آنالوگ امکان دریافت این تصاویر دیجیتال را نداشتند. به همین دلیل دستگاه نوظهوری به نام گیرندههای دیجیتال Set-Up-Box وارد بازار شد. این دستگاه گیرنده در واقع مانند یک مبدل عمل میکرد. با دریافت فرکانسهای کانالهای دیجیتال و همگامسازی آن با سیستم آنالوگ امکان پخش کانالهای دیجیتال توسط سیستم آنالوگ امکانپذیر شد.
اما در سالهای اخیر فناوری دیجیتال عضو ثابتی از سیستم گیرندههای تلویزیون شد. امروزه دیگر نیازی به تجهیزات جانبی برای دریافت کانالهای دیجیتال وجود ندارد. امکانات و آپشنهای فراوان، کیفیت عالی و عدم تاثیرپذیری در برابر نویز، تقویت سیگنالها و راحتی در تنظیم کانالها ، همگی از مزایای فناوری دیجیتال محسوب میشوند.



نصب و تعمیر تلویزیون را به کارشناسان خبره آچاره بسپارید.
- تعویض و تعمیر برد دستگاه تلویزیون
- تعویض پاور، اسپیکر و پنل تلویزیون
- تنظیم نرمافزار تلویزیون
- نصب تلویزیون روی دیوار و پایه



- تعویض و تعمیر برد دستگاه تلویزیون
- تعویض پاور، اسپیکر و پنل تلویزیون
- تنظیم نرمافزار تلویزیون
- نصب تلویزیون روی دیوار و پایه
کانال یابی دستی تلویزیون
دریافت کانال در تلویزیونهای دیجیتال به دو شکل خودکار و دستی امکانپذیر است. معمولا زمانی که یک دستگاه تلویزیون جدید خریداری میکنید یا به هنگام نقل مکان به منطقهای دورتر کانالیابی لازم است. زیرا فرکانسهای مناطق معمولا با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل لازم است کانالیابی مجدد انجام شود.
آیا در سیستم دیجیتال نیازی به کانال یابی دستی داریم؟
شاید با وجود سیستم دیجیتال کانال یابی دستی کاری بیهوده به نظر آید. مطمئنا زمانی که میتوانید در کوتاهترین زمان تعداد زیادی کانالهای باکیفیت دریافت کنید، کانال یابی دستی کار خستهکنندهای خواهد بود. اما باید توجه داشت که کانال یابی دستی مزیتهای خاص خود را دارد. حتی در مواقعی میتواند از کانال یابی خودکار کارایی بهتری داشته باشد.
مطلب پیشنهادی علت روشن نشدن تلویزیون
فرض کنید کانال مورد نظر شما در لیست کانالهای دریافتی نیست. شما نیز تمایلی به تنظیم مجدد کانالها ندارید. بنابراین با کانال یابی دستی بهراحتی فرکانس کانال مورد نظر خود را وارد کرده و کانال را دریافت میکنید.
همچنین در مناطقی که سیگنالها ضعیف هستند، کانال یابی دیجیتال با سختی انجام میشود. در چنین شرایطی نیز با کانال یابی دستی میتوان کار تنظیم کانالهای تلویزیون را با وارد کردن فرکانسها انجام داد.
خدمات پیشنهادی آچاره برای شما: مبل شویی با دستگاه
مراحل کانال یابی دستی تلویزیون
با توجه به اینکه تلویزیونهای قدیمی مجهز به گیرنده دیجیتال نیستند، بنابراین باید این گیرنده به توان تجهیزات جانبی به آنتن و تلویزیون وصل شود.
1. کانال یابی دستی به وسیله Set-Up-Box (گیرنده دیجیتال)
همانگونه که اشاره شد برای تنظیم کانال تلویزیونهای قدیمی که دارای سیستم آنالوگ هستند، به گیرنده دیجیتال Set-Up-Box نیاز داریم. به وسیله این دستگاه میتوان به صورت خودکار یا دستی کانالهای تلویزیون را دریافت و تنظیم کرد. برای کانال یابی دستی لازم است فرکانس کانالها را وارد دستگاه کرده و گزینه جستجو را فعال کنید.
