علت خامه ندادن قهوه ساز [22 مشکل رایج دستگاه اسپرسوساز!]
این روزها نوشیدن قهوه بیشتر از هر وقت دیگری به یکی از عادات روزانه ما تبدیل شده است. یکی از انواع قهوههای محبوب در این روزها، قهوه اسپرسو است. خیلی اوقات ممکن است قهوه اسپرسویی که آماده میکنید، خامه خوبی به شما ندهد و ندانید علت خامه ندادن قهوه ساز چیست؟
پیدا کردن قهوه خوب، آسیاب کردن و عصارهگیری، همگی بخشی از مراحل آماده کردن قهوه است. اما زمانی که نتیجه دلخواه به دست نیایید، شاید نوشیدن قهوه چندان لذتبخش نباشد!
به همین منظور ما تصمیم داریم تا در این مطلب علت خامه ندادن قهوه ساز و رایجترین اشکالات دستگاههای اسپرسو را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
- به کف فوم مانندی که روی هر شات از اسپرسو شکل میگیرد و رنگ قهوهای مایل به قرمز دارد، خامه یا کرما میگویند.
- در صورتی که ترکیب دانههای قهوه، میزان رست کردن آن، آسیاب قهوه و فشار و دمای آب مناسب باشد، دستگاه خامه خوبی به شما میدهد.
- در صورتی که هوای واردشده به قهوه بیشتر از اندازه استاندارد باشد، منجر به منبسط شدن دانه قهوه میشود و همین موضوع باعث بیش از حد کف آلود بودن خامه اسپرسوی شما میشود.
- مسدود شدن مخزن آب دستگاه، خراب بودن پمپ، خرابی سوپاپ اطمینان، نشت کردن آب از اسپرسو ساز، داغ نماندن قهوه، جوشیدن و تلخ و یا ترش بودن قهوه و … همگی میتوانند از رایج ترین اشکالات دستگاه اسپرسوساز باشند.
کرم یا خامه قهوه چیست؟
قبل از اینکه به بررسی مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز بپردازیم، ابتدا باید بدانیم که خامه قهوه چیست؟
به کف فوم مانندی که روی هر شات از اسپرسو شکل میگیرد و رنگ قهوهای مایل به قرمز دارد، خامه یا کرما میگویند. در صورتی که فرایند تهیه اسپرسو بهدرستی اجرا شود و دستگاه هم مشکلی نداشته باشد، در پایان باید یک لایه خامه روی قهوه شکل بگیرد.
در تعریف دیگر میتوان گفت که حبابهای کوچکی که در نوشیدنیهای گازدار هستند، در بخش روغنی قهوه هم وجود دارند که به آن گاز کربنیک گفته میشود. فشار واردشده به قهوه توسط دستگاه اسپرسوساز، آب را تجزیه و این حبابها را به وجود میآورد.
در نتیجه اگر همهچیز در فرایند عصارهگیری قهوه درست باشد، مقادیر زیادی حباب ایجاد میشود و قهوه نیز قوام مناسبی پیدا میکند. در صورت درست بودن میزان این حبابها، 2 دقیقه زمان میبرد تا این خامه یا کرما از بین برود.
عیبیابی و تعمیر قهوهساز و اسپرسوساز با تیم آچاره
علت مهم بودن خامه قهوه
مورد بعدی در مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز، اهمیت خامه قهوه است. در صورتی که ترکیب دانههای قهوه، میزان رست (برشته) کردن آن، آسیاب قهوه و فشار و دمای آب مناسب باشد، دستگاه خامه خوبی به شما میدهد.
به همین دلیل است که خامه یا کرمای قهوه اسپرسو از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا نشاندهنده مرغوبیت قهوه و مراحل درست تهیه آن است.
بیش از حد کف آلود بودن خامه قهوه اسپرسو
در صورتی که هوای واردشده به قهوه، بیشتر از اندازه استاندارد باشد، منجر به منبسط شدن دانه قهوه میشود و همین موضوع باعث بیش از حد کف آلود بودن خامه اسپرسوی شما میشود.
