انداختن قند در آب پتوس؛ ممنوع یا مجاز؟!

از جمله گیاهان محبوب و مقاوم که از زیبایی خاصی برخوردار هستند، میتوان به گیاه پتوس اشاره کرد که امروزه موردتوجه افراد زیادی قرار دارد. سرعت رشد بالا و سازگار بودن با شرایط محیطی مختلف، عواملی هستند که در پرطرفدار بودن پتوس هم تاثیر زیادی دارند. بسیاری از افراد علاقهمند هستند که به رشد انفجاری پتوس خود کمک کنند؛ ازاینرو به روشهای مختلفی از جمله انداختن قند در آب پتوس روی میآورند.
اگر شما هم نسبت به صحت و تاثیر این موضوع کنجکاو هستید با ما همراه شوید تا درستی این ایده را به دقت بررسی کنیم.
- اگر با شوک پیوند آشنایی دارید، بهتر است از آب قند برای این کار استفاده نکنید.
- اگر میخواهید از پژمردگی شاخههای بریده جلوگیری کنید، استفاده از قند منطقی است.
- برای جذب کردن گردهافشانها میتوانید از این تکنیک استفاده کنید.
- بهتر است بدانید که گیاه پتوس از لحاظ قرارگیری در محیطهای با نور کم یا نور زیاد، انعطافپذیر است.
- اگر از آب برای نگهداری پتوس استفاده میکنید، در صورت مشاهده جلبک بایستی گیاه را از ظرف برداشته و ظرف را تمیز کنید.
آیا انداختن قند در آب پتوس موثر است؟
گلوکز که یک مونوساکارید محسوب میشود، همان قندی است که توسط گیاهان به وجود میآید. با این تفاوت که با قندی که توسط انسانها مورداستفاده قرار میگیرد، از لحاظ ساختاری متفاوت است و نوعی مونوساکارید محسوب میشود و تجزیه آن به آسانی صورت نمیگیرد.
با توجه به اینکه ریشه گیاهان از قدرت کافی برای جذب قند مصرفی انسانها برخوردار نیستند، انداختن قند در آب پتوس چندان منطقی نیست.
نکته مهم دیگری که لازم است به آن توجه کنید این است که گیاهان میتوانند عملیات فتوسنتز را انجام دهند و قند موردنیاز خود را تامین کنند. گیاهان در هر مرحلهای که باشند، قند متناسب با خود را تامین و استفاده میکنند.
اما در نتیجه تجربیاتی که به دست آمده است، همچنان انداختن قند در آب پتوس از سوی بعضی افراد به کار میرود که در ادامه به فواید این نوع آبیاری پتوس میپردازیم.
فواید قند برای گیاه پتوس
- این کار میتواند انرژی موردنیاز را سریعتر تامین کند.
- تاثیر مثبتی در سبز شدن برگها داشته و عامل محرکی برای رشد گیاه محسوب میشود.
- افزایش مقاومت گلها در برابر بیماریها یکی از فواید تاثیر آب قند بر رشد گیاهان است.
- افزایش تولید کلروپلاست نیز از دیگر فواید مهم استفاده از این روش به حساب میآید.
معایب قند برای گیاه پتوس
- ایجاد فضایی برای رشد قارچها
- موثر در چسبیدهشدن ریشههای گیاه
- افزایش ویسکوزیته و عدم جذب آب
- آسیب به آوندها
قبلا به این مسئله اشاره کردیم که گیاه قادر است قند موردنیاز خود را تامین کند و نبایستی این کار به روشهای مصنوعی انجام شود. نکته دیگر آنکه مولکولهای قند نسبت به آب بزرگتر بوده و گیاهان قادر به جذب آنها نیستند.
چرا نباید قند در آب پتوس بیندازیم؟
اگرچه انداختن قند در آب پتوس مانند بهره بردن از خواص آب برنج برای گیاه در بین بعضی علاقهمندان به نگهداری این گیاه زیبا مرسوم است؛ اما با توجه به دلایل زیر بهتر است برای رشد گیاه پتوس از قند استفاده نکنید که عبارتند از:
افزایش ویسکوزیته و عدم رسیدن آب به گیاه
یکی از مهمترین دلایل برای استفاده نکردن از قند در آب گیاهان، افزایش یافتن ویسکوزیته آن است. با این کار آب لازم به گیاه نرسیده و در نتیجه بعد از گذشت مدت زمانی، گیاه پتوس خشک میشود. اگر میخواهید آوندها آب را به گیاه برسانند، از بالا رفتن غلظت آب جلوگیری کنید.