- پس از اتصال گیرنده دیجیتال به آنتن و تلویزیون، گزینه Input ریموت کنترل را فعال میکنیم.
- در این مرحله به تناسب اتصال دستگاه دیجیتال به آنتنT گزینه HDMI و یا A/V را انتخاب میکنیم.
- سپس با ورود به گزینه منو Menu کانال یابی دستی آغاز میشود. با وارد کردن فرکانس کانالها، میتوان کار دریافت و تنظیم کانالهای تلویزیون را به صورت دستی انجام داد.
مطلب پیشنهادی آیا تبدیل مانیتور به تلویزیون امکانپذیر است؟
2. کانال یابی دستی در تلویزیونهای مجهز به گیرنده دیجیتال
روش کار با سیستم دیجیتال بسیار ساده است. به دلیل اینکه نیاز به اتصالات خاصی نیست. نرمافزار کانال یابی به صورت پیشفرض در سیستم وجود دارد. کافیست فقط مراحل زیر را انجام دهیم؛
- در قسمت setting تلویزیون گزینه کانال یابی را فعال میکنیم.
- با انتخاب گزینه کانال یابی دستی، فرکانس کانال مورد نظر را وارد میکنیم.
- در مرحله بعد با انتخاب گزینه جستجو، کانال یابی دستی شروع میشود.
- در نهایت بعد از پیدا کردن کانال مورد نظر، گزینه OK را زده و از منو خارج میشویم.
چرا تلویزیون کانال یابی نمیکند؟
انتظار ما از یک تلویزیون دیجیتال کانال یابی خودکار یا دستی شبکههای دیجیتال است. در واقع سیستم هوشمند به کار رفته در تلویزیونهای دیجیتال بر همین اساس طراحی شدهاند. بنابراین باید با اجرای دستورالعمل کانال یابی بهراحتی شبکههای دیجیتال را دریافت کرد. اما در بعضی موارد ممکن است تلویزیون دیجیتال قابلیت کانال یابی نداشته باشد. در چنین شرایطی لازم است چند عامل مهم را بررسی نمایید؛
1. تنظیم نبودن آنتن
آنتن مهمترین عامل ارتباطی میان تلویزیون و سیگنالهای رادیویی موجود در محیط است. اگر آنتن بهدرستی تنظیم نشده باشد ویا در دریافت سیگنال ضعیف عمل کند، تلویزیون قادر به کانال یابی نخواهد بود. معمولا در چنین حالتی ارور “سیگنال موجود نیست” یا ” No Signal” در صفحه نمایش تلویزیونهای دیجیتال ظاهر میشود.
عوامل موثردر عدم آنتندهی:
- استفاده از آنتن نامناسب و غیراستاندارد
- شکستگی یا شل بودن محل اتصال فیش آنتن
- محل قرارگیری نامناسب آنتن و عدم تنظیم به سمت مرکز فرستنده شبکههای دیجیتالی
مطلب پیشنهادی بررسی 6 علت برفکی شدن مانیتور
2. قفل شدن وهنگ کردن برنامه
زمانی که دستگاه در حال کانال یابی است و نوار قدرت و کیفیت سیگنال پر میشود، عملیات دیگری انجام ندهید. زیرا این کار موجب هنگ کردن برنامه شده و دستورات بعدی نیز اجرا نمیشود. چنانچه از کانال یابی منصرف شدید گزینه لغو را بزنید و صبر کنید تا کانال یابی کاملا متوقف شود.