راهکارهای کاهش کف آلود بودن خامه اسپرسو
- افزایش مقدار قهوه در سبد
- کاهش فشار آب
- کاهش مقدار آب دستگاه
- استفاده از قهوه آسیابشده با کیفیت بالا
علت خامه ندادن قهوه ساز
خامه ندادن روی اسپرسو در اسپرسوساز بهدلایل مختلفی اتفاق میافتد که مهمترین آنها عبارتند از:
- کهنه بودن قهوه؛ علت فوم ندادن اسپرسوساز: بهتر است تاریخ برشته کردن یا بو دادن قهوهای که استفاده میکنید، بین 2 تا 21 روز باشد.
- نوع آسیاب کردن قهوه: خیلی ریز یا درشت آسیاب کردن قهوه میتواند علت خامه ندادن قهوه ساز باشد.
قهوه ریز دستگاه را خفه میکند و درشت بودن قهوه هم باعث عبور سریع آب از آن میشود. - تراز نبودن پورتافیلتر، قبل از کشیدن شات اسپرسو
- عدم استفاده از قهوه کافی؛ علت خامه ندادن قهوه ساز: برای دو شات اسپرسو حداقل به 14 گرم قهوه نیاز دارید.
- تنظیم نبودن دما و فشار اسپرسوساز: فشار قهوه باید 20 کیلوفشار، فشار آب 9 بار اتمسفر و دمای آب باید حدود 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتیگراد) باشد.
- هواگیری و رسوبزدایی نکردن دستگاه علت خامه ندادن قهوه ساز: آهسته چکه کردن دستگاه همراه با صدا، به معنی انسداد لولههای قهوه ساز بر اثر رسوب و سختی آب است.
این مشکل باید توسط تعمیرکار قهوه ساز برطرف شود.
رایجترین اشکالات دستگاههای اسپرسو
در این قسمت از مبحث علت خامه ندادن قهوه ساز، رایجترین اشکالات دستگاههای اسپرسو را بررسی خواهیم کرد.
1. مسدود شدن مخزن آب دستگاه
درون مخزن آب دستگاه اسپرسوساز، دریچهای قرار دارد که جریان آب را کنترل میکند. در صورت مسدود شدن این دریچه با رسوب آب، امکان عبور آب از آن وجود ندارد.
برای برطرف کردن این مشکل باید روند رسوب گیری قهوه ساز را طی کنید. شما میتوانید به این منظور از سرکه استفاده کنید. در صورت خراب بودن سوپاپ، باید آن را تعویض کنید.
2. مسدود شدن فیلتر آب اسپرسوساز
فیلتر آب، ناخالصی آب را میگیرد و حذف میکند. در صورت مسدود شدن بر اثر رسوبگرفتگی، باید رسوبزدایی شود.
اگر آب منطقه از ناخالصی زیادی برخوردار باشد، برای جلوگیری از رسوبگرفتگی سایر قطعات، باید فیلتر را تعویض کنید.
محاسبه رایگان هزینه تعمیرات قهوهساز و اسپرسوساز!
3. رسوب گرفتن فلومتر
رسوب گرفتن فلومتر باعث ایجاد اختلال در چرخه آن میشود و در ادامه موجب ارسال اطلاعات نادرست به برد مدار کنترل و عبور کم یا زیاد آب میشود.
برای رفع مشکل یا باید دستگاه را رسوبزدایی کنید یا فلومتر را تعویض کنید.
4. خراب بودن پمپ
خراب شدن پمپ دستگاه نیز میتواند علت خامه ندادن قهوه ساز باشد.
5. خرابی سوپاپ اطمینان
این مشکل مانع از تحت فشار قرار گرفتن بیش از حد سیستم گردش آب میشود و در بیشتر مواقع علت خامه ندادن قهوه ساز مباشی نیز همین مورد است.
6. مسدود شدن شیر برقی
این مشکل باعث میشود آب با سرعت آهسته جریان داشته باشد یا کلاً جریان نداشته باشد.
7. تجمع رسوبات آهکی در المنت حرارتی
این عامل باعث ایجاد اختلال در گرم شدن آب قهوه ساز میشود که در اینصورت باید تعویض شود. استفاده از آب معدنی باعث کاهش بروز این مشکل خواهد شد.
