نگهداری از گیاهان آپارتمانی نگهداری از گیاهان آپارتمانی

درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی

باغبانی و سمپاشینگهداری از گیاهان آپارتمانی

برای کسانی که در خانه خود گل و گیاه نگه می‌دارند، هیچ چیز بدتر از این نیست که ببینند برگ‌های گیاه محبوبشان قارچ زده و بیمار شده است. متأسفانه بیماری‌های قارچی برای خیلی از گیاهان پیش می‌آید و هرچقدر هم که از گیاه مراقبت کنید، امکان بروز این مشکل وجود دارد. با ما باشید تا در این مقاله روش درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی را به شما بگوییم و نحوه مقابله با این مشکل را ارائه دهیم.

آشنایی با قارچ و بیماری گیاهان آپارتمانی

پیش از این که به درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی بپردازیم، باید ببینیم قارچ چیست و چگونه سراغ گیاهان ما می‌آید. 

همانطور که انسان‌ها و حیوانات گاهی مبتلا به بیماری‌های قارچی می‌شوند، گیاهان هم از دست این موجود در امان نیستند. قارچ‌ها سلول‌هایی بدون کلروفیل هستند که دارای ساختاری روینده‌اند. قارچ‌ها توسط باد به این‌طرف و آن‌طرف می‌روند و به بدنه‌ی گیاهان، پرندگان، و تمامی موجودات می‌چسبند. زمانی که قارچ به بدن میزبان می‌چسبد، به سرعت گسترش پیدا می‌کند و سطح را آلوده می‌کند. 

اگر می‌خواهید با زمان سمپاشی درختان میوه آشنا شوید، این مقاله برای شماست!

اقدامات لازم هنگام قارچ گرفتن گیاه

به محض این‌که متوجه شدید گیاهتان بیماری قارچی گرفته، باید برگ‌های بیمار را جدا کنید و گیاه را از دیگر گیاهان دور، یا به عبارتی قرنطینه کنید چون بیماری قارچی قادر است به‌سرعت به باقی گیاهان منتقل شود. 

قارچ گیاه

اگر گیاهان قارچی شوند و شما به موقع به گیاه رسیدگی نکنید، گیاه محبوب خود را به سرعت از دست خواهید داد. 

نگهداری از گیاهان آپارتمانی
نگهداری از گیاهان آپارتمانی

علائم قارچ در گیاهان آپارتمانی

برای این که بتوانید اقدامات لازم را پیش بگیرید، باید علائم تشخیص قارچ در گیاهان آپارتمانی را بشناسید. این بیماری، در هر کجای گیاه که باشد، یعنی ریشه، ساقه یا برگ‌ها، نشانه‌های متفاوتی به‌جای خواهد گذاشت.

  1. قارچی شدن ریشه: بهتر است دعا کنید که قارچ هیچوقت ریشه گیاه را هدف نگیرد چون این کار خیلی زود گیاهتان را نابود می‌کند. ریشه مانند قلب گیاه عمل می‌کند و آسیب دیدنش مشکلاتی چون گندیدگی ریشه، زرد یا سیاه شدن برگ‌های گیاه، خشک شدن یا پوسیدن ریشه می‌شود. به احتمال زیاد، بعد از قارچ گرفتن ریشه هیچ کاری از دستتان برای نجات گیاه برنیاید.
  2. قارچی شدن ساقه: ساقه رابطی بین برگ‌ها و ریشه است و مواد مغذی مورد نیاز برای فتوسنتز را به برگ می‌رساند. اگر قارچ به ساقه حمله کند، ساقه تغییر رنگ می‌دهد و سیاه یا قهوه‌ای می‌شود؛ همچنین، دیگر نمی‌تواند رشد کند و کوتاه می‌ماند و به احتمال خیلی زیاد، برگ‌های گیاه نیز می‌ریزند. 
  3. قارچی شدن برگ: برگ‌ها امن‌ترین قسمت برای قارچی شدن هستند و امید به نجاتشان وجود دارد. همچنین، شما زمان بیشتری برای رسیدگی به قارچ برگ خواهید داشت. هر وقت دیدید که برگ‌ها کوچک مانده‌اند، پژمرده و بی‌رمق هستند، یا لکه‌دار شده‌اند، یعنی مورد حمله قارچ قرار گرفته‌اند.
  4. قارچی شدن گل: اگر گل‌های گیاهتان قارچ زده‌اند، دیگر غنچه‌ها باز نمی‌شوند و سیاه می‌شوند. همچنین قارچ گل ممکن است کاری کند رنگشان به قهوه‌ای یا زردی بزند و پژمرده شوند.
  5. قارچ میوه: اگر میوه‌های باغتان قارچ زد یا کشاورز هستید و محصولاتتان قارچی شده‌اند، از درخت یا بوته می‌ریزند، کوچک و بی‌کیفیت و بدمزه می‌شوند، و رنگشان بد می‌شود.

 درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی

آموزش درمان قارچ گیاهان آپارتمانی در ۶ قدم

حالا که متوجه شدید قارچ به همه قسمت گیاه می‌تواند حمله کند و تاثیرات بدی روی رشد گیاه می‌گذارد، می‌خواهید بدانید که چگونه قارچ گیاهان را از بین ببریم. ما در چند مرحله به شما می‌گوییم که بعد از بیمار شدن گیاه چه قدم‌هایی بردارید.

قدم اول: گیاه آلوده را از دیگر گیاهان دور کنید

همانطور که زودتر هم گفتیم، گیاه بیمار را باید سریعا قرنطینه کنید که بیماری به گیاهان دیگر منتقل نشود چون سرعت انتقال قارچ بالاست. گیاه را در جایی قرار دهید که باد به آن نخورد تا قارچ را نپراکند.

قدم دوم: جداسازی بخش‌های بیمار

بخش‌های آسیب دیده گیاه باید قطع شود که به دیگر اجزا نرسد. حواستان باشد که در انجام این کار تاخیر نکنید وگرنه منجر به مرگ گیاه می‌شود. برگ‌هایی که بیمار شده‌اند را ببرید و دور بیندازید.

محاسبه رایگان هزینه نگهداری از گیاهان آپارتمانی!

قدم سوم: تهویه مناسبی ترتیب دهید

اگر گیاهتان پر و پیمان است و برگ‌های انبوهی دارد، ممکن است هوا به خوبی به بخش‌های مختلفش نرسد. اگر کمی از این برگ‌ها را بچینید، گیاه به خوبی هوا می‌گیرد و نفس می‌کشد. عیبی ندارد اگر حتی چند برگ سالم جدا کنید. 

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که انواع قارچ گیاهان آپارتمانی در محیط‌های سرد، تاریک و مرطوب رشد می‌کند. گیاه خود را در جایی قرار دهید که نور کافی بگیرد، رطوبت کم باشد و هوا سرد نباشد که بستر لازم برای رشد قارچ فراهم نشود.

قدم چهارم: گیاه را تمیز کنید

برای استحمام یا تمیز کردن گیاه، نیاز به ترکیب خاصی ندارید. کمی آب گرم با چند قطره مایع دستشویی ترکیب کنید و با دستمالی نرم، به گیاه بکشید. اصلا از آب خالی استفاده نکنید وگرنه وضع گیاه بدتر می‌شود. 

اگر حس می‌کنید وضع گیاه وخیم است و قارچ‌ها زیادند، درون وان را با آب گرم پر کنید، کمی مایع اضافه کنید و گیاه را در محلول بگذارید.

قدم پنجم: استفاده از قارچ کش برای درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی

برای تهیه قارچ کش، باید بدانید که چه نوع قارچی به گیاه حمله کرده. برای تهیه قارچ کش حتما توضیح کاملی از وضع گیاه به فروشنده ارائه دهید و حتما از قسمت آسیب دیده عکس بگیرید. بدین ترتیب می‌توانید قارچ کش مورد نیاز را تهیه کنید. نحوه استفاده از قارچ کش برای گیاهان آپارتمانی بدین صورت است که باید بخش‌های آسیب دیده را با قارچ کش اسپری کنید.