3. عدم ذخیره کانالها
در بعضی موارد ممکن است کانال یابی توسط تلویزیون به درستی انجام شود، اما کانالها ذخیره نشود. این مشکل ناشی از تنظیمات تلویزیون است. برای رفع آن لازم است به هنگام جستجوی کانال، تنظیمات Tuning را در حالت Air و یا روی گزینه Antena قرار دهید. در این صورت تمامی کانالهای دریافتی ذخیره خواهد شد.
4. مشکلات فنی تلویزیون
البته درصد این مشکلات بسیار کم است. یعنی زمانی که تلویزیون مشکل خاصی نداشته و صرفا کانال یابی آن دچار اختلال شده است، نمیتوان ایراد فنی برای آن حدس زد. اما چنانچه نسبت به این موضوع اطمینان حاصل شد لازم است اقدامات زیر را انجام دهید؛
- اگر نقص MAIN BOARD دستگاه مشخص شد و قابل تعمیر نبود، شما مجبور به تعویض مین برد دستگاه خود خواهید بود.
- چنانچه تلویزیون مشکل خاصی ندارد و صرفا کانال یابی آن دچار اشکال است، بهتر است بهجای هزینه اضافی تعمیرات و تعویض قطعات تلویزیون، از یک دستگاه گیرنده دیجیتال استفاده نمایید. این کار مقرون به صرفه بوده و مشکل شما را به بهترین شکل حل خواهد کرد.
تنظیم کانال تلویزیون برندهای مختلف
با توجه به تنوع در سیستمهای دیجیتال تلویزیونهای مختلف، بهتر است برای کسب اطلاعات دفترچه راهنمای مربوطه مطالعه شود. زیرا هر یک تنظیمات متفاوتی دارند. در ادامه به نحوه تنظیم کانال تلویزیون چند برند اشاره خواهیم کرد؛
1. تنظیم کانالهای تلویزیون ال جی (LG)
برای تنظیم کانالهای تلویزیون ال جی میتوان از دو روش دستی و خودکار استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی راهکار های حل مشکل ویروسی شدن تلویزیون
کانال یابی دستی تلویزیون ال جی
- با استفاده از ریموت کنترل تلویزیون وارد گزینه منو شوید.
- گزینه کانال یابی یا راه اندازی ( Setup) و سپس کانال یابی دستی را انتخاب کنید.
- در قسمت CH VHF/UHF عدد پهنای باند شبکه مورد نظرتان را وارد کنید.
- در مرحله بعد گزینه Add را فعال کنید. ممکن است به جای آن گزینه Update ظاهر شود. لازم است این گزینه نیز فعال شود.
- به این ترتیب لیستی از کانالهای موجود در پهنای باندی که شماره آن را به دستگاه دادهاید نمایان خواهد شد.
کانال یابی خودکار تلویزیون ال جی
در روش خودکار، کار بسیار سادهتر خواهد بود. زیرا نیاز به وارد کردن کد و عدد پهنای باند و غیره نیست.
- با ورود به گزینه منو و انتخاب گزینه راهاندازی یا کانال یابی، با گزینه Program یا setup مواجه خواهید شد. این گزینهها را فعال کنید.
- سپس کانال یابی خودکار را انتخاب کنید.
- به این ترتیب دستگاه شروع به کانال یابی اتوماتیک میکند. توجه داشته باشید تا زمانی که کار کانال یابی تمام نشده، برنامه دیگری را اجرا نکنید.
- پس از اتمام کانال گزینه OK را بزنید و از منو خارج شوید.
2. تنظیم کانالهای تلویزیون سامسونگ (SAMSUNG)
برای تنظیم کانال تلویزیونهای سامسونگ بعد از اتصال آنتن و پورتهای مربوطه، یکی از دو روش زیر را انجام دهید.
کانال یابی دستی تلویزیون سامسونگ
تقریبا روش کانال یابی دستی تلویزیون سامسونگ نیز مانند تلویزیونهای ال جی است. تنها تفاوت آن در اصطلاحات و گزینههایی است که ممکن است بعضا با یکدیگر متفاوت باشد.