8. سروصدای بیش از حد اسپرسوساز
این مشکل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که عبارتند از:
- پر بودن مخزن دستگاه
- استفاده از قهوههایی با دانه بسیار درشت
9. گرم نشدن آب دستگاه اسپرسوساز
- برق به حد کافی وارد اسپرسوساز نمیشود.
- اتصالات دستگاه را بررسی کنید.
- المنت و ترموستات را بررسی کنید.
- برد الکترونیکی را بررسی کنید.
برای کسب اطلاعات در خصوص تعمیر سنسور دمای چای ساز کلیک کنید.
10. باقی ماندن تفاله قهوه در اسپرسوساز
یکی از علت های مختلف خامه ندادن قهوه ساز، خراب شدن و از بین رفتن فیلتر اسپرسوساز است که منجر به بروز مشکل باقی ماندن تفاله قهوه در دستگاه میشود.
با بررسی و تعویض فیلترها میتوان مشکل ندادن خامه روی اسپرسو در اسپرسو ساز را برطرف کرد.
11. نشت کردن آب از اسپرسوساز
لولهها و اتصالات آب را از نظر پوسیدگی و پارگی بررسی کنید.
12. داغ نماندن قهوه در قهوه ساز
المنت گرم نگهدارنده خراب شده است. باید المنت را تعویض کنید.
13. روشن نشدن قهوه ساز
خراب شدن المنت و برد کنترل میتواند منجر به بروز این مشکل شود. باید قطعات دستگاه را بررسی کنید و در صورت بروز مشکل در هر بخش، آن را برطرف کنید.
14. علت کف نکردن قهوه و جوشیدن آن
دلیل جوشیدن قهوه بهدلیل این است که ترموستات خراب شده است یا سوپاپ دچار رسوبگرفتگی است.
15. گرم نکردن آب
علت اصلی این مشکل این است که در قسمت کابل، دوشاخه یا المنت حرارتی، ایرادی وجود دارد.
16. تلخ شدن قهوه
دلیل تلخ شدن طعم قهوه، به این دلیل است که احتمالاً دستگاه بهخوبی تمیز نشده است.
17. آب جوش در قهوه ساز بالا نمیآید
سوپاپ قهوه ساز دچار مشکل شده است. باید تعمیر یا تعویض شود.
عیبیابی و تعمیر قهوهساز و اسپرسوساز با تیم آچاره
18. قطع شدن برق منزل به محض روشن شدن قهوه ساز
به معنی وجود اتصالی در مدار قهوه ساز است.
19. روشن نشدن دستگاه با وجود تنظیم بودن پنل قهوه ساز
خراب بودن قطعات داخلی قهوه ساز سبب بروز مشکلات و خرابیهای رایج قهوه ساز میشود. راهکار این مشکل، بررسی قطعات داخلی دستگاه برای رفع عیب و عیب یابی مشکلات رایج قهوه ساز است.
20. مخزن آب پر است اما چراغ مربوط به مخزن آب خالی روشن است.
این احتمال وجود دارد که شناور قهوه ساز در کف مخزن گیر کرده باشد. در صورت بروز این اتفاق، مخزن و شناور را تمیز کنید تا مشکل برطرف شود.
21. زیر دستگاه آب کثیف وجود دارد
دلایلی که ایجادکننده این مشکل هستند عبارتند از:
- نشتی در دستگاه وجود دارد.
- شلنگ یا خروجی فاضلاب در جایی بسته شده است.
- انتهای شلنگ در آب قرار دارد.
- جایی از شلنگ پیچ خورده است.
22. از کار افتادن نازل بخار دستگاه
استفاده نادرست از نازل بخار باعث از کار افتادن آن میشود.
کلام آخر
تهیه یک قهوه اسپرسو نیاز به درست قرار گرفتن چندین فاکتور در کنار هم دارد. یکی از دلایل محبوبیت اسپرسو، خامه روی سطح آن است. مناسب نبودن آسیاب قهوه، کهنه بودن قهوه مورد استفاده و … همگی میتوانند علت خامه ندادن قهوه ساز شما شوند.
