چند وقت یکبار باید مبل شسته شود؟
مبلها جزو آن دسته از لوازم منزل هستند که در معرض آلودگی زیادی قرار دارند، از طرفی شستن مکرر آنها باعث آسیب دیدن بافت پارچه میشود. حال این سول پیش میآید که چند وقت یکبار مبل باید شسته شود؟ از طرفی خرید مبلمان به علت هزینههای سنگین دشوار است و از طرفی دیگر بسیاری از افراد دغدغه تمیزی لوازم منزل خود را دارند.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا ضمن بررسی روشهای صحیح شست و شوی مبل به پاسخ این سوال برسید و بتوانید از مبلهای خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید.
استفاده ازمواد شوینده مناسب برای شست و شوی مبل
بیایید در ابتدا به مهمترین نکاتی که در شست و شوی مبلها باید توجه داشته باشید بپردازیم. غلظت کف ماده شوینده با کیفیت آن رابطه مستقیم دارد یعنی هرچه مواد شوینده باکیفیتتر باشد، کف حاصل از ترکیب آن با آب غلیظتر میباشد.
نکته دیگری که باید توجه داشته باشید این است هر مواد با قدرت پاککنندگی بالا برای مبل مناسب نیست، قبل از اینکه اقدام به شستشوی مبل نمایید اگر پشت مبل اتیکت یا برچسبی دارد آن را مطالعه کنیدتا از نحوه شست و شو و مواد شویندهای که باید مصرف کنید آگاه شوید.
علائم اختصاری برچسب مبل
- w: میتوان برای شست و شوی مبل از آب استفاده کرد.
- ws: برای شستن مبل هم از شویندههای مایع میتوانید استفاده کنید و هم شویندههای خشک.
- s: از آب نمیتوان برای شستن مبل استفاده کرد و فقط باید از شویندههای خشک استفاده شود.
- o: برای شستن مبل فقط باید از آب سرد استفاده کنید.
- x: مبل به هیچ عنوان نباید از شویند استفاده شود و فقط باید جارو برای شست آن استفاده کرد.
زدودن خاک مبلها
نشستن خاک روی مبلها باعث کدر شدن پارچه مبل و آسیب بافت آن میشود. شما باید هنگام نظافت منزل با استفاده از سری برسدار جارو برقی میتوانید خاک روی مبل را بگیرید اما توجه داشته باشید که جارو برقی به طور مستقیم نباید روی مبل کشیده شود زیرا باعث سابیده شدن پارچه میشود.
چند وقت یکبار باید مبل شسته شود؟
تمام مبلهای شما نیازی به شستن ماهانه ندارند. اگر از برخی مبلهایتان کمتر در معرض استفاده قرار دارند، یا حیوان خانگی ندارید که پارچه مبلها در معرض آلودگی قرار بگیرند، شستن مبلها سالی یک بار کافی است.
اگر مبلها رو نشوریم خراب میشوند؟
حقيقت اين است كه عدم شست و شوی مبلها باعث خراب شدن یکباره آن نمیشود، اما طول عمر و دوام مبل را به تدریج کاهش میدهد. به خصوص مبلهایی که در لابی ساختمانها در معرض استفاده عموم قرار دارند یا توسط ادرار حیوانات خانگی آلوده میشوند بوی بدی به خود میگیرند. به علاوه اگر لکه چربی مبل یا کثیفی روی پارچه مبل بماند به سختی تمیز میشود.
نکات تکمیلی
- قبل از استفاده از شویندهها آن را روی یک قسمت از مبل امتحان کنید اگر پارچه مبل آسیب ندید از آن استفاده نمایید.
- پس از ایجاد لکه به روی مبل فورا اقدام به شست و شوی لکه نمایید و آن را به تعویق نندازید زیرا بسیاری از لکهها به راحتی پاک میشوند اما اگر جذب پارچه شوند شست و شوی آنها دشوار خواهد شد.
- قبل از شست وشوی مبل حتما برچسب آن را مطالعه نمایید.
- از رو مبلی استفاده کنید تا مبلهایتان کمتر خاک بگیرند.
- حداقل سالی یک بار و حداکثر 6 ماه یک بار برای شست و شوی مبلها اقدام نمایید.
- برای پاک کردن لکه مبل با جوهر از روی مبل از محلول نمک و الکل استفاده کنید.
- برای تمیز کردن مبل به جای آب و صابون از سرکه نیز میتوانید استفاده کنید.
نتیجهگیری
به طور کلی شست و شوی مبلها اگر با استفاده از مواد شوینده مناسب انجام بگیرد به مبل آسیب نمیزند. شستن مبلهایی که کمتر در معرض استفاده قرار دارند سالی یک بار کافی است اما مبلهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند برای جلوگیری از جذب بو و لکه بهتر است هر 6 ماه یک بار مورد شست و شو قرار بگیرند.
قبل از شست و شوی مبل، مطالعه برچسب مبل ضروری است زیرا ممکن است مواد شوینده با بافت پارچه مبل سازگار نباشد و به آن آسیب برساند.
آچاره خدمات مبل شویی در تهران و شهرستانها ارائه میدهد. شستشوی مبل شما با دستگاه مخصوص و مواد شستشوی نانو و توسط تکنسین ماهر انجام میشود. برای اطلاع از قیمت این خدمت کافی است به راهنمای قیمت مندرج در این صفحه https://achareh.co/landing/furniture-cleaning مراجعه کنید.