- گزینه منو را بزنید و وارد تنظیمات تلویزیون شوید.
- در قسمت کانال یابی ممکن است با گزینه Broadcasting یا Channel setting مواجه شوید. با انتخاب این گزینهها، آیکون کانال یابی دستی را مشاهده خواهید کرد. لازم است در این قسمت فرکانس کانال مورد نظر خود را وارد کنید تا دستگاه شروع به جستجو نماید.
کانال یابی دیجیتال تلویزیون سامسونگ
- گزینه Smart Hub را انتخاب کنید.
- بعد از ورود، گزینه Source Menu را فعال کرده و سپس به بخش Channel setting رفته و کانال یابی دیجیتال را شروع کنید.
- معمولا گزینه کانال یابی دیجیتال با عبارت Automatic Scan و یا Auto Store نمایش داده میشود. با فعال کردن این گزینه های کار جستجوی کانال دیجیتال شروع میشود.
3. تنظیم کانال تلویزیون سونی (SONY)
- برای دریافت و تنظیم کانال در تلویزیون سونی ابتدا لازم است وارد بخش تنظیمات یا همان منوی دستگاه شوید. برای ورود به این بخش، گزینه HOME را از طریق ریموت کنترل تلویزیون فعال کنید.
- سپس وارد قسمت تنظیمات کانال شوید و تنظیم دیجیتال یا موجیابی دیجیتال را انتخاب کنید.
- چنانچه قصد کانال یابی خودکار را دارید، گزینه مربوطه را انتخاب کنید. در غیراینصورت، لازم است برای وارد کردن فرکانسهای کانال گزینه PROG +/– را فعال کنید.
یکی از قابلیتهای تلویزیون سونی دریافت سیگنالهای منطقهای و فرامنطقهای است. بنابراین اگر تمایل دارید که تمامی کانالهایی مربوط به سیگنالهای فرامنطقهای را داشته باشید، گزینه موجیابی کامل را فعال کنید. قابل ذکر است که گزینه موجیابی نرمال صرفا سیگنالهای منطقهای را دریافت و ذخیره میکند.
4. تنظیم کانال در تلویزیون ایکس ویژن (x-vision)
- دکمه منو را بزنید و با استفاده از دکمههای جهتدار، گزینه کانال را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید.
- نوع کانال یابی خودکار یا دستی را انتخاب کنید.
- در صورت انتخاب کانال یابی خودکار، دستگاه به طور اتوماتیک شروع به کانال یابی میکند.
- اگرکانال یابی دستی را انتخاب کنید دو گزینه پیشروی شما وجود خواهد داشت.
- کانال یابی دستی DTV: انتخاب این گزینه موجب میشود که کانالهای ذخیره نشده در مرحله جستجوی خودکار، با فرمت دیجیتال و دستی ذخیره شوند.
- کانال یابی دستی ATV : این گزینه کانالهای ذخیره نشده در مرحله جستجوی خودکار را با فرمت آنالوگ و دستی جستجو و ذخیره میکند.
5. تنظیم کانال تلویزیون اسنوا (SNOWA)
- برای تنظیم کانالهای تلویزیون اسنوا با ورود به قسمت منو و بخش تنظیمات، دسترسی به بخش تنظیمات کانال فراهم میشود.
- برای تنظیم کانالها به صورت دستی انتخاب گزینه مربوطه و وارد کردن شماره پهنای باند شبکه یا فرکانس کانال امکانپذیر است.
- با انتخاب کانال یابی خودکار نیز دستگاه تمای کانالهایی که سیگنال در دسترس دارند را دریافت و لیست میکند.
6. تنظیم کانال تلویزیون سونیا (SUNIYA)
بیشتر تلویزیونهای سونیا مجهز به گیرنده دیجیتالی داخلی DVBT2 HEVC هستند. همچنین با دارا بودن سه پورت HDMI قابلیت اتصال به کلیه پخشکنندههای دیجیتالی را نیز دارد. به این ترتیب بهسادگی میتوان از طریق گیرنده دیجیتالی داخلی بهصورت دستی یا خودکار، کانالهای دیجیتالی و باکیفیت دریافت کرد.
