
کولر آبی سلولزی چیست و چه مزایایی دارد؟


همیشه با گرم شدن هوا، یکی از اصلی ترین دغدغه های افراد، استفاده از بهترین وسیله سرمایشی همراه با بیشترین بازدهی و کمترین میزان مصرف انرژی است. به همین جهت ما تصمیم گرفتهایم تا در این مقاله کولر ابی سلولزی را بطور کامل معرفی کنیم و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم و با کولر آبی پوشالی مقایسه کنیم.
آچاره ارائهدهنده خدمات تعمیرات کولر آبی است. بنابراین اگر نیاز به تعمیر و سرویس کولر آبی دارید میتوانید با کلیک روی لینک از قیمت خدمات مطلع شوید.
فهرست مطالب
کولر آبی سلولزی چیست؟
کولر آبی، یکی از بهترین انتخابها برای آب و هوای گرم و خشک است. علاوه بر تامین سرمای هوا، رطوبت دلپذیری را با خود به همراه دارد. در کولرهای آبی، آب و باد از روی یک واسط تبخیری عبور میکند و هوای خنک تولید میکند و میتوانند آسایش و راحتی را در هوای گرم برای شما فراهم کنند.
کولرهای آبی در مدل کولر آبی پوشالی و کولر سلولزی طراحی و عرضه میشود. این مدل بسیار محبوب است. به همین دلیل افراد زیادی به دنبال تبدیل کولر معمولی به سلولزی هستند.
سیستم عملکرد این کولر درست مانند کولر آبی پوشالی یا معمولی است با این تفاوت که در کولرهای سلولزی، از پدهای متراکم استفاده میشود و میزان بازدهی و ضریب عملکرد آن بیشتر از کولر آبی معمولی است.
نحوه عملکرد پدهای سلولزی در کولر آبی سلولزی
پدهای سلولزی، ورقه هایی از جنس سلولز هستند که نازک و موجدار و منظم طراحی شدهاند. پدهای سلولزی از رطوبتپذیری بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از عواملی که باعث میشود این مدل کولر، هوای خنک بیشتری تولید کند، قابلیت جذب بالای رطوبت در پدهای سلولزی است.
پدهای سلولزی از طریق جذب مقادیر بالای آب، مرطوب میشوند و هوای گرم و خشک را از طریق انرژی وارد شده با رطوبتشان مبادله میکنند و طی یک فرایند تبخیرسازی، هوای خنک را در محیط پخش میکند.
انواع پد کولر آبی
در کولر آبی، آب از طریق پمپ روی پدها اسپری میشود و هوا از روی پد عبور میکند و آب نهان را تبخیر میکند و از این طریق هوا را خنک میکند. در ادامه انواع پدهای کولر آبی را معرفی میکنیم.
- پد چوبی
- پد سلولزی
- پد پلاستیکی
- پد اسفنجی
مزایای کولر آبی سلولزی
در این قسمت مزایای این مدل را برای شما برمیشماریم.
- راندمان و بازدهی و خنک سازی بیشتر نسبت به کولر آبی معمولی
- پدهای سلولزی ساختار منظمی دارند که باعث جذب آب یکنواخت روی سطح پدها و تولید هوای خنکتر میگردد.
- پدهای سلولزی، به دلیلی برخورداری از ساختار یکپارچه، مستحکم و منظم، با گذر زمان دچار تغییر شکل نمیشوند.
- سلولز از مواد اولیه تجزیهپذیر تهیه میشوند و هیچ ماده سمی و یا آلایندهای را در زمان خنک سازی تولید نمیکنند و هیچ تهدیدی برای محیط زیست محسوب نمیشوند.
- راهاندازی و نصب کولر آبی سلولزی سریع و راحت است.
- قیمت این مدل نسبت به کولر آبی پوشالی کمتر است.
- هیچ قارچ و باکتری در حین استفاده از کولر سلولزی در هوا و محیط منتشر نمیشود.
- پدهای سلولزی دارای خاصیت مویینگی هستند و همین امر مانع از ایجاد نقاط خشک میشود.
- سرعت رسوبگذاری در کولر آبی سلولزی بسیار پایین است.
- پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم و گالوانیزه هستند و همین امر موجب افزایش مقاومت پدها در برابر آب و اکسیداسیون میشود.
- پدهای سلولزی نیازی به تعویض سالیانه ندارند.
نحوه نگهداری از کولر آبی سلولزی
با رعایت نکاتی که در ادامه گفته میشود، میتوانید راندمان بالای آن را حفظ کنید و از هزینههای اضافی تعمیر کولر جلوگیری کنید.
