معرفی چند ترفند آسان برای تعمیر خانگی مبل

مبلها، مانند دیگر لوازم پرکاربرد در هر خانهای، بعد از مدتی در اثر استفاده مداوم، فرسوده یا خراب خواهند شد. در این مواقع ممکن است به فکر تعویض و خرید مبلمان جدید برای خانه بیوفتید. اما شما میتوانید بهجای صرف هزینه و زمان برای خرید مبلمان جدید، با چند ترفند ساده، مبلمان قدیمی خود را در کوتاهترین زمان ممکن در خانه تعمیر کنید. در این مقاله از مجله آچاره به معرفی آسانترین ترفندهای تعمیر خانگی مبل میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
روشهای تعمیر خانگی مبل
شیوههای تعمیر مبل بر اساس نوع آسیب وارد شده به آن میتواند متفاوت باشد. در ادامه به بررسی هریک میپردازیم:
1. رفع خراشیدگی بدنه مبل
یکی از مشکلات رایج مبلهای چوبی، به وجود آمدن خراشیدگی بر روی پایه و دستههای آن است. خراشیدگیها به دو دسته سطحی و عمیق تقسیم میشوند:
خراشیدگیهای سطحی:
- برای بر طرف کردن خراشیدگیهای سطحی میتوانید از گردو استفاده کنید. یک مغز گردو را بر روی سطح مورد نظر بکشید؛ نفوذ روغن گردو باعث میشود تا خراشیدگی از بین برود.
- از دیگر راههایی که میتوانید برای بر طرف کردن خراشیدگیهای سطحی استفاده کنید، ترکیب روغن مایع و سرکه است. استفاده از این محلول خراشیدگیهای جزئی را از بین میبرد.
- برای پر کردن سطح خراشیدگی از مداد ابرو نیز میتوانید استفاده کنید. توجه داشته باشید که مداد حتما هم رنگ چوب مبل باشد.
خراشیدگی عمیق:
برای بر طرف کردن خراشیدگیهای عمیق به یک سمباده نرم، بتونه و همرنگی مبل نیاز دارید.
- ابتدا با استفاده از یک بتونه نرم پوستههای اضافه سطح خراشیده را بر طرف کنید و آن را صاف کنید.
- به آرمی مقداری بتونه بر روی سطح مورد نظر بکشید.
- محلول هم رنگی چوب را به سطح مورد نظر اضافه کنید و بگذارید چند ساعت بماند تا سطح خراشیده یک دست شود.
تعمیر فرورفتگی تشک مبل
یکی از مشکلات رایج در مبلها فرو رفتگی تشک آنها است که ظاهر ناخوشایندی به مبل میبخشد. ابتدا بررسی کنید که دلیل فرورفتگی از فنرهای مبل است یا پنبههای داخل پارچه؛ اگر مشکل از پنبهها بود، روکش مبل را باز کنید و با دو لایه پنبه یا فوم داخل آن را پر کنید و سپس آن را ببندید.
اما اگر مشکل از فنرهای مبل باشد باید بررسی کنید که فنرها خمیده شدهاند یا شکسته. اگر خمیده شده باشند میتوانید آنها را با استفاده از یک انبر دست تعمیر کنید. اما اگر شکسته باشند لازم است که مبل را به یک تعمیر کار حرفهای بسپارید.
تعمیر شکستگی پایه مبل
گاهی ممکن است پایههای مبل در اثر قرار گرفتن بر روی سطح ناصاف یا فشار اجسام سنگین دچار ترک یا شکستگی شوند. اگر پایههای مبل به صورت پیچی باشند میتوانید به راحتی پایهها را به وسیله پیچها از مبل جدا کنید و آنها را تعویض کنید. اما اگر پایهها به بدنه متصل باشد یا دسته مبل شکسته باشد، میتوانید نواحی شکستگی را با چسب چوب قوی تعمیر کنید.
ترفند تعمیر خانگی مبل چرمی
در آخر به آموزش یک ترفند ساده برای تعمیر مبلمان چرمی در خانه میپردازیم. این نوع مبلمان به دلیل جنس خاص خود در معرض آسیبدیدگی بیشتر و طول عمر کوتاهتری نسبت به دیگر مبلها قرار دارند. برای تعمیر مبلمان چرمی مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا آن قسمت از مبل را که دچار ترک یا پوست پوست شده را با یک پارچه نرم آغشته با سرکه سفید یا الکل به خوبی تمیز کنید.
- چرم یا پارچهای هم رنگ پارچه مبلتان تهیه کنید و در زیر قسمت پارگی قرار دهید.
- لبههای درزها را به چسب آغشته کرده و به یکدیگر فشار دهید. میتوانید برای این کار یک کتاب یا جسم سنگین را روی سطح مورد نظر قرار دهید از اتو یا سشوار با حرارت کم استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی : مبل آموزش رنگ کردن مبل
- اگر محل ترمیم شده دچار برآمدگی بود میتوانید سطح آن را به ارمی با سمباده نرم صاف کنید.
- در نهایت اگر محل ترمیم شده با دیگر قسمتهای مبل تفاوت دارد، میتوانید از رنگ مخصوص چرم برای یکدست کردن رنگ مبل استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : ساختن لکه بر مبل خانگی
سخن پایانی
در این مقاله از مجله آچاره به تفکیک نوع آسیب دیدگی و جنس مبل، به معرفی چندین ترفند برای تعمیر خانگی مبل پرداختیم. شما میتوانید سوالات خود را در رابطه با تعمیر مبل، در بخش نظرات درمیان بگذارید تا پاسخ خود را در کوتاهترین زمان ممکن از متخصصین آچاره دریافت کنید.