چک لیست بسته بندی اثاثیه منزل
معمولا اسم اسباب کشی که میاد، تن و بدن خیلی ها میلرزه! اسبابکشی برای خیلی از افراد چیزی شبیه کابوسه و بهعناوین مختلف ازش فرار میکنند. رفتن به خونهی جدید، همونقدر که هیجان و حس خوب دارد، سخت هم هست؛ مسلما بدترین قسمت این اسباب کشی ، بسته بندی اثاثیه منزل هست که کاری بسیار خستهکننده و وقتگیری است. بنابراین آشنایی با یک سری روشهای اصولی برای بسته بندی کار را برای شما راحتتر و آسانتر میکند. یکی دیگر از مزایای این روش این است که وسایل گم نمیشوند و از بینظمیهای اسباب کشی جلوگیری میکند.داشتن چک لیستی منظم به شما کمک میکند تا فعالیت طاقتفرسای اسباب کشی و بسته بندی اثاثیه منزل خود را به سادگی مدیریت کنید. در اینجا لیستی از کارهایی که از یک ماه پیش از اسبابکشی تا روز جابجایی لازم است انجام دهید، آماده شده است.
فهرست مطالب
احتمال کاهش آسیبهای احتمالی
همانطور که میدانید وسایل شکستنی به مقدار زیادی در تمام خانهها پیدا میشود؛ این وسایل در حالت عادی هم آسیبپذیر و قابل شکستن هستند، به همین خاطر با یک بسته بندی اصولی و صحیح میتوانید احتمال آسیب دیدن وسایل شکستنی را به کمترین مقدار ممکن برسانید. زمانی که برای اسباب کشی از یک بسته بندی اصولی استفاده کنید، قطعا با این کار در زمان و هزینه اسباب کشی صرفهجویی خواهید کرد.
تجهیزات مناسب برای بسته بندی اثاثیه منزل
در هنگام بسته بندی اصولی لازم است که از تجهیزات مناسبی برای این کار استفاده کنید. کارتنهای اسباب کشی جزو اصلیترین و ضروریترین وسایل در هنگام اسباب کشی هستند. در هنگام انتخاب این کارتنها بهتر است اندازه متوسط آن ها را انتخاب کنید؛ یعنی نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک باشند و همینطور بسیار محکم و سالم باشند. بهتر است سعی کنید حتیالامکان از کارتنهای نو استفاده کنید. همچنین لازم است برای کارتنها و جعبهها با استفاده از یک کاتر در دو طرف آنها یک برش دستگیره مانند ایجاد کنید تا به راحتی بتوانید آنها را جابجا کنید. نباید کارتن اسباب کشی را با گذاشتن وسایل زیاد داخل آن سنگین کنید و وزن آنها از یک حد نرمال بیشتر شود.
کارتنهایی با ویژگیهای خاص برای اهداف خاص
امروزه کارتنهایی در بازار موجودند که با ویژگیهای خاص، برای اهداف خاصی طراحی شده اند؛ مثل انواع مختلف جعبه های لامپ، گیتار، رگال دار و …. مثلا یکسری کارتنها در بازار هستند که برای حمل و جابجایی قاب عکس، آینه و شیشه یا هر چیزی شبیه شیشه مناسب هستند که میتوانید با خرید آنها و گذاشتن وسایل شکستنی و مناسب در داخلشان، یک بسته بندی اصولی را انجام دهید و از وسایل خود به خوبی محافظت کنید.
بهتر است وسایل خود را در کارتنهای مقاوم و محکم با فومهای ضربهگیر و پلاستیکهای حباب دار بسته بندی کنید. کارتنهای موز، جزو بهترین گزینههایی هستند که خودتان میتوانید آنها را از فروشگاههای تره بار محله تهیه کنید؛ در این حالت دیگر نگران آسیب رسیدن به وسایل خود در زمان بسته بندی اثاثیه منزل و جابجایی نخواهید بود، اما اگر وسایل بستهبندی پیدا نکردید، می توانید با همان شرکت اسباب کشی هماهنگ کرده تا خدمات مربوط به بسته بندی را برای شما انجام داده و یا حداقل کارتن برای اسباب کشی در اختیار شما قرار دهند.
بسته بندی مرتب اثاثیه منزل
بهتر است اسباب منزل را به صورت مرتب دسته بندی کنید؛ یعنی باید بدانید چه وسایلی را با هم دسته بندی کنید. سعی کنیم وسایلی را که از یک جنس و نوع هستند را در یک کارتن بسته بندی کنید و حتیالامکان از یک ضربهگیر استفاده کنید؛ این نوع ضربهگیرها میتوانند یک نوع کاغذ و بابل رول باشند که در هنگام اسباب کشی بین اسباب شکستنی قرار بدهید تا از برخورد بین آنها جلوگیری کند. علاوه بر این، ضربهگیرها قابل استفاده در بین کارتنهایی که در داخل کامیون قرار میدهید هم هستند.
