تعویض روغن در محل تعویض روغن در محل

آموزش تعویض دستی روغن گیربکس

خودروتعویض روغن

حتماً این را می‌دانید که روغن گیربکس یا واسکازین خودروتان را باید چند وقت یکبار عوض کنید. در دفترچه راهنمای خودرو، زمان خاصی مشخص نشده تا طبق آن اقدام به تعویض روغن نمایید. برای این کار باید به میزان کیلومتری که خودرو طی کرده توجه کنید. اگر ماشین شما مسافت زیادی را پیموده وقت آن است که روغن گیربکس را عوض کنید. شما با مراجعه به هر تعمیرگاهی، می‌توانید بخواهید که روغن را بررسی کرده و تعویض کنند. ما در این مقاله از مجله آچاره، تصمیم گرفتیم که از تعویض دستی روغن گیربکس حرف بزنیم که اگر ترجیح دادید خودتان این کار را انجام دهید، باید با مراحل آن آشنا شوید اما توصیه ما به شما این است که این کار را خودتان انجام ندهید و خودرو را به تعمیرگاه بسپارید.

فیلم آموزش نکات مهم تعویض روغن گیربکس (واسکازین)

وظایف روغن گیربکس

روغن دنده، از موادی تشکیل شده که در برابر فشار زیاد، از چرخ‌دنده‌ها محافظت می‌کند. روغن گیربکس باعث روان‌تر کار کردن دنده می‌شود. علاوه‌بر این، طول عمر قطعات را بالاتر می‌برد چون باعث می‌شود که قطعات با همدیگر اصطکاک نداشته باشند و در نتیجه، مستهلک نشوند. همچنین، کاهش سروصدا، کاهش حرارت، و بهبود عملکرد کلی دیفرانسیل و گیربکس، از وظایف روغن گیربکس است.

تعویض روغن گیربکس را به تعمیرکاران آچاره بسپارید. تعویض روغن گیربکس در محل. تعویض روغن موتور. تعویض روغن گیربکس ۲۰۶

انواع روغن گیربکس

دو نوع روغن گیربکس وجود دارد. روغنی که در خودروهای دنده اتومات استفاده می‌شود، روغن گیربکس اتومات نام دارد.

روغنی که خودروهای دنده دستی استفاده می‌کنند، واسکازین نام دارد.

مطلب پیشنهادی 7 علامت خرابی گیربکس اتوماتیک خودرو

تعویض روغن در محل
تعویض روغن در محل

تفاوت روغن گیربکس اتومات و دستی

روغن گیربکس اتوماتیک، رقیق‌تر از روغن گیربکس دستی است چون شکل قرارگیری چرخ‌دنده‌ها در این جعبه دنده متفاوت است. روغن دستی غلظت بالاتری دارد و به علت ترکیبات متفاوتش، مناسب ماشین‌هایی با جعبه دنده دستی است.

حواستان باشد که روغن‌ها را به جای هم استفاده نکنید.

اگر به موقع اقدام به تعویض روغن گیربکس نکنید چه می‌شود؟

همانطور که از وظایف روغن گیربکس دیدیم، این ماده نقش مهمی ایفا می‌کند و نبودنش در خودرو، یا عوض نشدن به موقعش، می‌تواند خساراتی به بار بیاورد. در صورت عوض نکردن به موقع آن، تمام قطعات دچار فرسایش می‌شوند و سیستم داخلی خودرو داغ می‌شود.

زمان مناسب تعویض روغن گیربکس

  1. اگر از جعبه دنده ماشینتان صدای جیغ شنیدید، حتماً ماشین را نگه دارید و میزان روغن را بررسی کنید. روغن باید قرمز روشن باشد. اگر نبود، یعنی باید اقدام به تعویض آن کنید.
  2. چه ماشین شما دنده اتوماتی باشد چه دستی، اگر به راحتی نتوانستید دنده عوض کنید، پس باید روغنش را عوض کنید.
  3. اگر روغن گیربکس نامرغوب یا کثیف باشد، خودرو کند حرکت می‌کند. اگر چنین وضعی پیش آمد یعنی روغن ایراد دارد.
  4. اگر با فشار دادن یکی از پدال‌ها، ماشین به عقب و جلو مایل می‌شود، واسکازین کثیف شده و روغن نمی‌تواند به خوبی جریان پیدا کند.