قدم ششم: خاک را عوض کنید

اگر قارچ‌ها خاک را هم آلوده کرده‌اند، خاک گلدان را عوض کنید تا وضع بدتر نشود.

اگر مطمئن شدید که نمی‌توانید گیاه را از قارچ نشان دهید و خواستید که همچنان گیاه را داشته باشید، می‌توانید از بخش‌های سالم آن پاجوش یا قلمه بگیرید و در خاک دیگری بکارید؛ اما پبش از کاشت، حتما قارچ کش به قلمه‌ها بزنید.

گیاهان چگونه قارچ می‌زنند؟

گفتیم که قارچ‌ها ذرات ریز و بی‌وزنی هستند. این ذرات به کمک باد جابجا می‌شوند و میزبان پیدا می‌کنند بنابراین ممکن است قارچ از هر جایی سراغتان آمده باشد. قارچ ممکن است از خاک آلوده گریبانگیر گیاهتان شده باشد. برای از بین بردن قارچ گلدان، باید حتما هم گلدان، و هم خاک را عوض کنید. 

اگر قارچ از علف‌های هرز آمده باشد، یک درمان خانگی برای گیاهان آپارتمانی شما این است که این علف‌ها را هر چه زودتر از بین ببرید تا بستر قارچ نابود شود یا این که با قارچ کش آن‌ها را از بین ببرید. 

اقدامات لازم هنگام قارچ گرفتن گیاه

مشکل قارچ حتی می‌تواند به آب برگردد. اگر آبی که استفاده می‌کنید آلوده به قارچ باشد، تنها راهی که دارید عوض کردن آب است و اگر هم بذر گیاه یا قلمه‌هایی که کاشته‌اید قارجی بوده‌اند، باید گیاه را با قارچ کش معالجه کنید و اگر وضع وخیم بود، از خانه دور کنید.

انواع قارچ گیاهان خانگی 

  1. قارچ phytophtora: این قارچ ریشه گیاه را می‌پوساند و معمولا به گیاهان میوه‌دار نظیر گلابی و گیلاس حمله می‌کند و خسارات سنگینی بر دست گشاورزان و باغداران می‌گذارد. پوسیدگی فیتوفتورایی، نامی است که در ایران گیاه را با آن می‌شناسند. برای پیشگیری از خراب شدن ریشه گیاه، زهکشی خاک را بالا ببرید، درختانی بکارید که در برابر این گیاه مقاوم هستند، و از سم بردوفیکس استفاده کنید.
  2. قارچ serpula lacry mans و coniophoraputeana: این دو قارچ هم گیاهان آپارتمانی را از بین می‌برند. قارچ اولی پوسیدگی خیس ایجاد می‌کند و قارچ دومی پوسیدگی خشک. این قارچ‌ها ساقه و ریشه را پوک می‌کنند.
  3. قارچ زنگار یا pucciniales: بیماری قارچ زنگار بسیار شایع است و می‌تواند به تمامی اجزای قارچ حمله‌ور شود. نشانه‌ها و علائم این قارچ، یه شکل لکه‌های زرد، نارنجی یا قهوه‌ای خود را نشان می‌دهند و سرعت پخش بالایی دارند.
  4. قارچ melanconiales: این قارچ بیماریِ زغالک را ایجاد می‌کند و می‌تواند موجب مرگ گیاه شود.
  5. قارچ plasmodiophora brassicae: این قارچ، با حمله به ریشه، آن را ضعیف می‌کند و اجازه نمی‌دهد مواد مغذی را به برگ‌ها برساند. در نتیجه، برگ‌ها به رنگ سبز مایل به آبی درمی‌آیند.
  6. قارچ peronosporaceae: بیماری‌ای که این قارچ ایجاد می‌کند، سفیدک کرکی نام دارد و در مناطقی که هوای مرطوب دارند پدید می‌آید. لکه‌هایی که این بیماری روی برگ ایجاد می‌کند، بی‌رنگ هستند.
  7. قارچ physoderma: بیماری زگیل تاجی به دست این قارچ ایجاد می‌شود. اگر روی گیاه برآمدگی‌هایی شبیه زگیل می‌بینید، به این بیماری مبتلا شده است.
  8. قارچ urocystis colchici: این قارچ بیماری سیاهک را ایجاد می‌کند و متأسفانه جان گیاه را حدود یک ماه و نیم بعد از حمله، می‌گیرد. لکه‌های سیاه ایجاد شده روی برگ و پیچ خوردن برگ‌ها، نشانه‌ی بروز این بیماریست.
  9. قارچ pyrenophora tritici: این قارچ لکه‌ّای زرد روی بدنه‌ی گیاه می‌پراکند. این بیماری، جز شناخته‌شده‌ترین بیماری‌های قارچی به حساب می‌آید و اگر به آن نرسید، گیاهتان را از بین می‌برد.