امیدواریم موارد گفتهشده مربوط به علتهای مختلف خامه ندادن قهوه ساز و رایج ترین اشکالات دستگاههای اسپرسو، بتواند در تهیه قهوهای با طعم بینظیر به شما کمک کند و در خصوص اینکه چرا خامه روی اسپرسو خوب نیست، اطلاعات بیشتری ارائه نماید.
چنانچه دستگاه اسپرسوساز شما دارای اشکالات و ایرادات وسیع و تخصصی است و علت خامه ندادن قهوه ساز شما همین مشکلات است، میتوانید با متخصصان آچاره مشورت نمایید و از خدمات تخصصی تعمیرات اسپرسوساز و قهوه ساز آچاره با قیمتی مناسب و با تضمین خدمات، بهرهمند شوید.
سوالات متداول
گروپ سینگلی که استفاده میکنم، خیلی بد عصارهگیری میکند و فشار زیادی به دستگاه وارد میشود. با اینکه اصلاً روی دستگاه فشار نیست، ولی خامه قهوه را نمیگیرد. چرا؟؟
ته گروپ سينگل را خوب بشوييد و فوت كنيد تا باز شود ممكن است گرفتگی داشته باشد.
اگر درست نشد فيلتر گروپ قهوه ساز خراب شده است.
اسپرسو ساز r.t.s مدل ۱۰۳۰ خریدم اما خامهی کمی میدهد. آیا دستگاه ایرادی دارد؟
با آسیابهای مختلف امتحان كنيد، مشكل حل خواهد شد.
یکبار با آسياب ريز یکبار با آسياب متوسط و در نهايت با آسياب درشت امتحان كنيد تا قهوه اسپرسوی مناسب دستگاهتان را پيدا كنيد.
دستگاه من نوال است که آن را ۲ ماه پیش خریدم اما خامه نمیدهد. چرا؟
سلام اگر دستگاه نو هست، قهوه اسپرسو با آسیاب ریز تهیه کنید.
سلام من اسپرسو ساز مباشی مدل 2033گرفتم که خامه خیلی کمی میده،به اندازه های مختلف قهوه را آسیاب کردم بازم نتیجه نگرفتم ،مشکلش چی میتونه باشه؟
سلام من اسپرسو ساز مباشی مدل 2033گرفتم که خامه خیلی کمی میده،به اندازه های مختلف قهوه را آسیاب کردم بازم نتیجه نگرفتم ،
مشکلش چی میتونه باشه؟
سوال دوم اینکه برای رسوب زدایی انواع اسپرسو ساز میتونیم از سرکه یا ترکیب سرکه و جوش شیرین استفاده کنیم؟
با سلام، دستگاه خوب نتوانسته تمپ کند. قهوه را که میریزید باید با آسیاب دنده 3 و 4 آسیاب شود که مقداری درشتتر باشد. وقتی قهوه را میریزید در دستگاه پرس که حالت گوشت کوب دارد را قشنگ فشار دهید. در کل دستگاه مشکل فنی ندارد. برای رسوب زدایی هم میتوانید از همین ترکیب استفاده کنید. ولی باید 24 ساعت سرکه توی دستگاه بماند. 2بار دور تست انجام دهید و بعد شروع به استفاده کنید.
سلام
چه آسیابی . آسیاب فروشگاه قهوه ۱۳ دنده ای بود و گفت بپرسم حتما این مورد رو که دنده آسیابی که گفتید واسه چه آسیابی هست؟
چون آسیاب فروشگاه گفت سایز ۳ الی ۴ خیلی ریز میشه پودر میشه
سلام وقت بخیر. این مورد نیاز به بررسی توسط دامپزشک داره. میتونید از سرویس تعمیر قهوه ساز آچاره کمک بگیرید.
سلام دستگاه من سامسونگ mc301است اما خامه نمیده لطفار راهنمایی کنید
باسلام . من دستگاه مایر 1500تمام استیل رو گرفتم قهوه را با آسیاب های مختلف فراهم کردم وحتی میکس کردم باز هم خامه نمیده لطفا” راهنمایی کنیدعلت چیست؟