آموزش هواگیری پکیج در 7 مرحله
وقتی که در رادیاتورها هوا باشد باعث اختلال در عملکرد پکیج و رادیاتورها و سرد شدن بخشی از پکیج میشود. برای بهینه کردن گرمای رادیاتورها و تامین ایمنی پکیج، تنظیم فشار آب گرم و همچنین کاهش سروصدای لولههای پکیج باید بهموقع عملیات هواگیری پکیج را انجام دهید.
شما با دیدن علائمی مانند گرم نشدن آب، سرد شدن بعضی از بخشهای شوفاژ یا گرم نشدن آن، میتوانید متوجه شوید که پکیج شما به هواگیری احتیاج دارد. برخی تصور میکنند در ایام تابستان که اغلب پیکج خاموش است دیگر نیازی به هواگیری پکیج نیست اما اشتباه است و باید در تمام فصول انجام شود.
- عقربه فشار بار، کمتر از یکبار باشد باید فرایند مورد نظر شروع شود.
- اگر هواگیری انجام نشود با افت فشار آب روبهرو میشویم.
- برای جلوگیری از کثیفکاری و خیس شدن زمین حین هواگیری پکیج میتوانید یک ظرف بزرگ و حوله کنار دستتان قرار دهید.
7 مرحله هواگیری پکیج دیواری | زمینی
هواگیری پکیجها معمولا یک روش یکسان دارد. البته تفاوتهای جزئی را میتوان برای آنها لحاظ کرد اما بهطورکلی از یک روش برای هواگیری تمامی مدلها استفاده میشود.
ابتدا باید پکیج را خاموش کنید. بعد از چند دقیقه از راه پیچ هواگیری پکیج که روی رادیاتور تعبیه شده است هواگیری کنید. فشار پکیج را از راه شیر پرکن بین 1 الی 1.5 بار تنظیم کنید.
برای هواگیری پکیج ایران رادیاتور و دیگر برندها باید ابتدا شیر زیر پکیج را باز کنید. نکتهای که وجود دارد این است که باید اینکار را خیلی آرام انجام دهید تا هوا و آب، خیلی آرام و آهسته از پکیج بیرون برود.
بعد از اینکه هوا و آب از پکیج خارج شد، باید شیر پکیج را ببندید و به سراغ رادیاتورها بروید. شیر هواگیری رادیاتور را خیلی آرام باز کنید و بگذارید که رادیاتورها، هوا و آب را از خودشان خارج کنند.
در آخر که از خارج شدن هوا و آب از پکیج اطمینان حاصل کردید شیر را ببندید. پس از اتمام مراحل، یکبار دیگر سراغ پکیجها بروید و هواگیری را مجددا انجام دهید. در این مرحله میتوانید مطمئن شوید که فرایند هوا گیری پکیچ با موفقیت انجام شده است.
پیشنهاد میشود مقاله نحوه تنظیم فشار پکیج بررسی و مطالعه شود.
نحوه هواگيری پكيج زمینی دارای 7 مرحله است که با رعایت این مراحل میتوانید پکیج را با موفقیت هواگیری کنید. 7 مرحله هواگیری پکیج بوتان، ایران رادیاتور و .. به شرح زیر است:
- در اولین مرحله از هواگیری پکیج زمینی شوفاژکار باید پکیج را روشن کنید.
- در مرحله دوم نیز باید بخش پایینی پکیج را باز کنید. سپس اجازه دهید که محتویاتی که داخل آن است بهطور کامل خارج شود.
به عبارتی همچنان که آب از پکیج خارج میشود، بگذارید که تمام هوایی هم که داخلش وجود دارد به بیرون سرازیر شود. - در سومین مرحله باید تمامی ورود و خروج شوفاژهای متصل به پکیج را باز بگذارید.
- در این مرحله باید شوفاژها را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که هیچکدام از آنها مسدود نیستند.
علاوه بر آن باید کوچکترین صدای غیرطبیعی از پکیج و شوفاژها به گوشتان نخورد. - آب را درون آنها منتقل میکنیم و تا هنگامی که آب بدون هوا و با فشار از شوفاژ بیرون نرفت اینکار را تکرار میکنیم.