برای این کار کافیست با ورود به بخش تنظیمات کانال، یکی ازگزینههای دستی یا خودکار را انتخاب کنید. سپس با فعال کردن گزینه جستجو کار تنظیم کانال تلویزیون سونیا آغاز خواهد شد. به خاطر داشته باشید که در روش دستی باید اطلاعات مربوط به کانال مورد نظر را به صورت دستی وارد کنید.
7. تنظیم کانالهای تلویزیون جی پلاس (G- PLUS)
به منظور تنظیم کانالهای تلویزیون جی پلاس لازم است از طریق منو و بخش تنظیمات به قسمت کانال بروید.
از قسمت Source گزینه آنتن DTV را فعال کنید.
در این قمست با سه بخش روبرو خواهید شد؛
- تنظیم خودکار: با انتخاب این گزینه، لازم است دکمه LCN را نیز فعال کنید. در این صورت کانال یابی خودکار شروع میشود.
- تنظیم دستی دیجیتال: برای تنظیم دستی دیجیتال، دکمه LCN باید غیرفعال باشد. سپس باید کد پهناب باند شبکه را در قسمت VHF/UHF CH اضافه کنید و گزینه جستجو را بزنید.
- به روزرسانی خودکار کانال: به روزرسانی خودکار کانال بستگی به فرستنده و به روزرسانی آن دارد. یعنی با انتخاب این گزینه زمانی که فرستنده کانال را آپدیت کند، کانال در دستگاه شما هم آپدیت خواهد شد.
8. تنظیم کانال تلویزیون دوو (DEWOO)
تلویزیون دوو مجهزبه گیرنده دیجیتال DVB-T2 میباشد و قابلیت دریافت تصاویرHD را نیز دارد. برای تنظیم کانالهای تلویزیون دوو، با ورود به بخش منو و تنظیمات میتوانید بهراحتی نوع کانال یابی را مشخص کنید.سپس با دادن فرکانس کانالهای دلخواه خود به دستگاه، به صورت دستی کانال یابی کنید . یا اینکه با فعال کردن گزینه کانال یابی خودکار لیستی ازکانالها را پیشرو داشته باشید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد اطلاعات کاربردی در خصوص تنظیم کانال تلویزیون برندهای مختلف ارائه شود. چنانچه با مطالعه دفترچه راهنما و راهکارهای ارائه شده همچنان با مشکل مواجه هستید، با آچاره تماس بگیرید. آچاره با معرفی و اعزام تکنسینهای مجرب و اهل فن در اسرع وقت، همواره یاریگر شما خواهد بود.
دفترچه آن به زبان عربی هست و نمیتونم سردربیارم
بعضی کانال هارو میاره ولی بعضی دیگرو نه مشکل این کجاشه؟
با سلام، احتمالا آنتن شما بهدرستی تنظیم نیست.
سلام
لطفا در مورد نحوه ویرایش شماره کانالهای تلوزیون بونیوا هم مطلب بزارید. ممنون
سلام.من تلویزیون اندروید ایوولی گرفتم میخوام گیرنده دیجیتالی رو فعال کنم نمیدونم چطوریه.میشه راهنمایی کنید؟
سلام دوست عزیز
توی منوی تلویزیون باید یک گزینه به اسم نصب وجود داشته باشه که داخل اون بتونید جستجوی شبکه های دیجیتال رو انجام بدید
سلام خسته نباشید بنده تلویزیون ایوولی ۵۰اینچ اندروید گرفتم روی فرستنده هاتبرد یه ۷الی ۸تا شبکه میاره ولی روی یاهست هیچ شبکه ای نمیاد دلیلش چیه کلا ۷تا شبکه بیشتر نیست