تعویض دستی روغن گیربکس خودروهای مختلف

خودروهای مختلف، نیاز به تعویض روغن در زمان‌های متفاوتی دارند. در ادامه تعدادی از این ماشین‌ها را بررسی می‌کنیم تا ببینیم هر خودرویی در چه زمان نیاز به تعویض دستی روغن گیربکس دارد.

محاسبه رایگان هزینه تعویض روغن خودرو

1. زمان عوض کردن روغن ماشین صفر

توصیه‌ی تعمیرکاران آچاره این است که برای مطلع شدن از زمان تعویض روغن خودروی صفر، به دفترچه راهنمای آن خودرو مراجعه کنید. در حالت کلی نمی‌توان برای تمام خودروها به یک طریق عمل کرد و همه‌ی روغن‌ها را در یک زمان عوض کرد. معمولاً از ۳۰ هزار کیلومتر تا ۱۰۰ هزار کیلومتر باید اقدام به تعویض روغن کرد.

2. زمان تعویض دستی روغن گیربکس پراید

پراید پراستفاده‌ترین خودروی ایرانی است و لازم است زمان تعویض روغن آن را بدانید تا سیستم ترمز و گیربکس دچار مشکل نشوند. بهتر است که هر ۳۰ هزار کیلومتر اقدام به تعویض روغن کنید.

مطلب پیشنهادی 9 علامت خرابی و نشانه‌های نیاز به تعمیر گیربکس ماشین

3. زمان تعویض واسکازین ال ۹۰

پیشنهاد می‌کنیم که بعد از پیمودن ۵۰ هزار کیلومتر روغن گیربکس خودرو را تعویض نمایید اما خیلی دقیق نمی‌شود درباره‌ی این ماشین نظر داد.

تعویض دستی روغن گیربکس خودرو یا تعویض در تعمیرگاه

اگر حوصله‌ی روغنی شدن و کثیف کردن دست و بالتان را ندارید، توصیه می‌شود که خودرو را به تعمیرگاه برسانید و این وظیفه را محول کنید به متخصصان این زمینه. آن‌ها محل لازم و امکانات و ابزار مناسب این کار را دارند و در کوتاه‌ترین زمان تعویض روغن را انجام می‌دهند. اما اگر می‌خواهید خودتان مسئولیتش را عهده‌دار شوید و تعویض دستی روغن گیربکس را انجام دهید، طبق مراحلی که بهتان می‌گوییم پیش بروید.

مطلب پیشنهادی نشانه‌های نشتی روغن گیربکس خودرو

مراحل تعویض دستی روغن گیربکس

  1. خودرو را جک بزنید و زیر آن بروید.
  2. سینی نگهدارنده را زیر بخش تخلیه بگذارید.
  3. گیربکس زیر ماشین، جلوتر از دیفرانسیل است. پیدایش کنید و پیچ‌های سینی را باز کنید.
  4. برای آغاز زهکشی، با آچار بکس معمولی، اقدام به باز کردن پیچ‌های یک طرف بکنید. اینطوری روغن خارج شده و در سینی جمع می‌شود.
  5. پس از تخلیه‌ی روغن، سینی را بردارید.
  6. سینی را که بردارید، یک پیچ ۱۰ میلی‌متری به چشمتان می‌خورد.
  7. پیچ را باز کنید تا بتوانید فیلتر را بردارید.
  8. فیلتر جدید را در محل فیلتر قبلی پیچ کنید.
  9. در حاشیه‌های سینی گیریس بزنید.
  10. سینی را نزدیک گیربکس ببرید و پیچ‌ها را سفت کنید.
  11. روغن مورد نیاز را به اندازه کافی، در مخزن بریزید.
  12. در پایان، ماشین را روشن کنید تا اگر جایی نشتی دارد متوجه بشوید.

روغن مناسب پراید. تعویض روغن پراید در محل را به تیم آچاره بسپارید

فیلتر گیربکس چکار می‌کند؟

فیلتر گیربکس، همانند هر فیلتر دیگری، اجرام اضافی را جذب می‌کند و کارش تصفیه کردن است. فیلتر گیربکس نمی‌گذارد ذرات شناور در روغن جذب شوند. بنابراین فیلترها حتماً باید عوض بشوند.

