قطع شدن برق پراید، سمند یا هر خودروی دیگری که در ایران استفاده میشود، مشکل رایج، و بهغایت خطرناکی است که باید حتما به آن رسیدگی شود.
در صورت قطع شدن برق ماشین، بههیچوجه نباید به استفاده از آن ادامه دهید؛ چون هم سلامت خود و دیگر سرنشینان خودرو به خطر میفتد و هم ممکن است دیگر قطعات ماشین در اثر عدم وجود برق آسیب ببینند.
در این مقاله میخواهیم در خصوص دلایل قطع شدن برق پراید در حال حرکت یا در حال سکون، و اقداماتی که باید در این زمان انجام دهید صحبت کنیم. اگر شما هم پراید میرانید و با مشکل برقرسانی خودرو مواجه شدهاید، توصیه میکنیم این مقاله را بههیچوجه از دست ندهید.
- قطع شدن برق پراید میتواند به خرابی قسمتهای دیگر خودرو هم منجر شود؛ پس باید آن را هرچه سریعتر پیگیری کنید.
- برای اینکه منشا مشکل را پیدا کنید، لازم است که شمعها، خازن، فیوز و دلکو را کاملا معاینه و عیبیابی کنید.
فهرست مطالب
۱. قطع شدن برق پراید بهعلت خرابی سوئیچ
با چرخاندن سوئیچ در جا سوئیچیِ جلوی فرمان، برق خودرو وصل میشود؛ پس این احتمال وجود دارد که یکی از دلایل قطع شدن برق پراید خرابی سوئیچ باشد.
بهطور کلی توصیه میکنیم عیبیابی و رسیدگی به این قطعه را به تعمیرکار خودرو بسپارید؛ چون لازمهی تعمیر آن، داشتن دانش فنی و تسلط کامل بر اجزای خودرو است. اما خوب است بدانید که برای بررسی آن، باید به مغزی سوئیچ دسترسی پیدا کنید.
وقتی به آن رسیدید، در صورتی که مشکل از سوئیچ باشد، احتمالا میبینید که اتصالات داخلی آن سوخته و برق خودرو را قطع کرده. از عواقب خراب بودن سوئیچ، میتوانیم به قطع شدن رادیو و سیستم جرقهزنی ماشین اشاره کنیم؛ چون برق این قطعات هم بهوسیله سوئیچ ماشین تامین میشود.
اما راهحل توصیهشده برای رفع مشکل خرابی سوئیچ چیست؟ آیا باید آن را تعمیر کرد؟ بهطور کل توصیه میشود که تعمیر آن را فراموش کنید و در عوض، سوئیچ را عوض کنید.



خدمات برق و باتری خودرو را به کارشناسان خبره آچاره بسپارید.
- تست و تعویض باتری خودرو
- تعمیر بالابر شیشه
- نصب و تعمیر آینه خودرو
- باتری به باتری
- تعویض تسمه دینام خودرو



- تست و تعویض باتری خودرو
- تعمیر بالابر شیشه
- نصب و تعمیر آینه خودرو
- باتری به باتری
- تعویض تسمه دینام خودرو
۲. خرابی بست فیوز
بست فیوز، سیمهایی هستند که مثل خود فیوز کار میکنند. این سیمها جریان برق را از خود عبور میدهند و نمیگذارند به دیگر قطعات ماشین آسیبی برسد. آیا وجود این بستها در خودرو ضروریست؟ بله. بستها بخشی از برق ماشین را تامین میکنند و در یکسری از جاها باید باشند اما این قطعات، طول عمر مشخصی دارند و باید بهموقع عوض شوند.
نگاهی به بست فیوزهای ماشین بیندازید. اگر تابهحال عوض نشدهاند، احتمالا دلیل قطع شدن برق پراید شما خرابی و فرسایش این قطعات است.
۳. قطع شدن برق پراید بهعلت خرابی باتری
یکی از مشکوکترین قسمتها در زمان قطع شدن برق پراید، باتری و اتصالات آن است. خوشبختانه بررسی این قسمت سختی زیادی ندارد و شما میتوانید بهراحتی به باتری دسترسی پیدا کنید.
ممکن است وقتی سراغ باتری رفتید، ببینید که سولفاته شده است. در این صورت، رسوبات را پاک کنید و سرباتری را در جای خود محکم کنید. هر یک از اتصالات که شلشده است را نیز محکم کنید.