۳ درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی که به ابزار خاصی نیاز ندارند!

مراقبت و نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم آچاره

۱. نجات جان گیاهان با دارچین

کسانی که ارکیده پرورش می‌دهند، برای اینکه برگ گیاهان قارچ نزند یا قارچ را درمان کنند، از دارچین کمک می‌گیرند. دارچین همچنین مانع رطوبت زیاد گیاه می‌شوند.

برای استفاده از این روش، دست خود را به پودر دارچین آغشته کنید و آن را به نواحی آسیب دیده بکشید. در استفاده از دارچین احتیاط کنید چون مصرف بیش از حد می‌تواند برگ را بسوزاند.

۲. درمان خانگی قارچ گیاهان آپارتمانی با جوش شیرین

اگر لکه‌های سیاه روی برگ‌ها پدیدار شده، یا میخواهید از پدیدار شدنش پیشگیری کنید، از ترکیب زیر کمک بگیرید.

یک چهارم پیمانه آب، یک قاشق چایخوری جوش شیرین، نصف قاشق چایخوری صابون مایع.

این ترکیب را در یک آبپاش بریزید و بالا و زیر برگ‌ها اسپری کنید. استفاده از این ترکیب، به‌خصوص در روزهای ابری، منجر به پیشگیری از بروز این بیماری یا بدتر شدنش می‌شود.

۳. درمان خانگی قارچ گیاهان به کمک شیر

اگر ۳ پیمانه آب با یک سوم پیمانه شیر ترکیب شود، معجونی می‌سازد که می‌تواند گیاه را پروتئین تراپی کند و با پوشاندن منافذ گیاه، از بیماری‌های قارچی حفظ کند. کافیست این ترکیب را روی گیاه اسپری کنید.

اگر به نگهداری از گل و گیاه علاقمند هستید و در خانه خود گلخانه دارید؛ می‌توانید تمیز کردن آن را به ما بسپارید. نظافت گلخانه تاثیر زیادی بر شادابی گل‌های شما دارد. تمیز کردن گلخانه با وجود تعداد زیادی گلدان و ریختن مداوم خاک پای گلدان کار ساده‌ای نیست. از خدمات نظافت منزل آچاره استفاده کنید. برای اطلاع از قیمت سفارش خود را به‌رایگان ثبت کنید.

3.7/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممکن است به این مطالب هم علاقمند باشید

دانلود اپلیکیشن دانلود آچاره

با نصب اپلیکیشن آچاره بیش از 256 خدمت مورد نیاز در جیب شماست.

  • دانلود مستقیم آچاره
  • آچاره در گوگل‌ پلی
  • آچاره در کافه بازار
  • آچاره در  مایکت
دکمه بازگشت به بالا