- به طور مرتب و دورهای پدهای سلولزی را بررسی کنید.
- موتور فن را بررسی کنید و در صورت نیاز روغن کاری کنید.
- آب و وضعیت رسوبگیری مخزن را بررسی کنید.
- فیلتر پمپ آب کولر را برای هر دوره استفاده تمیز کنید.
- تسمه کولر آبی را به طور مرتب بررسی کنید و در بازه های زمانی مشخص تعویض کنید.
- در فصل سرما، برای جلوگیری از ورود سرما به داخل خانه، کولر آبی سلولزی را عایق بندی کنید. برای یادگیری همه چیز درباره عایق رطوبتی کولر آبی کلیک کنید.
مقایسه کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی
- در کولر سلولزی از پد سلولزی استفاده میشود ولی در کولر آبی معمولی از پوشال استفاده میشود.
- پوشال ساختار ناهمگن و متغیر دارد. بعد از خیس شدن و ریختن آب روی آن، بخش پایینی پوشال متراکمتر از بخش بالایی آن میشود. به دلیل عدم تراکم همگن در کولر آبی معمولی، هوای گرم بیرون به هوای خنک شده داخلی نفوذ میکند و راندمان کولر را تا 20 درصد کاهش میدهد.
- پد سلولزی یکنواخت است و آب به طور یکنواخت در همه نقاط پخش میشود. به همین دلیل راندمان کولر آبی سلولزی بیشتر است و هوا را بیشتر خنک میکند.
- پد سلولزی منسجمتر است، به همین دلیل امکان رشد باکتری در این کولرها وجود ندارد.
- در مدل سلولزی، آب جمع نمیشود و به سمت پایین میریزد، که همین موضوع خطر آسیب به موتور را کاهش میدهد.
- کولرهای سلولزی، دچار تغییر شکل نمیشود.
- کولر سلولزی، به دلیل ساختار پدهای سلولزی، هوای گرم را در خود نگه میدارند و در معرض آب قرار میدهند و به این ترتیب هوا را به خوبی خنک میکنند. ولی در کولر آبی معمولی، هوا از پوشالها عبور میکنند و بازدهی کولر کم میشود.
- پدهای سلولزی گرد و غبار را جذب میکنند و مانع انتشار الودگی در هوا میشوند. پوشالها کثیف میشوند و چند وقت یکبار باید تعویض شوند. در این راستا پیشنهاد میکنیم انتخاب پوشال و تعویض پوشال کولر آبی را مطالعه کنید.
- در شرایطی که رطوبت هوا کمتر از 15 درصد باشد،دمای هوای خروجی تولید شده توسط کولر آبی سلولزی تا 15 درجه سانتی گراد کم میشود. زمانی که مقدار خنکسازی کولر زیاد میشود، میزان مصرف برق کولر کم میشود و در نتیجه هزینه انرژی کم میشود.
- پوشال کولر آبی باید هر سال تعویض شود، در حالی که پد سلولزی 3 تا 5 سال عمر میکند.
- (آیا هر تابستان پوشال کولر باید تعویض شود؟)
- پدهای سلولزی قابلیت شستشو را دارند.
- در مدل سلولزی از گازهای سمی CFO و HFC استفاده نمیشود و به همین دلیل حامی محیط زیست است.
- در کولرهای سلولزی پدی که مورد استفاده قرار میگیرد به عنوان فیلتر هوا استفاده میشود. این پدهای مقدار زیادی از گرد و غبار و ذرات معلق در هوا را جذب میکنند و محیط را تمیز میکنند.
- پدهای سلولزی برخلاف پوشالها، سبب بروز هیچگونه آلرژی و عارضهای نمیشوند و با استفاده از آنها میتوانید به راحتی در فضایی پاکتر تنفس کنید.
معایب کولرآبی سلولزی
- قیمت بالای پدهای سلولزی
- بوی بد پدهای سلولزی
- تعویض آب کولر هر دو الی سه هفته برای جلوگیری از شوره زدن پد
- به علت نیاز به نگهداری زیاد، برای شرایط آب و هوایی سخت مناسب نیست.
سوالات متداول
کولر آبی سلولزی چیست؟
در کولرهای آبی، آب و باد از روی پوشال عبور کرده و خنکی تولید میکند. کولرهای آبی در 2 مدل کولر آبی پوشالی و کولر سلولزی تولید میشود. در کولر سلولزی نوعی پد سلولزی به جای پوشال استفاده میشود.
چند نوع پد سلولزی برای کولر آبی وجود دارد؟
- پد چوبی
- پد سلولزی
- پد پلاستیکی
- پد اسفنجی