ایجاد قارچ
دومین دلیل مهم برای استفاده نکردن از قند برای پتوس، جلوگیری از ایجاد محیطی مناسب برای رشد قارچها و باکتریها است. با انداختن قند در آب پتوس یا خاک گیاه، شرایط محیطی مرطوب و شیرین زمینه را برای رشد قارچها فراهم میکند.
پاره شدن آوندهای گیاه
انداختن قند در آب پتوس با معایب زیادی همراه است که یکی از آنها، پاره شدن آوندهای گیاه است. زمانیکه از قند برای رشد گیاه استفاده میکنید، باید بدانید که احتمال تبدیل شدن قندها به کریستال بیشتر میشود.
اگر چنین اتفاقی بیفتد، کریستالهای بهوجود آمده خواهند توانست بافت آوندها را پاره و نابودشان کنند.
عدم وجود سیستم متابولیکی در گیاه
بهعلت آنکه پتوس فاقد سیستم متابولیکی است، استفاده از قند در محیط رشد این گیاه خطراتی را به همراه دارد. در حقیقت بهدلیل نبود این سیستم در گیاهان، آنها قادر نخواهند بود تا فرآیند اسمز را بهخوبی انجام دهند.
در نتیجه این اختلال، آب بهجای آنکه توسط ریشهها جذب شوند، ریشهها آب را به بیرون منتقل کرده که در نهایت شاهد خشک شدن گیاه خواهید بود.
چرا برخی افراد انداختن قند در آب گیاه پتوس را توصیه میکنند؟
با توجه به تمامی معایبی که ذکر شد، این احتمال وجود دارد که برخی از افراد بهدلایل زیر به تاثیر آب قند بر رشد گیاهان اصرار ورزند که بهتر است با دلایل آنها آشنا شوید. از جمله مهمترین دلایل این افراد برای این توصیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای ترمیم شاخههای خشک میتوان از قند و شکر استفاده کرد.
- با این روش میتوان ریشههای گیاه را تمیز کرد.
- از آنجایی که قند سبب رشد باکتریها میشود لذا این کار با مرگ نماتدهای خاک همراه است.
سخن پایانی
تاثیر آب قند بر رشد گیاهان موقتی خواهد بود و نمیتوانید انتظار نتیجه خارقالعاده داشته باشید. در این مطلب بهطور کامل بررسی شد که انداختن قند در آب پتوس چه فواید و معایبی خواهد داشت.
اگر میخواهید از این گیاه زیبا بهطور سالم نگهداری کنید، بهتر است به جای آنکه از قند برای دست یافتن به نتایج موقتی در گیاه پتوس استفاده کنید، با رساندن آب و نور کافی به گیاه کمک کنید تا بتواند فتوسنتز را به درستی انجام دهد.
در نهایت توصیه میشود قند را با توجه به دلایلی که ذکر شد، در آب پتوس قرار ندهید. شما میتوانید سوالات خود را درباره نگهداری از گیاهانی مانند پتوس و انداختن قند در آب این گیاه یا سایر گونهها در قسمت نظرات همین صفحه بنویسید تا کارشناسان آچاره در اسرع وقت شما را راهنمایی کنند و از طریق ایمیل به شما اطلاعرسانی شود.
در نهایت پیشنهاد میکنیم مقاله روش صحیح آبیاری پتوس و علت سیاهشدن نوک برگ پتوس را که درباره آبیاری صحیح و یکی از مشکلات متداول این گیاه زیبای آپارتمانی است مطالعه کنید.
سوالات متداول
نگهداری پتوس در آب یا خاک، کدام یک بهتر است؟
اینکه از آب یا خاک برای نگهداری پتوس استفاده کنید، کاملا به شما و نحوه نگهداریتان وابسته است. چنانچه از آب برای اینکار استفاده بکنید بایستی از مقدار زیادی مواد مغذی برای رشد سریع آن استفاده کنید. اگر از خاک برای نگهداری پتوس استفاده میکنید، با آبیاری مناسب خواهید توانست سرعت رشد آن را افزایش دهید.
بهترین جایگزین قند برای گیاه پتوس چیست؟
از انداختن قند در آب پتوس برای رشد آن خودداری کرده و به جای این کار سعی کنید به گیاه، نور و آب کافی برسانید تا پتوس بتواند فرایند فتوسنتز را انجام دهد. استفاده از کود مناسب نیز توصیه میشود.