خدمات تعویض روغن خودرو

اگر پیچ‌های محفظه روغن باز نشد چکار کنیم؟

بعضی وقت‌ها، پیچ‌ها به‌خاطر فشار گرما باز نمی‌شوند. در این زمان، با آچار مناسب، آن را در جهت ساعت‌گرد بچرخانید تا کمی شل شود. اگر نتوانستید بازش کنید، اسپری روان‌کننده wd-40 استفاده کنید و بگذارید یک ساعت در همان حال بماند. اگر باز هم موفق به باز کردنش نشدید، از گاز پروپان کمک بگیرید. اگر این کار هم تاثیری نداشت، خودرو را به نزدیک‌ترین تعمیرگاه برسانید تا با استفاده از ابزارهایی که دارند مراحل تعویض روغن را خودشان انجام بدهند.

مطلب پیشنهادی شناخت گیربکس cvt

فاسد شدن روغن گیربکس

به سادگی نمی‌توان روغن را چک کرد و خودتان احتمالاً فضای کافی برای بررسی آن نخواهید داشت. اما اگر این دو عامل را دیدید، باید اقدام به تعویض روغن گیربکس کنید چون فاسد شده است.

فاسد شدن روغن گیربکس

  • راحت نبودن رانندگی
  • روشن شدن چراغ چک

اگر دیدید رانندگی سخت شده و ماشین وسط سربالایی یا سرازیری‌ها می‌ایستد، باید به وضعیت روغن گیربکستان شک کنید. همچنین اگر موقع دنده عوض کردن این کار به سختی انجام می‌شود و چراغ چک روشن شده است، باید اقدام به تعویض روغن گیربکس کنید.

چه روغن گیربکسی مناسب است؟

روغن‌های گوناگونی در بازار وجود دارد و هر چقدر که هزینه بیشتری کنید، روغن باکیفیت‌تری هم در ماشینتان ریخته می‌شود. حواستان به این مورد باشد که روغنی که در گیربکس‌های دنده اتومات می‌ریزند فرق دارد با روغنی که در ماشین‌های دنده دستی ریخته می‌شود و هنگام تعویض دستی روغن گیربکس هم باید به این مورد دقت کنید.

همچنین به این مورد توجه کنید که در چه محیطی زندگی می‌کنید، گرمسیر یا سردسیر، با مشخص کردن دما و شرایط محیطی که در آن رانندگی می‌کنید، می‌توانید از متخصصین تعمیر بخواهید تا بهتان بهترین و مناسب‌ترین روغن گیربکس را پیشنهاد بدهند.

آیا تعویض دستی روغن گیربکس کار درستی است؟

همانطور که زودتر هم گفتیم، توصیه ما این است که چنین کاری را خودتان انجام ندهید چون ابزار و دستگاه این کار را ندارید. علاوه بر آن، تخلیه‌ی روغن به طور کامل صورت نمی‌گیرد و نیمی از روغن باقی می‌ماند. وقتی شما روغن جدید را اضافه می‌کنید با روغن قدیمی و فاسد مخلوط می‌شود. این‌طوری خیلی زود باید برای تعویض روغن گیربکس مجدداً اقدام کنید.

تعویض دستی روغن گیربکس بهتر است یا تعویض آن در تعمیرگاه

جمع‌بندی

در این مقاله، سعی کردیم تا روش تعویض دستی روغن گیربکس ماشین را برایتان گام به گام ارائه دهیم. امیدوار هستیم که در طی این مقاله دانش کافی برای این کار را به دست آورده باشید و همچنین بتوانید روغن مناسب را برای گیربکس خودروتان تهیه کنید.

هر خدمتی در زمینه تعمیر یا تعویض قطعات خودرو در محل نیاز داشته باشید، می‌توانید از تعمیرکاران ماهر آچاره کمک بگیرید. برای ارتباط با ما می‌توانید از اپلیکیشن و یا سایت آچاره استفاده کنید. تیم خودروی آچاره آماده‌ی ارائه خدمت‌ به هموطنان در محل است و اگر نخواستید یا نتوانستید خودروتان را جابجا کنید، می‌توانید از خدمات تعمیر خودو در محل بهره ببرید.

3.6/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید

دانلود اپلیکیشن دانلود آچاره

با نصب اپلیکیشن آچاره بیش از 256 خدمت مورد نیاز در جیب شماست.

  • دانلود مستقیم آچاره
  • آچاره در گوگل‌ پلی
  • آچاره در کافه بازار
  • آچاره در  مایکت
دکمه بازگشت به بالا