همچنین ممکن است کابلها زنگزده باشند. وضعیت آنها را بررسی کنید و اگر متوجه زنگزدگی شدید، آنها را عوض کنید. زنگزدگی میتواند منجر به قطع شدن برق ماشین شود.
۴. خرابی دینام
یکی دیگر از علائم و دلایل خرابی یا قطع شدن برق پراید یا نوسانات آن، به دینام خودرو برمیگردد. دینام طول عمر مشخصی دارد و اگر این عمر به پایان برسد، نمیتواند برق دستگاه را تامین کند. در این صورت، ماشین بهجهت تامین برق موردنیاز خود، سراغ باتری میرود. اما باتری هم تا حدی کشش دارد و بعد از آن، باتری هم از کار میفتد.
محاسبه رایگان هزینه خدمات برق خودرو!
توصیه میکنیم در فواصل زمانی مشخصی دینام را چک کنید. برای این کار خودرو را به تعمیرگاه ببرید تا اگر متوجه خراب بودن دینام آن شدند، اقدامات لازم جهت تعمیر آن را انجام دهند.
نحوه عیبیابی و پیدا کردن دلیل قطع شدن برق خودرو
تا اینجای کار دیدیم که خرابی برق ماشین به دلیل از کار افتادن یا تمام شدن عمر چه قطعاتی اتفاق میفتد. حالا میخواهیم ببینیم پیش از مراجعه به تعمیرگاه برای بررسی و عیبیابی خودرو، خودمان چه قسمتهایی از آن را چک کنیم.
- فیوزها را بررسی کنید: اول از همه به سراغ این قطعات بروید و ببینید سالم هستند یا نه. به چراغ چک خودرو هم توجه داشته باشید.
اگر بقیه چراغهای ماشین مثل چراغ روغن و باتری روشن میشوند اما چراغ چک نه، احتمالا فیوز خراب شده است. - شمعها را چک کنید: برق در نهایت به شمعها میرسد. باید ببینید که شمعها برق دارند یا نه. برای اینکار یکی از وایرها را اندکی از جای خود بیرون بکشید و از کسی بخواهید که استارت بزند.
به رنگ جرقه دقت کنید. اگر جرقه آبی و پرقدرت بود، یعنی شمعها ایرادی ندارند، اما اگر جرقه رمق نداشت و زرد رنگ بود، یعنی خازن دارد نیمسوز میشود.
در چنین صورتی بهتر است شمعها را عوض کنید. - دلکو را چک کنید: ممکن است دلکو خیس شده باشد و درست کار نکند. آن را با یک کهنهی خشک تمیز کنید و وایرها را یکییکی بیرون بیاورید و به بررسیشان بپردازید.
ممکن است بدنهی دلکو ترک خورده باشد یا کنتاکتهای آن آسیب دیده باشند؛ پس یک بررسی و معاینهي کلی ضروریست. - سراغ خازن بروید: یکی دیگر از عواملی که منجر به قطع شدن برق پراید میشود، خازن است. خازن جریان برق را کنترل میکند و از شدت جرقه میکاهد.
اگر جرقهای که به دست خازن تولید میشود زرد باشد، خازن نیمسوز شده و عملکرد برق خودرو را مختل میکند. اگر جرقه آبیرنگ بود، خوشبختانه خازن ایرادی ندارد.
تعمیر پراید در محل با آچاره
در تمامی بخشهای این مقاله به شما گفتیم که در صورت قطع شدن برق پراید به هر دلیلی، خودتان اقدام به هیچ کار تعمیراتیای نکنید.
کارهای تعمیراتی مهارت فنی و تجربه میخواهند و اگر این 2 ویژگی را نداشته باشید، ممکن است خسارت بیشتری به خودروتان وارد کنید. توصیه میکنیم در هر زمان و مکانی که بودید و ماشین شما دچار مشکل شد، حتما از تیم تعمیرات خودرو کمک بگیرید.
پیشنهاد ما به شما برای رفع قطع شدن برق پراید، کمک گرفتن از تعمیرکاران کاربلد و مجرب آچاره است. برای اینکه با این تعمیرکاران بیشتر آشنا شوید و راحتتر بتوانید انتخاب کنید، توصیه میکنیم که سری به وبسایت آچاره بزنید.