استفاده از کیسههای خلأ!
از آنجایی که کیسههای خلأ، برای بسته بندی لوازمی مثل پتو، بالشت و لباسهای ارزشمند مناسب هستند ولی قیمتشون بسیار بالاست، زیاد قابل استفاده نیستند؛ بنابراین میتوانید به جای استفاده از آنها از یک کیسهی زبالهی معمولی استفاده کنید. یکی از موارد مهم دیگر در بسته بندی اصولی، استفاده از یه سری چسبهای رنگی برای جداسازی کارتنها از هم دیگه است. یک مورد دیگر که رعایت کردن آن اسباب کشی را برای شما راحت میکند، این است که با استفاده از یک ماژیک، محتویات هر کارتن را بر روی آنها بنویسید؛ چون این کار مانع از هرگونه بینظمی و سر درگمی در حین اسباب کشی میشود.
دسته بندی مناسب برای بسته بندی اثاثیه منزل
برای اینکه هنگام چیدن و مرتب کردن خانه جدید، با مشکلی مواجه نشوید و این کار را به راحتی انجام دهید، باید وسایل خانه را دسته بندی کنید که این دسته بندی خودش شامل بسته بندی و جابجایی لوازم آشپزخانه، پذیرایی، حمام و سرویس بهداشتی، اتاق خواب، انباری، گاراژ و پارکینگ هستند. نکتهی دیگری که در موقع اسباب کشی باید خیلی به آن توجه کنید، این است که نصب و راهاندازی دوباره بعضی از وسایل، کار راحت و آسانی نیست؛ بهتر است قبل از اینکه آنها را از محل اتصالشون جدا کنید، از نحوه اتصال آنها عکس بگیرید تا هنگام نصب مجدد با مشکلی مواجه نشوید.
یک ماه قبل از جابجایی
شرکت جابجایی مورد نظر خود را انتخاب کنید
پیش از شروع فرآیند اسباب کشی، شرکت مربوط به اسباب کشی خود را انتخاب کنید تا در این حالت کارشناسان آن ها به محل مراجعه کردی و برآوردی از هزینه های مربوط به بسته بندی اثاثیه منزل، وسیله حمل و نقل، تعداد کارگران مورد نیاز برای جابجایی و هر نکته مورد نیاز دیگر را به شما اعلام نمایند.
دو هفته قبل از اسباب کشی
- کمدی را به وسایلی که برای تمیزکاری و فنیکاریهای روز آخر نیاز دارید، اختصاص دهید.
- اگر خودتان قصد دارید تا وسایل خانه خود را بستهبندی کنید، اتاق مقصد یا طبقه مقصد را با برچسب روی جعبهها علامت بزنید و محتویات داخل آن را یادداشت کنید. برای مثال روی کارتن ها بنویسید وسایل آشپرخانه (شکستنی)، وسایل پذیرایی(شکستنی)، کتاب و …
- هماهنگیهای لازم برای اعلام آدرس و شماره جدید برای ادامه اشتراک اینترنت خود با شرکت اینترنتی انجام دهید.
هفته آخر پیش از اسباب کشی
- میتوانید از ادارات آب، برق، گاز و تلفن فیش میاندوره بگیرید تا قبل از جابجایی هزینه این خدمات را تسویه کنید.
- نظافت گاز و سایر تمیزکاریهای لحظه آخر را انجام دهید.
- بستهبندی خود را کامل کنید.
- روز جابجایی خود را به شرکت باربری که انتخاب کردید، اطلاع دهید.
روز قبل از اسباب کشی
- وسایلی را که در چند روز اول پس از جابجایی احتیاج دارید، در یک چمدان قرار دهید.
- یخچال خود را یخ زدایی، تمیز و خشک کنید.
- به میزان کافی پول نقد کنار بگذارید.
- اشیای گران قیمت (مثل جواهرات) و مدارک حساس (مثل گذرنامه، شناسنامه و اسناد مهم شخصی) را در کیفی مطمئن قرار دهید و خودتان آنها را به محل جدید منتقل کنید.
در صورت نیاز به هرگونه خدمات مربوط به اسباب کشی از جمله بسته بندی اثاثیه منزل ، وسیله جمل و نقل، کارگر جابجایی می توانید به آچاره مراجعه کنید.