در این مرحله هنگام هواگیری شوفاژ آب به همراه هوا با فشار از شوفاژ بیرون میریزد و محیط پیرامونش را خیس میکند.
برای اینکه جلوی این اتفاق را بگیرید باید یک ظرف بزرگ یا یک پارچه مثل حوله زیر آب بگذارید تا جلوی خیس شدنش را بگیرید - در مرحله بعد باید توجه کنید که اگر هواگیری پکیج بهدرستی انجام نشود فشار آب افت میکند. برای تنظیم فشار آب و رفع مشکل افت فشار پکیج ، شیر زیر پکیج را باز کنید و منتظر شوید که فشار آب تنظیم شود.
پس از اینکه مطمئن شدید فشار آب تنظیم شد میتوانید آب را ببندید. - در آخرین مرحله هواگیری پکیج ایران رادیاتور یا دیگر برندها، باید دقت کنید که اگر هواگیری پکیج با موفقیت انجام شده باشد میتوانید شوفاژها را بهآرامی راهاندازی کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید نصب سیستم گرمایش از کف با پکیج هم به گرم شدن سریع خانه کمک میکند.
نکته مهم درباره هواگیری پکیچ
دقت کنید که در قسمت بالایی پکیج یک شیر هواگیری وجود دارد که شما میتوانید هنگام هوا گرفتن پکیج، با کمک گرفتن از پیچگوشتی و آچار مخصوص آن را باز کنید.
برای هواگیری پکیج دیواری، شیر هواگیری را انقدر باز نگه دارید که همه هوایی که در پکیج وجود دارد خارج شود. بعد از اتمام کار میتوانید پکیج را روشن کنید و افت فشار در پکیج را مشاهده کنید.
هواگیری پکیج چه موقع باید انجام شود؟
فرآیند هواگیری پکیج دیواری و زمینی باید زمانی انجام شود که پکیج خاموش باشد و عقربه فشار بار، کمتر از یکبار باشد. در ابتدای روند هواگیری پکیج دیواری بهتر است، اول از همه قطعه شیر پرکن را در این پکیج پیدا کنید.
قطعه شیر پرکن از زیر پکیج بیرون زده است و ولوم پلاستیکی آن به رنگ آبی است. این قطعه در زیر پکیج به شکل مورب درآمده.
اما نکتهای که وجود دارد این است که شیر پرکن با تمام شیرهایی که به شیلنگ وصل شده است کاملا متفاوت است. در حقیقت برای این که شیر پرکن را ببینید، باید حتما خم شوید و به زیر پکیج نگاهی بیندازید.
در این صورت احتمالا ولوم گرد که شبیه به سر ماژیک است و از زیر پکیج به شکل مورب بیرون آمده است را میبینید.
شما میتوانید با چرخاندن این قسمت به شکل پادساعتگرد، شیر پرکن پکیج را باز کنید. بعد از اینکه کارتان تمام شد، باید یادتان باشد که حتما شیر پرکن را در جهت خلاف بچرخانید و کاملا آن را ببندید تا روند هواگیری پکیج دیواری یا زمینی شما به اتمام برسد.
گاهی لازم است تعمیر برد پکیج ایران رادیاتور هم انجام شود.
هواگیری پکیج آریستون
هواگیری پکیج آریستون از 2 راه هواگیری اتوماتیک در مدل دیجیتال و هواگیری اتوماتیک در مدل آنالوگ امکانپذیر است که در ادامه هر 2 را شرح خواهیم داد:
هواگیری اتوماتیک در مدل دیجیتال پکیج آریستون
اگر دارای پکیجهای آریستون مدل دیجیتال هستید، برای هواگیری پکیج آریستون به روش اتوماتیک باید این کارها را انجام دهید:
- دکمه MODE یا به عبارتی همان دکمه حالت تابستانه/ زمستانه پکیج را حدودا 10 ثانیه فشار دهید.
- دکمه MODE روی پنل فرمان قرار گرفته است. با فشار دادن و نگهداشتن آن، حرف P روی صفحه نمایش پکیج نمایش داده میشود و این فرایند شروع میشود.
- مثل هواگیری اتوماتیک مدل آنالوگ پکیج آریستون، مدت زمان آن حدود 7 دقیقه به طول میانجامد.
- پس از اتمام هواگیری اتوماتیک اجازه دارید که دکمه حالت تابستانه/ زمستانه را 10 ثانیه بفشارید تا باعث توقف هواگیری شوید.
- تعمیرات تخصصی پکیج با آچاره
هواگیری اتوماتیک در مدل آنالوگ پکیج آریستون
هواگیری پکیج آریستون مدل ماتیس به روش اتوماتیک، از مدل های دیگر این برند بسیار متفاوت انجام میشود. روش هواگیری اتوماتیک مدل آنالوگ، بسیار ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید:
- برداشتن روکش محل آنالیز است. هماهنگ با آن چراغ زرد، رنگ دودکش نیز روشن میشود، که روی پانل فرمان قابل دیدن است.
- بعد از حدود هفت دقیقه این فرایند تمام میشود.
- در آخر نیز باید روکش محل آنالیز را با احتیاط در سر جای خود قرار دهید.
نکات مهم هنگام افزایش فشار پکیج
اگر دستگاه اشکال فنی نداشته باشد و تنها آب بیش از حد پر شده باشد، بهتر است تخلیه آب مدار شوفاژ، به کمک شیر هوا گیری رادیاتور داخل حمام و یا آخرین رادیاتور انجام شود.
گاهی مشکل فراتر از هواگیری ساده است که یکی از مشکلات ممکن است در خرابی مبدلها باشد که آموزش تعمیر مبدل پکیج و انواع مبدل پکیج میتواند کمک کننده باشد.
به چه علت، فشار سیستم در مدار پکیج دیواری آبگرم کن کاهش پیدا میکند؟
برای این اتفاق چند دلیل وجود دارد:
- امکان دارد در سیستم لولهکشی یا اتصالات، نشتی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که در این شرایط سریعا نسبت به رفع نشتی پکیج اقدام کنید.
- فشار بالای سیستم باعث عمل کردن شیر اطمینان میشود.
- همواره موقع هواگیری خودکار از شیرهای هواگیر، کمی هم بخار خارج میشود که باعث کاهش فشار سیستم میشود.
احتمال افزایش فشار هوا بعد از هواگیری
احتمال افزایش فشار بعد از هواگیری پکیج وجود دارد. این اتفاق طبیعی است و برای همه انواع رادیاتور ممکن است پیش بیاید.
برای جلوگیری از افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری، باید هواگیری حوله خشک کن را نیز انجام دهید. روش هواگیری حوله خشک کن مشابه هواگیری رادیاتور است.
آیا افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری خطرناک است؟ بله، افزایش فشار پکیج بعد از هواگیری خطرناک است. فشار بالا میتواند باعث آسیب به سیستم اصلی و رادیاتورها شود.
افزایش فشار پکیج میتواند باعث موارد زیر شود:
- نشت آب از شیر اطمینان
- پوسیدگی و زنگ زدگی لولهها
- آسیب به قطعات داخلی پکیج
- راههای جلوگیری از افزایش فشار پکیج
هواگیری رادیاتورها و حوله خشک کن را به طور منظم انجام دهید. فشار پکیج را بهطور مرتب بررسی کنید. در صورت افزایش فشار پکیج، آن را به حالت عادی بازگردانید.
نتیجهگیری
هواگیری پکیج بوتان، ایران رادیاتور و … یکی از مهمترین اقداماتی است که باید سرموقع انجام شود. وجود هوا در پکیج باعث میشود که در روند کار پکیج مشکل بهوجود بیاید. بنابراین هواگیری را جزو واجبات باید بهحساب آورد.
با علائمی مانند گرم نشدن آب، سرد شدن بعضی از بخشهای شوفاژ یا گرم نشدن آن؛ میتوان متوجه شد که پکیج شما به هواگیری نیاز دارد. انجام این کار نیاز به تعمیرکار پکیج ندارد و خودتان هم میتوانید آن را انجام دهید.